KERSTBRIEF nr. 3 december 2018

Kerstbrief                              “Stichting Poot helpt”                      nr 3   december 2018

Nu, zo aan het eind van het jaar 2018 ,willen we u graag een jaaroverzicht geven middels deze kerstbrief. drie jaar verder zijn we sinds onze oprichting. Een overzicht van 2018:

Januari 2018 Internationale actie: Car for Ramona. In november 2017 hebben we samen met Soko Streuner-team Brasov (DE)/Karina Trappschuh en hulp van Glen Smith/Tommi Townsend (GB) een actie opgezet om een betrouwbare auto voor Ramona te kunnen kopen. Achter de schermen is er voortdurend overleg geweest, updates werden op FB en website geplaatst a.d.h. een teller/ meter. Zo werd ieder op de hoogte gehouden of we het streefbedrag van 4.000 euro zouden behalen. En… WE DID IT !!! Ramona heeft een auto kunnen kopen. (foto 1)

Shelter Ramona: Boomer is overleden, doordat men in de nabijheid van de shelter vuurwerk af stak. Sommige honden begonnen te vechten, ook Boomer vocht mee, terwijl het normaal gesproken een zachtaardige, grappige hond was. Hij kreeg zware verwondingen aan zijn poot..bloeden was zeer moeilijk te stelpen.. Naar de dierenarts gaan had geen zin meer…. Boomer is overleden.

Krasi heeft nog wat gaas besteld..hopelijk blijft de winter nog even weg, zodat ze verder kan werken om meerdere afdelingen te maken, zodat honden mannetjes/vrouwtjes/pups gescheiden van elkaar kunnen bewegen. Een hele klus oor haar. Ook omdat ze afhankelijk is van hulp van anderen en die niet altijd beschikbaar zijn.

Februari 2018 .

Shelter Ramona: Triest nieuws..Arnie.die (naar Duitsland) geadopteerd was ,is helaas overleden. Vorige week was hij bij zijn adoptieadres ontsnapt en is een week aan het ronddwalen geweest. Karina Trappschuh die in de buurt v Arnie woont heeft die week met velen Arnie proberen te lokken…maar hij kwam niet bij hen. Helaas kwam uiteindelijk het nieuws dat Arnie dood gevonden is.(aangereden)
Maart 2018..

Shelter Ramona: Sly was ziek ( kidney problems ) en mede door de kou kon zijn lichaam het niet aan om te herstellen en kon hij zichzelf niet opwarmen. Moritz probeerde hem warm te houden en ging bij Sly liggen. Helaas heeft Sly dit niet gered en is overleden.

Aan het begin van deze maand is Stichting Dierennood een actie begonnen: “maandproject hulpactie voor hekwerk van Krasi”. Er is bijna 5000 euro gedoneerd. Dit vinden we super, want Krasi kan het geld zo goed gebruiken en hekwerken plaatsen is van essentieel belang. Nu kan ze hier weer mee verder. Dank aan alle donateurs en Stichting Dierennood.   (foto 2).

Bosnische hondjes komen via Esmee naar Nederland: De wei van Helene wordt voor een dag beschikbaar gesteld voor aankomst van hondjes vanuit Bosnië.. . Geweldig.. Wat een feest om te zien en wat een blije hondjes. Eindelijk na zo’n lange rit konden ze de bus uit. De baasjes én aanwezige vrijwilligers vonden het een emotioneel moment.(foto 3) Na even de wei in te zijn geweest, konden ze met de nieuwe baasjes naar huis.. Heerlijk om te zien. We wensen dan ook alle hondjes: veel geluk en liefde in jullie nieuwe fore ever home!

Actie in maand maart.: Pech voor Krasi. Ochjee, dat kan er ook nog wel bij: Haar auto heeft het begeven en ze kan écht niet zonder. We houden een actie en we hebben maar liefst 1300 euro gedoneerd gekregen ! (foto 4) Dank aan alle donateurs. Super! Krasi kan een ander autootje kopen.

April 2018

Shelter Krasi . we krijgen regelmatig updates hoe de omheining vordert en steeds meer vorm begint te krijgen. Ze heeft hulp en kan verder werken aan hekwerken. Echt helemaal top!

4 april: wereldzwerfdierendag.. goed moment om bij stil te staan. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de meer dan 600.000.000 zwerfdieren die op deze aardbol leven. Deze dieren lijden elke dag. Ze ondergaan extreme hitte en kou, lijden honger en dorst, ze zijn vaak ziek en worden met regelmaat mishandeld.

Het is een dag om even stil te staan bij al die vele miljoenen dieren die dagelijks zwervend door het leven moeten gaan. Honger en dorst, ziekte of gewond zijn, mishandeling en vergiftiging zijn voor deze dieren de normale zaken van het leven van alle dag. En altijd met de angst om mensen tegen te komen, die hen willen mishandelen of op willen pakken om hen te doden. Wil je iets extra’s betekenen voor een zwerfdier op Wereld Zwerfdierendag, ga dan eens naar een opvang of asiel bij jou in de buurt en breng wat tijd door met een asieldier. Ook wij als stichting kunnen uiteraard financieel ondersteund worden en zijn ook blij met iedere vrije gift. We kunnen het niet zonder U ! Doneer aan onze Stichting, wij die de shelters van Ramona Moldovan in Roemenië en Krasimira in Bulgarije ondersteunen.

Ramona en Krasi proberen zoveel mogelijk honden en katten op te vangen en hen te verzorgen in hun eigen shelter. Ze kunnen het niet zonder onze financiële hulp.

 

Mei 2018:

Zo halverwege het jaar staan we stil bij de jarige pups die we in september 2016 gered hebben en naar Nederland hebben gehaald. We zijn en zullen ze nooit vergeten. Aan al “Onze rescuepups” : gefeliciteerd!!!! Ze worden 2 jaar ( mei juni juli )

Shelter Ramona: Reparatie hekwerk bij Ramona ( foto 5.) Ook nu een actie opgezet, samen met Soko Streuner team Brasov, om geld in te zamelen, zodat Ramona hekwerk kan herstellen. Er zitten een aantal “gaten” in waardoor er kans is op wegglippen van haar hondjes, waardoor ze in de onveilige buitenwereld belanden. Ook kunnen er nu van buitenaf overige zwerfhondjes op het terrein komen. Dat moeten we niet willen. Is te onveilig. We gaan ervan uit rond de 500 binnen te halen.. en dat doel is bereikt: eind mei ontvangt Ramona de materialen, zodat ze aan herstel kan beginnen. Alle donateurs hartelijk dank !

Juni 2018

Krasi geeft updates over hekwerk. Super !!! Ze blijft druk bezig met het zetten van hekwerken

Shelter Ramona: Hava is overleden. ivm bijtincident vanwege de storm werden onrustig door het onweer en bliksem. Hava had teveel verwondingen en is hieraan overleden.

Honden gaan nu dubbel in sponsoring !. Voor de shelterladies is het vaak wegens tijdgebrek niet altijd mogelijk om foto’s/updates te plaatsen. 24/7 druk. Dubbele sponsoring: de shelters komen simpelweg geld te kort om voldoende voer te kopen . Achter de schermen: overleg met een dierenarts uit Roemenie, die evt. naar Bulgarije kan komen om te steriliseren. Maar dit is zo’n gigantisch projekt. Er moet dan van te voren heel veel geregeld worden. We blijven in overleg om op elkaar af te kunnen stemmen om dit te kunnen realiseren. Volgend jaar komen we hier zeker op terug.

Juli 2018

Krasi: wederom hekwerken plaatsen J

Ramona: Mammy Mammy overleden én ze heeft tijdens een wandeling een plastic zak gevonden met daarin 2 pups Nala en Becks. Wat een ellende. Ze neemt de pups mee, naar de dierenarts en ze mogen bij Ramona’s shelter wonen.

Dak van de schuur van Ramona is in zeer slechte staat en zou fijn zijn dit vóor de winter te repareren. Achter de schermen zijn we ermee bezig om een project op te starten … Het bedrag wat voor het hele dak op tafel moet komen is gigantisch en we besluiten om geen actie hiervoor op te zetten aangezien het voor ons geen haalbare kaart is zo’n groot bedrag bij elkaar te zien krijgen. We hebben wel Dierennood aangeschreven of ze kunnen helpen. (Foto 6) en dat hebben ze gedaan !!!! Er is een bedrag van bijna 4000 euro opgehaald . super !! Dank je wel, Dierennood en alle mensen die gedoneerd hebben !!

 

Augustus 2018 Dragon overleden v Krasi.. Hij had een hartstilstand/ouderdom. Dragon was zwaar ondervoed door Krasi gevonden en hem meegenomen naar haar huis..( foto 7). Hij is oud geworden en heeft gelukkig, na een verschrikkelijk leven op straat, nog wel even van de aandacht en liefde van Krasi en de roedelhondjes mogen proeven. Alle namen van alle hondjes die afgelopen jaar zijn overleden: Dragon ( van Krasi) , Arnie, Boomer, Sly, Hava, Mammy Mammy (van Ramona) en in december is Viktor (van Krasi) aan ouderdom overleden. Op 12 dec ‘18 is Sina van Ramona overleden: Ze had een tumor (bij baarmoeder) en die zat op een dusdanige plek dat de dierenarts het niet operatief kon verwijderen. Op de operatietafel is ze aan hartaanval en door de anesthesia (kon haar lichaam niet meer aan) overleden.

We hebben een doos met anti-vlooienspullen opgestuurd naar Krasi

September 2018: Pip.. bruiloft (foto 8 ).. wat een eer voor een (voormalig) zwerfhondje om te mogen assisteren bij de bruiloft van de baasjes. Nicole en Remco: Super hoe jullie allebei Pip hierbij betrekken. Wat heeft Pip het getroffen met jullie !!!

Nieuws vanuit de shelter van Ramona: ochnee … weer 2 pups door haar gevonden: Muffin en Kara. Ze worden allebei liefdevol door Ramona opgevangen.

Omdat we de actie ”car for Ramona” hebben gehad, hadden we nog geld staan, zodat Ramona Winterbanden voor haar auto kan kopen. Het geld hebben we naar haar overgemaakt, en Ramona kon winterbanden bestellen.

Nieuws vanuit de shelter van Krasi:

Zhivko: Krasi heeft Zhivko gevonden en wat ziet ze er mager, ondervoed en slecht uit. Haar vacht is niet goed..Krasi wil er mee naar de Dierenarts, maar nu ook nog autopech..reparatie van de auto wordt betaald door een lieve sponsor(.foto 9), waardoor Krasi toch nog naar de dierenarts kan met Zhivko. Op de foto is te zien hoe Zhivko er eerst uitzag en de 2e foto hoe hij er nu uitziet. Wat is Zhivko opgeknapt. Wat een geweldige mooie hond. Chapeau, Krasi !

 

Oktober 2018 dierendagbingo (foto 10). I.v.m. dierendag starten we een bingo. Nu alleen voor onze sponsoren. Als bedankje voor hun steun. De actie loopt goed en alle lotnummers zijn in een mum van tijd verkocht. Onze Mascotte Diego mag de nummers trekken, waarvan we een video op FB hebben geplaatst. De winnaars worden op de hoogte gebracht en we zijn blij eens een keer iets terug te kunnen doen voor onze sponsoren.

Nieuws vanuit de shelter van Krasi: Miro en Ozzy worden geadopteerd en wat betreft   Zhivko: begint aan te sterken.. het gaat steeds beter met Zhivko.. (zie foto 9)

Ook heeft Krasi vanaf nu een eigen waterput waar ze het water voor haar hondjes kan halen en hoeft ze niet meer naar het dorp om water te verkrijgen.. echt Super !!: ( foto 11)

 

Nieuws vanuit de shelter van Ramona: 18 hondenhokken worden bij haar afgeleverd via de donateurs van Soko Streuner team Brasov .

November 2018

U laat Ramona en Krasi toch niet in de kou zitten? Blijf doneren en hopen nóg meer sponsoren te vinden om hen beiden te kunnen blijven helpen. De koude winter breekt snel aan en dan is het in Roemenië en Bulgarije écht koud !! (foto 12) Temperaturen van min 25 gr. met een dik pak sneeuw komen ’s nachts vaak voor.

Reparatie dak bij Ramona: yes !!!! Gestart begin november!!! Een deel van het dak wordt gerepareerd, Ramona heeft een leverancier en werkers kunnen vinden. Het geld wat oa door Stichting Dierennood is opgehaald zal ze hiervoor gebruiken. Het winterse weer is op dit moment nog niet ingevallen, maar dat kan zo veranderen. Hopen dat sneeuw en kou nog even wegblijft.

Eind november is de stand van zaken: een flink gedeelte wat onder handen is genomen is zover klaar, dat hondjes een deel veilig kunnen schuilen en gelukkig konden de werkers toch nog even verder werken ondanks de sneeuw die midden november inviel. ( foto 13). Eind november moesten de werkers helaas stoppen met het verder renoveren van het dak.. teveel regen en te koud.. ze gaan in het voorjaar van 2019 weer verder.

 

Ramona heeft een pup: Inima, een heel jong pupje, gered van de straat. De andere 3 pups hadden het niet overleefd en waren door de kou al bezweken. Alleen Inima leefde nog, al zij het in slechte conditie.. Zo jong nog…fingers crossed voor deze kleine man.

December 2018

We laten het pakjes regenen en hebben een oproep geplaatst om vóor kerst Ramona en Krasi iets extra’s te geven. Voor Krasi is er nog een extra oproep geplaatst, zodat ze stro en waterbakken kan kopen en wat heeft dat weer een fantastisch bedrag opgeleverd!!! 3 trucks met stro kan naar Krasi en ook waterbakken kan ze bestellen. Het extra geld wat hierbij gegeven is wordt bij de “pakjesactie” gedaan. Wat fijn dat we samen voor Sint/Kerstman kunnen spelen en Ramona en Krasi een warm gevoel kunnen geven.(foto 14) De Sint/Kerstactie heeft totaal opgeleverd: € 365,00. Dit geld wordt verdeeld en wordt vóór Kerst naar Krasi en Ramona overgemaakt. Hebben ze beiden een extraatje.

December…een maand voor bezinning en zo terugkijkend op het afgelopen jaar: We hebben ook het afgelopen weer op heel veel steun mogen rekenen. Ook vanuit België hebben we nodige sponsoren erbij gekregen.. Super.. echt heel fijn, want zonder al die sponsoren kunnen we niks beginnen. (foto 15). Met Inima (van Ramona) gaat het goed, het wordt zo te zien een buffel van een hond!

Bedankt alle sponsoren en dank al diegene die, ook buiten onze stichting om, veel voor Krasi en Ramona doen. Wij van Stichting Poot zijn een goed samenwerkend team en we gaan er samen voor. “Samen staan we sterk.”. “Samen” is belangrijk en we zijn blij dat ons netwerk iedere jaar weer steeds meer en meer wordt uitgebreid en we steeds meer mensen kunnen bereiken. We kunnen het niet alleen en hebben de hulp van sponsoren hard nodig en we hopen dan ook in 2019 weer een beroep op U, als dierenliefhebber , te kunnen doen. Volg ons op :

Facebook pagina: Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt)

Facebook likepagina: Stichting Poot helpt like pagina

website www.stichtingpoot.nl.

Tot slot rest ons nog te zeggen: (foto 16) Bij deze wensen we iedereen hele warme, fijne, liefdevolle en gezellige feestdagen toe . Maak mooie herinneringen en vergeet vooral niet te genieten , want ook deze dagen zijn zo weer voorbij. 2019 staat voor de deur en hopen ook het aankomend jaar weer op jullie steun te mogen rekenen.

Lieve groet,

Bestuur en vrijwilligers van Stichting Poot helpt