Stichting Poot, Stichting Dierennood, SOS DOGS nederland

Samen met andere stichtingen kunnen we heel veel voor elkaar betekenen.

Ons motto is dan ook: “SAMEN STAAN WE STERK”.

UPDATE MAANDACTIE STICHTING DIERENNOOD:

In maart 2018 vroegen wij om aandacht voor Krasi Mira, die in Bulgarije met haar tientallen dieren de bergen in moest vluchten.

Hier het verslag van deze bijzondere hulpactie. Eerst maar het goede nieuws.

Dankzij de vele donaties stáát het hek! Zelfs meerdere hekken. Op een flink stuk grond tegen een berg. Met aparte stukken voor de – nog – niet gesteriliseerde teefjes en reutjes. En de kleine en zwakke honden apart van de grote en sterke dieren. Een zee van ruimte met bomen zodat er heerlijk schaduw is als de temperatuur stijgt. En gras onder de pootjes van hondjes die tot nu daar alleen maar steen en puin hebben gevoeld.

De dieren zijn door het dolle, rennen, blaffen en buitelen over elkaar…

Krasi schrijft daarover:

THANK YOU, MY DEAR FRIENDS FOR THE HAPPINESS OF MY DOGS !!!
They have been watching me for such a long time when I was working as a carpenter. Every day I told them to wait…
And then there was the day that they could leave the dark place for day and night and that they could feel the grass under their paws….

https://www.facebook.com/krasimira.spasova.313/posts/240272590061647

Maar er nog meer goed nieuws voor de honden. Door de prachtige donaties was er nog geld over om de dieren ein-de-lijk officieel op haar naam te krijgen. De papieren daarvoor zijn binnen. En alle dieren krijgen een vaccinatie, een chip en een paspoort. Als dat eenmaal gebeurd is kan niemand haar meer dreigen met inbeslagname. Is dat niet ontzettend mooi?

Wat hebben we veel kunnen betekenen met z’n allen. Jullie hebben ECHT voor het verschil gezorgd voor Krasi en haar dieren, die samen met elkaar al zoveel hebben moeten doormaken. Er zijn ook – door ons project? – meer honden op afstand geadopteerd bij Stichting Poot Helpt. (http://www.stichtingpoot.nl/)

Maar helaas blijft Bulgarije een ontzettend moeilijk land voor zwerfdieren.

Krasi schrijft zelfs over een hel! Er was zeer recent weer een massamoord op de zwerfdieren. In en om het dorp. Waaronder ook enkele honden van Krasi rondliepen die ontsnapt waren toen het nieuwe hek er nog niet stond. Zij is dagenlang bezig geweest om naar overlevenden te zoeken. Want soms zijn de dieren ‘slechts’ gewond.

Zo vond ze ook een arm dier dat al 2 dagen vast zat in een wildklem. Wat moet dat dier een pijn hebben gehad. Zonder voedsel en zonder water. Krasi stak een stok tussen de tanden van de klem en haastte zich naar de dierenarts. Ze heeft er nu een driepoter bij en een gepeperde rekening…

Daarna kon ze het niet over haar hart verkrijgen de kadavers maar te laten rotten. Ze heeft ze bijeen gezocht en begraven. Ondertussen, vertrouwde ze ons toe, heeft ze heel hard geschreeuwd en gevloekt. En God aangeroepen om toch haar vertrouwen in de mensheid niet helemaal kwijt te laten raken…

Het is heel emotievol om de berichten van Krasi te lezen. Vaak is het moeilijk voor haar om op internet te kunnen komen. Dan wordt ze afgesloten tot er weer een rekening is betaald. Ze maakt heel lange dagen want tussendoor probeert ze ook nog paddenstoelen te zoeken in het bos om te verkopen. Een tientje voor een hele middag zoeken. Voor benzine naar de dierenarts en terug…

Wij leven intens met haar mee als ze schrijft over haar dagelijkse leven. Wat zouden we haar ontzettend graag doorlopend willen blijven steunen…

We laten jullie hier enkele fragmenten lezen uit onze correspondentie. Haar Engels is soms wat verbasterd omdat ze vanuit Bulgaars Google Translate gebruikt.

I am discouraged and my soul is torn
I do not know how to continue being a good person with so much grief and frustration.

I have no help, only a few friends like you are helping me, but there is so much pain around ………
Here is so much suffering around me that every day passes through me and kills me slowly and painfully

When i am traveling to the vet on the road there are mostly over 20 crushed dogs. Most of them they hit them on purpose.
They were fine dogs who liked to live but some people like them to kill cruelly just because they are dogs….
What a world are we living in???

 

Bulgaria is a cemetery,
I am a warrior myself
After every cruel battle,
I am standing up again with lasting strength   
I collect the pieces from my broken soul
and start again
because of the hope of stray animals
because of their faith in me,
and in you as animalfriends…

I will continue to do everything by myself
because here in this area
animals have no other hope

Every day I say to God that I am grateful
for the people who are really supporting me
and I’m grateful that I’m not fully alone
in this difficult, impossible war
where I have to help so many poor animals….

Thank you dear real friends that you are caring of me and my animals…
You are my only hope and the thought of you is one of the most wonderful moments in my life….

          Krasi Mira                                            

———————————————————-

maart 2018:  maandactie Krasi via Dierennood

Stichting Dierennood houdt acties voor vele shelters, waaronder ook de shelters die wij ondersteunen van Ramona Moldovan en voor Krasi. MAART 2018 HULPPROJECT VAN DE MAAND: VAN STICHTING DIERENNOOD.NL:

Krasimira woont nu met 200 dieren in een bouwval.
Wij gaan haar opnieuw helpen!

Hulpactie 101 schildje
Nu wij het mooie aantal van 100 Hulpacties-van-de-Maand hebben bereikt, gaan wij op veler verzoek wat vaker op herhaling. Want sommige hulpverleners hebben zowel op jullie als ons een dusdanige indruk gemaakt, dat wij hen willen blijven volgen. Want het zorgen vóór en de zorgen óm dieren gaat altijd maar door.
Hanno en Ria

Wie herinnert zich Aya Krasimira nog?

Een fragiele maar o zo sterke jonge vrouw in Bulgarije. Zij werd verstoten door haar familie omdat zij teveel dieren-in-nood had opgenomen.

Zij is gaan zwerven met haar dieren en was onze hulpactie nr 71 in 2016. Zij kwam met 65 honden en 21 katten in een absolute bouwval ergens in de binnenlanden van dit moeizame land terecht.

Foto van Kasimira

Geen enkel comfort

Geen badkamer, wc of keuken. Geen elektra en het enige stromende water komt voor haar van het lekkende dak…De reacties op haar project waren hartverwarmend. Dus alle reden om weer eens contact met haar op te zoeken.

Zij verblijft er nog steeds en het leven voor haar en haar dieren is nog steeds heel zwaar. Wel zijn de twee vrijwilligers Helene en Alice van stichting Poot onlangs bij haar op bezoek geweest om te helpen met sterilisaties.

Maar dat blijkt daar in de praktijk niet zo makkelijk. Het is zeker een uur rijden naar de dierenarts en voor alles moet je ook nog veel geduld hebben.

In het voorjaar gaan ze proberen nog meer sterilisaties te verwezenlijken, als er geld voor is natuurlijk.

Foto van lekkend dak

Zo was het toen Krasi de bouwval aantrof

Ook binnen ijskoud

Nu, in de vrieskou is het uitvoeren van operaties onmogelijk. Krasi kan haar pas geholpen dieren nergens een warm plekje bieden.In de grote schuur is het net zo koud als buiten. Ook in Krasi’s huisje krijgt ze het niet veel warmer gestookt.

Heel veel verbeterd is het dus allemaal nog niet. Krasi, zoals ze liefkozend wordt genoemd leeft nog steeds ver weg van de bewoonde wereld, moederziel alleen met al haar dieren en met veel zorgen.

Voor haar is beschutting tegen de vrieskou en regen, alsmede voer en wat primaire medische zorg voor haar dieren het doel waarvoor ze zich met hart en ziel inzet.

Een keuze dat haar hele leven heeft bepaald en waarmee ze nooit zal stoppen.

Niemand heeft begrip voor haar

En nog steeds heeft de omgeving waar ze woont moeite met haar dierenliefde. Nog steeds wordt sowieso elk mens die zich in Bulgarije om dieren bekommert voor gek versleten.

En dat laten ze merken ook.

Een gewonde hond die Krasi op straat vond. Zij was de enige die het dier wilde helpen

Een gewonde hond die Krasi op straat vond. Zij was de enige die het dier wilde helpen

De dieren bij Krasi hebben geen luxe maar zijn er wel veilig en krijgen liefde.

De dieren bij Krasi hebben geen luxe maar zijn er wel veilig en krijgen liefde.

Zo koud is het momenteel bij Krasi.

Zo koud is het momenteel bij Krasi.

Hoezeer de omgeving haar ook probeert te dwarsbomen, toch blijven ze tegelijkertijd continue dieren letterlijk over haar hek gooien of eraan vast binden.

Oudjes, zieke dieren, pupjes, kittens, zwangere teefjes en poesjes… alles wat ze maar kwijt willen. 200 (!) zijn het er intussen!

Krasi’s leven is heel zwaar. Al deze dieren waren compleet kansloos geweest, hun levens waren zonder haar ongetwijfeld op een afschuwelijke manier geëindigd.

Dankzij deze lieve en vooral dappere vrouw zijn ze nog in leven en ontvangen de liefde die ze anders nooit hadden mogen ervaren.

Uiteraard waren de nieuwkomers geen van allen gesteriliseerd. En omdat er zoveel geld elke maand nodig is voor voer en dringende medische verzorging loopt Krasi nogal achter.

Bakken water

Iedere dag moet Krasi grote bakken water bij een pomp gaan halen.

Zwerfkatje

Ook tientallen zwerfkatjes die het te zwaar hadden op straat, krijgen liefde en zorg van Krasi.

Bezoek aan dierenarts

Krasi moet een uur rijden naar een dierenarts voor bijv. een sterilisatie

Hoe kan zij geholpen worden?

Wat heeft ze nu het hardst nodig? Uiteraard geld voor sterilisaties. En zeer zeker ook geld voor meer en nieuwere omheiningen.

Zolang niet elk dier is geholpen is het van het grootste belang om teefjes en reuen gescheiden te houden.

Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden dat zieke en zwakkere dieren niet tezamen zitten met grote sterke en dominante honden.

Vooral niet als die de lucht van een loops vrouwtje in hun neus krijgen. Dan vallen er letterlijk dodelijke slachtoffers.

Met regen is het één grote modderpoel bij haar

Met regen is het één grote modderpoel bij haar

Wij denken reden genoeg om haar en haar dieren nogmaals te gaan helpen. Want Krasi is een grote held voor ons en wij denken zeker ook voor jullie!

Zullen wij hier als dierenvrienden in Nederland en België laten zien dat wij haar werk heel erg waarderen?

Laten we er dan een knallende hulpactie van maken!

Rechtstreekse donatie is mogelijk naar onze bankrekening:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. ‘101e Hulpactie-van-de-Maand’ en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons geen aftrek voor salarissen, huisvesting en andere overbodige franje!

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

 

———————————————————————————————————————————————————————————

SOS DOGS NEDERLAND . Esmee Moelijker, die als vrijwilliger veel voor de zwerfhonden doet, waaronder voor de zwerfhonden uit o.a. Roemenië, Bosnië heeft te kennen gegeven dat ze samen met andere  vrijwilligers Sos Dogs Nederland gaan opzetten. Dit is samenspraak met: SOS DOGS uit Roemenië.We kunnen alleen maar zeggen : een geweldig initiatief!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *