Afgeronde projecten/acties

mei 2017:

sterilisatieproject Krasi :”No more puppys”

Vertrek naar Bulgarije, naar Elena ivm. Sterilisatieproject “No more puppys”. 10 dagen gaan we ernaar toe. Er is  een filmverslag van onze reis gemaakt welke te vinden is op Youtube en ook via een link op website. Dank aan Ashley Keuben, die dit voor ons gemonteerd heeft.  Bijzonder ervaring is  het om in Bulgarije te vertoeven. Je beseft wel dat je in een ander land bent, met andere maatstaven. Het was een geweldige ontmoeting met Aya K Krasimirra en je realiseert je hoe ze moeten (over)leven. Ook realiseer je je, dat alles meer tijd kost, veel rijden, veel wachten. De reis van hotel naar Krasi toe was al 45 minuten, hondjes in de auto laden, dan rijden naar de dierenarts waar we ook ong. een uur voor kwijt waren. Dan het steriliseren,, er is ook een soort van winkel bij, klanten komen tussendoor, maar gelukkig had Vanya de dierenarts ook vaak hulp van haar zoon, die dan in winkel bleef, zodat zij kon steriliseren. Dan aan eind van de middag weer terug naar Krasi en dan weer terug naar hotel. Al met al dus veel tijd kwijt qua rijden/wachten. We hebben in die week 15 honden kunnen laten steriliseren en tel uit wat een hoop leed bespaart wordt, door de pups niet geboren te laten worden. Tuurlijk hadden we veel meer willen doen, maar zoals gezegd: andere levensgewoonten en gedragingen en je moet de controle loslaten: Het gaat zoals het gaat.In de toekomst gaan we verder met het steriliseren van Krasi’s honden en houden daarover contact met haar. Ook de communicatie verliep wat moeizaam en we zijn ook blij dat we Plamena hebben getroffen bij Krasi. Zij fungeert als tolk, als zal dat in toekomst voor ons blijven doen.

November 2017: Auto actie voor Ramona

Ramona’s caravan is niet meer “winterproof” en ze slaapt in een iglotentje. Maar nu is ook het tentje niet meer goed en ze heeft een houten hutje gebouwd, waarin ze kan slapen. Dit vindt ze prima. Nu is ook de auto stuk en kan niet meer gerepareerd worden en is ze afhankelijk van taxi en openbaar vervoer om bij de honden te komen. Internationale actie:Carfor Ramona. In november hebben we samen met SokoStreuner-team Brasov (DE)/Karina Trappschuh en hulp van Glen Smith/Tommi Townsend (GB) een actie opgezet om een betrouwbare auto voor Ramona te kunnen kopen.

Januari 2018 hebben we 4000 euro en kan Ramona de auto kopen.

maart 2018: Auto voor Krasi

Haar auto heeft het begeven en we hebben een actie gestart en hebben de benodigde 1300 euro binnengehaald en kan Krasi de auto kopen.

Mei 2018: Ook nu een actie opgezet,  samen met SokoStreuner team Brasov, om geld in te zamelen, zodat Ramona hekwerk kan herstellen.

Er zitten een aantal “gaten” in waardoor er kans is op wegglippen van haar hondjes, waardoor ze in de onveilige buitenwereld belanden. Ook kunnen er nu van buitenaf overige zwerfhondjes op het terrein komen. Dat moeten we niet willen. Is te onveilig. We gaan ervan uit rond de  500 binnen te halen.. en dat doel is bereikt: eind mei ontvangt Ramona de materialen, zodat ze aan herstel kan beginnen. Alle donateurs hartelijk dank !

januari 2019

ACTIE: Sponsors gezocht om  honden te laten STERILISEREN.
Lieve mensen, deze  honden stonden en staan nog steeds geregeld voor het hek bij Moldovan Ramona om te bedelen voor voer. Ramona heeft nu al verschillende malen meegemaakt dat ze puppies bij zich hebben en widel dit voorkomen door ze te laten steriliseren. Irina kwam voor de eerste keer met Toni, die nu in de shelter leeft en onlangs kwam ze met 2 pups nu genaamd Milo en Sorina die Ramona ook opgevangen heeft. Een sterilisatie kost tussen de 50 a 60 euro en ze verblijven dan 2 dagen bij de dierenarts voordat ze weer uitgezet zouden worden Smilla leeft nu bij Ramona. Chica :komt geregeld aan het hek voor voer.Irina,  Milo en Sorina. Ook voor Old Boy, een reu is er een operatie ingepland: Hij heeft een aandoening bij zijn penis en het was verstandig hem te castreren.

Auto van Ramona heeft veel reparaties nodig, Wat een pech kun je hebben met een auto. We hebben een actie opgestart en we hebben een paar honderd euro kunnen overmaken naar haar. Dank aan donateurs.

mei 2019 start actie : een andere auto voor Ramona.. Aangezien de auto totall loss was verklaard ( ze heeft aanrijding gehad) hebben we een actie gehouden en geld ingezameld voor een andere auto. Helaas hebben we niet het geld voor een 4×4 bij elkaar kunnen krijgen en we laten de actie nog even doorlopen . In juni 2019 komen we erop terug met het volgende bericht: het is de laatste tijd stil geweest omtrent de te kopen auto van Ramona want we moesten rekening houden met een bepaalt budget wat er op rekening is gestort. We hebben uitgezocht wat voordeliger was omdat de auto,s in Roemenie en vooral de SUV nogal duur zijn en wij wilden kijken of het niet rendabeler was om een auto vanuit Nederland of Duitsland te exporteren naar Roemenie maar helaas ook daar zitten weer behoorlijke prijskaartjes aan. Daarom hebben we in overleg met Ramona gekozen voor de Renault  omdat zij toch op korte termijn een auto nodig heeft. Ik mag namens Ramona iedereen bedanken die hier aan meegeholpen heeft, ze is jullie zo dankbaar vooral nu omdat ook nog eens haar moeder in het ziekenhuis ligt. We hebben ook nog 300 euro terug ontvangen van de huurauto waar Ramona in reed en dat bij de nieuwe auto gelegd. Augustus heeft ze n andere auto aangeschaft.

september 2019 : reis naar Ramona en Krasi

Op deze website is een uitgebreid verslag te vinden op een ander tabblad.

Oktober 2019: Actie restauranthondjes loopt al een poosje en loopt nog door. En de beide hondjes Nelly en Linda verblijven bij Georgiana. Ze hebben meerdere operaties ondergaan en nu speciaal voer nodig. Soko streuner heeft een  sponsor voor Nelly gevonden en wij sponsors voor Linda om de hondjes van het speciale voer te kunnen voorzien. Het geld ( 25 euro) wordt maandelijks naar Georgiana overgemaakt.

November 2019: We zijn een actie gestart: hekwerken voor Krasi. Van stichting Dierennood al een bedrag binnen van 700 euro waar we ontzettend blij mee zijn. De actie heeft eind november: 1000 euro opgebracht en dat geld is overgemaakt naar Krasi zodat ze al wat palen, gaas kan kopen. Als het winterweer nog even wegblijft, dan kan ze alvast een begin maken en anders heeft ze in ieder geval al materialen om in voorjaar direct met herstel hekwerk te beginnen.

maart 2020 AUTO ACTIE: We hadden op korte termijn 1500 euro nodig want de auto van Krasimirra had het begeven. Om haar auto te laten repareren kostte  teveel en zijn we op zoek gegaan naar een andere auto . We hadden een heel verhaal  op kunnen gaan steken, maar KRASI HEEFT EEN AUTO NODIG om voor haar honden van A naar B te kunnen. AUB HELP MEE !!!!!Eind maart hadden  we het geld binnen en kon Krasi naar de auto gaan kijken, maar helaas. De auto was verkocht en ivm corona werd het zoeken er niet makkelijker op.. Alles zat zo’n beetje op slot

juli 2020-ACTIE : Hondenhokken voor Krasi. we hadden uw hulp nodig om de levering van 2 x 25 hondenhokken te kunnen realiseren. We hebben het maar weer met z’n allen gered. We hebben 2000 euro voor de hondenhokken binnengehaald. Wat super dat de honden een beschut plekje kunnen zoeken. De 1e  lichting á 25 hokken zijn 15 juli 2020 bij haar afgeleverd .

November 2020 STRO ACTIE  is wederom gelukt. Het geld voor 300 balen was binnen!! Dank aan alle mensen die gedoneerd hebben ! Begin november is een deel van het stro bij Krasi afgeleverd . De weersomstandigheden zijn niet gunstig want er is veel regen en daardoor is de weg naar Krasi moeilijk begaanbaar door de modder. Vandaar dat t vervoer van het stro in etappes  plaatsvond en we kunnen zeggen dat begin december 2020 het stro afgeleverd is.

HONDENHOKKEN ACTIE: Kosten per hondenhok is 40,00 euro. De hokken komen van Sofia ( zo’n 5 uur rijden van Krasi’s huis) en ze leveren alleen bij afname van 25 stuks. Het geld voor de eerste 25 stuks hadden we half november binnen zodat die besteld konden worden En… we zetten de ACTIE  voort  en gaan voor de volgende 25 maar toelevering van de hokken zal steeds moeilijker worden, aangezien de weg naar Krasi er in de winter zeer belabberd uitziet en auto’s/ vrachtwagens moeilijk bij haar kunnen komen. Maar we gaan met deze ACTIE door in 2021 !

Hondenhokkenactie januari 2021 / 11 -2-2021:

Lieve Pootvrienden, wat hebben jullie weer massaal gedoneerd voor de 25 hondenhokken voor de honden van de shelter van Krasimira/Krassy’s Forest Fairy Tale(neem ook eens een kijkje op deze site die voor Krasi bijgehouden wordt) We hebben de 1000,00 op rekening staan (zelfs wat meer en dat zullen we in reservering houden) en zullen Krasi berichten dat ze 25 hokken kan bestellen.