Kerstbrief nr. 2 december 2017

Kerstbrief 2017

Ieder jaar rond Kerst gaan we een Nieuwsbrief publiceren. Deze Kerstbrief geeft een jaaroverzicht weer van het afgelopen jaar.(  English version below)

 

 

Kerstbrief                              “Stichting Poot helpt”                       nr 2   december 2017

 

Nu, zo aan het eind van het jaar 2017 ,willen we u graag een jaaroverzicht geven middels deze kerstbrief. Twee jaar verder zijn we sinds onze oprichting. Een overzicht van 2017:

Januari 2017 Er wordt een nieuwe facebook pagina aangemaakt . Op naam van onze voorzitter Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt). In januari ging deze de “lucht in”. fb Stichting Poot helpt ”like”pagina is voornamelijk voor updates, vermiste/gevonden dieren, nieuws van Stichting Poot helpt, etc) en staat in directe verbinding met Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt) Op de officiele FBpagina én op de website kunt u foto’s zien van de honden/katten die een sponsor zoeken. We ontvangen regelmatig foto’s en filmpjes van onze rescuepups en van Norra. Zo fijn om te zien hoe goed ze het hebben getroffen!. U kunt ons vanaf heden ook bereiken op telefoonnummer: ☎ 0031 (0) 6-27869065. Ons rescuehondje Cooper (voorheen Benjamin) is geadopteerd. (foto 1) Cooper is toen hij vanuit Roemenie naar Nederland kwam in foster gegaan bij Carlijn Noordzij-Hageman die overigens dierenartsassistente is en hem toen ook behandeld heeft tegen demodex. Carlijn heeft Cooper eigenlijk helemaal opgelapt en fijn dat Cooper z’n gouden mandje heeft en mag blijven. Bibi daarentegen zit nog steeds (vanaf nov. 2016) in opvang bij Stichting Brunofonds.

Februari 2017 .Wij als stichting willen beide shelters van Ramona en Krasi graag financieel blijven ondersteunen, maar daar hebben we de hulp van de sponsoren voor nodig. We zijn dan ook zeer dankbaar dat jullie ons helpen en voor € 5,00 per maand een hondje sponsoren of voor € 2,50 een kat. Zodat we geld kunnen storten op de rekening van beide dames. Ook het doneren van een vrije gift is altijd welkom. Ook willen we iets terug doen en houden een Valentijn win-actie. (foto 2) Diego mag het winnende lot uitzoeken en we plaatsen dan ook een filmpje hiervan. Update van ons recuehondje Saar en het gaat heel goed met haar. 23 februari bestaan we 1 jaar en reiken oorkonde uit als dank aan hen die ons ondersteund hebben en veel voor ons in het afgelopen jaar hebben betekend.

Maart 2017. Fayen is op bezoek geweest en heeft haar broer Diego weer mogen begroeten. Geweldig!!! (foto 3) Fayen wat ben je ook een lieve, mooie hond! We zijn heel blij dat Fayen het zo goed doet bij het gezin van Anita Flos. Dat jullie nog maar heel lang van haar en van elkaar moge genieten. Pip daarentegen heeft diploma B (gedrag en gehoorzaamheid niveau B) in the pocket .. Top, Pip! Bibi heeft een fore ever home gevonden!!! Ze blijft nog even tot 1 april bij Brunofonds. We zijn zo blij voor haar!

April 2017: Bibi wordt naar haar adoptant Wendy Visser en dochter Esmee gebracht. (foto 4) Super dat ook Bibi een voortreffelijk huisje heeft gevonden. Bibi heeft een speelmaatje en ook katten om zich heen. Geweldig! Het heeft lang geduurd en we bedanken Brunofonds dan ook voor al hun goede zorgen. Onze penningmeester Dorieke heeft te kennen gegeven te willen stoppen, maar zal nog zitting blijven houden totdat er een nieuwe penningmeester is .We bedanken haar voor al haar inzet en respecteren haar keuze .. In april worden ook “onze rescue pups “ Fayen, Diego,Zosha, Bibi 1 jaar en allen worden gefeliciteerd!

Mei 2017: officieel ANBI status toegekend Wat houdt dat in? (foto 5) Stichting Poot is ANBI-gecertificeerd. ANBI staat voor ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ en daarmee is Stichting Poot erkend als een instelling die het algemeen belang dient. Onze donateurs kunnen bij de opgave van de inkomstenbelasting een donatie opvoeren als aftrekpost. We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe bestuurslid en spontaan bood Ferdy Meyboom zich aan om zitting te nemen als bestuurslid en zich voor onze stichting in wil zetten . We zijn blij dat Ferdy Meyboom de taak van penningmeester op zich gaat nemen .(foto 6) . “Onze rescuepups” : Cooper, Jax, Bella, Jack en Xena worden 1 jaar.. eind mei Xena gevonden: Is geadopteerd en verblijft in Belgie. We hebben Yorgi Cools aan de telefoon gehad. Fijn dat ze het daar naar de zin heeft!

Sterilisatieproject “No more puppies” voor Aya K Krasimirra gestart. (foto 7) Een langdurig project om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen om haar honden ( in sept. 2017 in de planning) te kunnen steriliseren). Via de Nijmeegse vierdaagse kan men ook doneren en steun Eline Kerkhof, want zij loopt voor onze stichting. Achter de schermen worden contacten gelegd met Krasi, haar dierenarts Vanya om allerlei zaken door te nemen.

Juni 2017 Pip en Saar worden 1 jaar en we feliciteren beide viervoeters en hun baasjes! Het sterilisatieproject loopt door en Eline maakt zich op voor de wandelvierdaagse. (foto 8) De teller begint te lopen. Ons bestuurslid Karin heeft te kennen gegeven te willen stoppen. We bedanken haar voor haar hulp en inzet en wensen haar al het goede voor de toekomst.

 

Juli 2017 T- shirts voor Stichting worden besteld. Enerzijds voor Eline, te gebruiken vanaf 18 juli tijdens de wandelvierdaagse en anderzijds voor andere doeleinden. Via Fb volgen we haar alle vier dagen. Wij van stichting poot hebben haar op vrijdag aangemoedigd – zo’n 7 km vóór de finish – en ze heeft het gehaald. Super!!! Eline heeft binnengehaald: € 247,30. Ondertussen is het gedoneerde geld opgelopen naar een gigantisch bedrag van maar liefst € 1575,00. TOTAAL:   € 1822,30

Augustus 2017 We zien foto’s en verslagen voorbij komen van Aya K Krasimirra en Moldovan Ramona, krijgen informatie over de leefwijze waarin ze verkeren en ja..dat is triest, zeer triest. Ze hebben alles over voor de honden en katten die ze van de straat hebben gered en die moeten voer, dierenarts en andere verzorging hebben. Dát kunnen ze onmogelijk zelf bekostigen. Daarnaast realiseer je je dat het daar een soort van overlevingsstrategie is, omdat zelfs de buren niet te vertrouwen zijn. Aantal van Ramona’s honden zijn hierdoor zelfs de dood ingejaagd. Vele honden zijn overleden: R.I.P.TEA, NICKY,ALBUNITZA, ARIS,MAXU,MAMI MARE, CAMI,DOGGI.RUN FREE!! Aya die geen mens kan vertrouwen, zeker wanneer jachtseizoen in sept weer gaat beginnen en haar honden vrij lopen..de honden worden zo afgeschoten. zonder pardon! Hoe lastig is dat voor hen! Eigenlijk staan ze er helemaal alleen voor. Hoe blij mag rescuehondje Saar dan zijn, veilig hier in Nederland. Zo ook Pip, die ons komt bezoeken en een geweldige middag heeft bij shitflags (zoals we property van Helene noemen). Fayen, die het geweldig doet !! Bibi, onze dondersteen !! Zo fijn dat we updates krijgen en zien dat de hondjes het hier goed hebben. We zijn dan ook heel blij met de sponsors, (foto 9) onze hartelijke dank hiervoor, maar we blijven op zoek naar meerdere sponsoren, want het geld wat we voor beide dames 1x per maand storten is bij lange na nog niet genoeg om alle dieren te voorzien van voldoende voer.

Sandra heeft te kennen gegeven te willen stoppen als bestuurslid, maar wil zeker ons blijven steunen en dan ook als vrijwilliger ingezet worden. Ze blijft zich inzetten voor de zwerfdieren, ook op een ander vlak. Ze is dan ook afgereisd naar Roemenië en heeft Nico Spaan en Andreea geholpen. We bedanken haar voor haar hulp en inzet voor onze stichting en wensen haar veel succes met datgene wat ze nu gaat doen .

 

September 2017: Vertrek naar Bulgarije, naar Elena ivm. Sterilisatieproject “No more puppys”. 10 dagen gaan we ernaar toe. Er is een filmverslag van onze reis gemaakt welke te vinden is op You tube en ook via een link op website. Dank aan Ashley Keuben, die dit voor ons gemonteerd heeft. Bijzonder ervaring is het om in Bulgarije te vertoeven. Je beseft wel dat je in een ander land bent, met andere maatstaven. Het was een geweldige ontmoeting met Aya K Krasimirra en je realiseert je hoe ze moeten (over)leven. (foto 10 ) Ook realiseer je je, dat alles meer tijd kost, veel rijden, veel wachten. De reis van hotel naar Krasi toe was al 45 minuten, hondjes in de auto laden, dan rijden naar de dierenarts waar we ook ong. een uur voor kwijt waren. Dan het steriliseren,, er is ook een soort van winkel bij, klanten komen tussendoor, maar gelukkig had Vanya de dierenarts (foto 11) ook vaak hulp van haar zoon, die dan in winkel bleef, zodat zij kon steriliseren. Dan aan eind van de middag weer terug naar Krasi en dan weer terug naar hotel. Al met al dus veel tijd kwijt qua rijden/wachten. We hebben in die week 15 honden kunnen laten steriliseren en tel uit wat een hoop leed bespaart wordt, door de pups niet geboren te laten worden. Tuurlijk hadden we veel meer willen doen, maar zoals gezegd: andere levensgewoonten en gedragingen en je moet de controle loslaten: Het gaat zoals het gaat. In de toekomst gaan we verder met het steriliseren van Krasi’s honden en houden daarover contact met haar. Ook de communicatie verliep wat moeizaam en we zijn ook blij dat we Plamena hebben getroffen bij Krasi. Zij fungeert als tolk, als zal dat in toekomst voor ons blijven doen. Ook de hoteleigenaar en zijn vrouw van hotel KrisBo hartelijke dank voor jullie gastvrijheid en hulp. 18 september: mama rosa is wegens ouderdom overleden. RIP and Run free.

Oktober 2017

FOXI overleden, een hondje van Ramona.. Zeer triest. En dat zo vóór Dierendag. Om zelf als Stichting weer iets “weg” te geven, hebben we een dierendag win-actie ( foto 12) gehouden. De opdracht was om een foto van je eigen viervoeters te plaatsen. En wat een leuke foto’s hebben we binnengekregen!. Discus Molenkamp te Zelhem heeft 2 waardebonnen beschikbaar gesteld van 15,00. Onze hartelijke dank daarvoor. Diego, onze mascotte, mocht weer de trekking doen en ook hiervan hebben we een filmpje op FB geplaatst.

Dierendag…Ook voor Krasi en Ramona? (foto 13) NEE !. In Roemenië en Bulgarije breekt de winter al weer gauw aan. Een hel voor de dieren en voor de dames die hen moeten verzorgen. Ramona die geen fatsoenlijk onderkomen heeft, aangezien haar caravan niet meer goed is. Ze heeft eigenlijk een andere nodig. Daarnaast altijd nodig: geld voor voer, medicaties . Ook Krasi is altijd maar weer in de weer, afhankelijk van hulp van anderen, afhankelijk van een chauffeur. Ze heeft zelf geen rijbewijs. Gelukkig heeft ze wel een auto, maar wanneer ze weg moet om bv water te halen is ze afhankelijk van de mensen die haar helpen en heeft ze een chauffeur nodig. Ook Krasi heeft geld nodig voor voer en overige dingen. Het water in flessen moet verzamelen, de dieren die geen goed onderkomen hebben, hekwerk wat nog niet klaar is. Krasi heeft veel nodig, heel veel. De sterilisaties wil ze door gaan zetten, maar de winter breekt snel aan. Wij van de stichting houden de vinger aan de pols. Contacten met de dierenarts lopen gewoon door en het geld wat opgehaald is voor steriliseren zal zeer zeker ook daar aan besteed worden.

November 2017

Ramona’s caravan is niet meer “winterproof” en ze slaapt in een iglotentje. Maar nu is ook het tentje niet meer goed en ze heeft een houten hutje gebouwd, waarin ze kan slapen. Dit vindt ze prima. Nu is ook de auto stuk en kan niet meer gerepareerd worden en is ze afhankelijk van taxi en openbaar vervoer om bij de honden te komen.

Internationale actie: Car for Ramona. (foto 14) In november hebben we samen met Soko Streuner-team Brasov (DE)/Karina Trappschuh en hulp van Glen Smith/Tommi Townsend (GB) een actie opgezet om een betrouwbare auto voor Ramona te kunnen kopen. Achter de schermen is er voortdurend overleg, updates worden op FB en website geplaatst a.d.h. een teller/ meter. Zo wordt ieder op de hoogte gehouden of we het streefbedrag van 4.000 euro behalen.

U laat Ramona en Krasi toch niet in de kou zitten? Blijf doneren en hopen nóg meer sponsoren te vinden om hen beiden te kunnen blijven helpen. De koude winter breekt snel aan en dan is het in Roemenië en Bulgarije écht koud !! (foto 15) Temperaturen van min 25 gr. met een dik pak sneeuw komen ’s nachts vaak voor. De situatie van de Roemeense straathonden is gruwelijk. Drie miljoen dieren, zwervend op straat in de hitte van de zomer en vrieskou van de winter. Geschopt, bekogeld, aan de riek gestoken, afgeslacht in dodingsstations, verhongerd, vergiftigd, aangereden achtergelaten langs de kant van de weg. Een hondenleven is niets waard in dit land waar ook veel kinderen het zo slecht hebben. Lang niet al deze honden zijn agressief, de meesten zijn vriendelijk en proberen de gevaren van de straat te overleven. De gemiddelde levensverwachting van een Roemeense zwerfhond is 4 jaar. Het grootste deel sterft door de gevolgen van aanrijdingen met auto’s.

IN november: Alwéér hondjes van Ramona dood: één v Black beautyteam en eind november Micky.. Tjee wat veel honden overleden het afgelopen jaar en meestal door toedoen van een ander ( de mens).RUN FREE lovely ones !

In Bulgarije is het leven van een zwerfhond ook niet geweldig te noemen. Men geeft er niet veel om. Men laat ze gewoon lopen, met gevaar voor honden van het verkeer wat langs hen raast. Geld voor een sterilisatie? Nee, geven ze niet aan uit. Óf ze hebben het geld niet óf ze hebben het er niet voor over. Tuurlijk zijn er uitzonderingen en zijn er wel mensen die wél om de zwerfdieren geven. Zo langzamerhand moeten de gedachtegangen van de plaatselijke bewoners anders worden en dat lukt ook wel, maar het gaat heel geleidelijk aan. Je moet dan ook blij zijn met mensen zoals Ramona en Krasi die dieren opvangen en hen proberen te redden.

December 2017 Doris Seesing , een dierenliefhebber pur sang, draagt onze stichting een warm hart toe en ze wil zich dan ook graag voor de zwerfdieren inzetten. Als vrijwilliger is ze van harte welkom bij onze stichting en we zijn we dan ook blij dat Doris zich als vrijwilliger heeft aangemeld.

Nu is het inmiddels eind december en staan we aan het begin van een nieuw jaar. En we gaan ervoor! We gaan verder waar we gebleven waren en gaan nóg meer voor de dieren betekenen! We bruisen van de ideeën en energie !!

De stand van Auto actie voor Ramona: We zijn er nog niet, maar op moment van publicatie van deze kerstbrief ( 22-dec 17 ) staat de teller op:   € 2.198,00. Dank aan alle donateurs en we gaan hier in het nieuwe jaar mee verder en hopen einddoel te behalen, zodat er een auto voor Ramona gekocht kan worden.

Het bestuur is heel tevreden over het afgelopen jaar . We zijn met 3 vaste bestuursleden (voorzitter, penningmeester, secretaris) en werken met vrijwilligers. Bedankt Eline, Ashley, Bonnie, Doris en al diegene, waaronder Jacintha Heppenhuis die ook veel voor Krasi en Ramona doet, voor jullie betrokkenheid bij Stichting Poot en zijn blij met de inzet van alle vrijwilligers, blij met allen die op welke wijze dan ook zich voor Krasi en/of Ramona inzetten. We zijn een goed samenwerkend team en we gaan er samen voor. “Samen staan we sterk.”. “Samen” is belangrijk en we zijn blij dat ons netwerk behoorlijk is uitgebreid, zelfs goede contacten met mensen in het buitenland, vandaar dat een bedankje hier ook op z’n plaats is voor onze buitenlandse vrienden: Plamen, Plamena, Glen, Karina, want het blijkt maar weer dat je met velen een heleboel voor elkaar kunt krijgen. Zij hebben het afgelopen jaar veel voor ons gedaan en hopen ook in de toekomst op jullie hulp te mogen rekenen.

 

We kunnen het niet alleen en hebben de hulp van sponsoren hard nodig en we hopen dan ook in 2018 weer een beroep op U, als dierenliefhebber , te kunnen doen. Volg ons op :

Facebook pagina: Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt)

Facebook likepagina: Stichting Poot helpt like pagina

website www.stichtingpoot.nl.

Tot slot rest ons nog te zeggen: (foto 16) We wensen U Gezellige feestdagen en een diervriendelijk 2018 en hopen weer op uw steun te mogen rekenen.

Hartelijke Groet,

Bestuur en vrijwilligers van Stichting Poot helpt

———————————————————————————–

english version:

Januari 2017.

A new facebook page is created. In the name of our chairman Helene Gouweloos (Stichting Poot helps). In January it went “into the air”. fb Stichting Poot helps “like” page is mainly for updates, missing / found animals, news from Stichting Poot helps, etc) and is in direct connection with Helene Gouweloos (Stichting Poot helps) On the official FB page and on the website you can see photos from the dogs / cats who are looking for a sponsor. We regularly receive photos and videos from our rescuepups and from Norra. So nice to see how well they have affected it! From now on you can also reach us at telephone number: ☎ 0031 (0) 6-27869065.

Our rescue dog Cooper (formerly Benjamin) has been adopted. (photo 1) When he came to the Netherlands from Romania (sept. 2016), Cooper went to foster with Carlijn Noordzij-Hageman, who is also a veterinary assistant and treated him against demodex. Carlijn has Cooper completely botched and nice that Cooper has his golden basket and can stay. Bibi, on the other hand, is still in foster (from Nov. 2016) at Brunofonds Foundation.

 

Februari 2017

We as a foundation want to support both shelters of Ramona and Krasi financially, but we need the help of the sponsors. We are very grateful that you help us and sponsor a dog for € 5.00 per month or for a cat for € 2.50. So that we can deposit money on the account of both ladies. Also donating a free gift is always welcome. We also want to do something back and keep a Valentine win-action. (photo 2) Diego (one of the rescuepups and mascotte from Stichting Poot) can pick out the winning fate and we will post a video of it. Update from our recue dog Saar and it goes very well with her. On February 23rd we will be 1 year old and that’s why we give a certificate as a thank you to those who have supported us and have meant a lot to us.

 

March.

Fayen has visited and welcomed her brother Diego again. Awesome!!! (photo 3) Fayen what a nice, nice dog you are! We are very happy that Fayen is doing so well with the family of Anita Flos. That you can only enjoy her and each other for a very long time. Pip on the other hand has diploma B (behavior and obedience level B) in the pocket .. Top, Pip! Bibi has found a fore ever home !!! She will stay with Brunofonds until 1 April. We are so happy for her!

 

April.

Bibi is brought to her adoptive Wendy Visser and daughter Esmee. (photo 4) Super that Bibi also found an excellent house. Bibi has a playmate and cats around him. Awesome! It has taken a long time and we thank Brunofonds for all their good worries. Our administrationmember of Stichting Poot: Dorieke has indicated that she wants to quit, but will remain in session until there is a new paymaster. We thank her for all her efforts and respect her choice. In April “our rescue puppies” are also Fayen, Diego, Zosha, Bibi 1 year and all are congratulations!

 

May.

Officially granted ANBI status What does that mean? (photo 5) Poot Foundation is ANBI-certified. ANBI stands for ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (General Benefit Organization) and with that, Stichting Poot is recognized as an institution that serves the public interest. Our donors can submit a donation as a deductible item when declaring income tax. We started looking for a new paymaster and spontaneously Ferdy Meyboom offered to take a seat as an administrationmember and to commit to our foundation. We are pleased that Ferdy Meyboom will take on the role of treasurer (photo 6). “Our rescuepups”: Cooper, Jax, Bella, Jack and Xena are found 1 year .. end of May Xena: Has been adopted and stays in Belgium. We had Yorgi Cools on the phone. Glad she likes it there!

Sterilization project “No more puppies” for Aya K Krasimirra started. (photo 7) A long-term project to get as much money as possible to sterilize her dogs (in September 2017 in planning). Via the Nijmegen Four Days Marches one can also donate and support Eline Kerkhof, because she runs for our foundation. Behind the scenes contacts are made with Krasi, her vet Vanya to go through all

 

June 2017

Pip and Saar are 1 year old and we congratulate both four-legged friends and their owners! The sterilization project continues and Eline prepares for the walking four-day event. (photo 8) The counter starts to run. Our administrationmember Karin has indicated that she wants to stop. We thank her for her help and commitment and wish her all the best for the future.

 

July 2017

T-shirts for Foundation are ordered. On the one hand for Eline, to be used from July 18 during the walking four-day and on the other for other purposes. Via Fb we follow her all four days. We from foundation paw encouraged her on Friday – about 7 km before the finish – and she made it. Super!!! She collected: € 247,30 . In the meantime, the donated money has risen to a gigantic € 1575,00. TOTALLY:   € 1822,30

 

August 2017

We see photos and reports passing by Aya K Krasimirra and Moldovan Ramona, get information about the way they live and yes .. that is sad, very sad. They do everything for the dogs and cats that they have rescued from the street and they need feed, vet and other care. They can not afford that themselves. In addition, you realize that it is a kind of survival strategy there, because even the neighbors can not be trusted. Some of Ramona’s dogs have even been killed by this. Many dogs died: R.I.P.TEA, NICKY,ALBUNITZA, ARIS,MAXU,MAMI MARE, CAMI,DOGGI.RUN FREE!! Aya that no man can trust, especially when hunting season starts in Sept. and her dogs run free .. the dogs are shot. without pardon! How difficult is that for them! Actually, they are all alone. How happy may rescue dog Saar be, safe here in the Netherlands. Pip, who comes to visit us and has a great afternoon at shitflags (as we call Helene’s property). Fayen, who does great !! Bibi, our thunder stone !! So nice that we get updates and see that the dogs are doing well here. We are very happy with the sponsors, (photo 9) our heartfelt thanks for this, but we continue to look for several sponsors, because the money we donate once per month for both ladies is not enough for all the animals. to provide sufficient food.

Sandra has indicated that she wants to quit as administrationmember, but wants to continue to support us and then be used as a volunteer. She continues to work for the stray animals, also on a different level. She also traveled to Romania and helped Nico Spaan and Andreea. We thank her for her help and commitment to our foundation and wish her every success.

 

September 2017:

Departure to Bulgaria, to Elena ivm. Sterilization project “No more puppys”. We are going to it 10 days. There is a film report of our trip which can be found on You tube and also via a link on website. Thanks to Ashley Keuben, who has installed this for us. Particular experience is to stay in Bulgaria. You realize that you are in another country, with different standards. It was a great meeting with Aya K Krasimirra and you realize how they should live. (photo 10) You also realize that everything takes more time, a lot of driving, a lot of waiting. The trip from hotel to Krasi was already 45 minutes, dogs in the car loading, then driving to the vet where we also lost about an hour. Then sterilizing, there is also a kind of store, customers come in between, but fortunately Vanya the vet (photo 11) often had help from her son, who then stayed in a shop, so she could sterilize. Then back to Krasi at the end of the afternoon and then back to the hotel. All in all, a lot of time lost in terms of driving / waiting. In that week we were able to have 15 dogs sterilized and count out what saves a lot of suffering by not letting the puppies be born. Sure, we would have wanted to do a lot more, but as said before: other habits and behaviors and you have to let go of control: It goes the way it goes. In the future we will continue to sterilize the dogs of Krasi. Communication was also somewhat difficult and we are also glad that we have hit Plamena at Krasi. She acts as an interpreter, as it will continue to do for us in the future. Also the hotel owner and his wife from hotel KrisBo .

18 september: One of Krasi’s dogs “mama rosa” has died. She was an old dog RIP and Run free.

 

 

October 2017

Another dog van ramona has died: FOXI. So sad.

Animal day: 4th oct. To give something away as a foundation, we held an animal day win-action (photo 12). The assignment was to place a photo of your own quadrupeds. And what a nice pictures we have received! Discus Molenkamp in Zelhem has made 2 vouchers available of 15.00. Thank you very much for that. Diego, our mascot, was allowed to do the drawing again and we also posted a video on FB.

Animal day … Also for Krasi and Ramona? (photo 13) NO! In Romania and Bulgaria the winter is already coming soon. A hell for the animals and for the ladies who have to take care of them. Ramona who has no decent accommodation, since her caravan is no longer good. She actually needs another. In addition always needed: money for food, medications. Krasi is always on the go again, depending on the help of others, depending on a driver. She does not have a driver’s license herself. Luckily she has a car, but when she has to leave to get water, she depends on the people who help her and she needs a driver. Krasi also needs money for food and other things. The water in bottles must collect, the animals that do not have a good shelter, fencing that is not finished. Krasi needs a lot, a lot. She wants to continue the sterilisations, but the winter breaks quickly. We at the foundation keep a finger on the pulse. Contacts with the veterinarian just continue and the money that is collected for sterilization will certainly also be spent on that.

 

November 2017

Ramona’s caravan is no longer “winter proof” and she sleeps in an igloo. But now the tent is no longer good and she has built a wooden hut in which she can sleep. This is fine. Now the car is broken and can no longer be repaired and is dependent on taxi and public transport to get to the dogs.

International action: Car for Ramona. (photo 14) In November, together with Soko Streuner-team Brasov (DE) and help from Glen Smith/ Tommi Townsend (GB), we set up an action to buy a reliable car for Ramona. Behind the scenes there is constant consultation, updates are posted on FB and website a.d.h. a counter / meter. This way everyone is kept informed whether we achieve the target amount of 4,000 euros.

 

Are not you leaving Ramona and Krasi out in the cold? Keep donating and hope to find even more sponsors to continue to help them both. The cold winter breaks quickly and then it is really cold in Romania and Bulgaria !! (photo 15) Temperatures of minus 25 gr. with a thick pack of snow, they often occur at night. The situation of the Romanian street dogs is horrific. Three million animals roaming the streets in the heat of summer and freezing cold of winter. Kicked, pelted, pricked, slaughtered in killing stations, starved, poisoned, knocked down on the side of the road. A dog’s life is not worth anything in this country where many children are so bad. Not all of these dogs are aggressive, most are friendly and try to survive the dangers of the street. The average life expectancy of a Romanian stray dog ​​is 4 years. The majority die because of the consequences of collisions with cars.

November: Again !!! two more dogs from Ramona dead: one v Black beauty team and in the end of November Micky .. what many dogs have passed away last year and usually because of someone else’s (man) .RUN FREE lovely ones!

 

In Bulgaria, the life of a stray dog ​​is not great either. They do not care much about it. They just let them walk, with danger to dogs from the traffic that rages past them. Money for a sterilization? No, they do not matter. Either they do not have the money or they are not talking about it. Of course there are exceptions and there are people who do care about the stray animals. Gradually, the ideas of the local residents have to change and that is possible, but it is very gradual. You must also be happy with people like Ramona and Krasi who catch animals and try to save them.

 

 

December 2017

Doris Seesing, an animal lover pur sang, supports our foundation and she would like to dedicate herself to the stray animals. As a volunteer she is very welcome at our foundation and we are therefore glad that Doris has volunteered. Now it is now the end of December and we are at the beginning of a new year. And we’re going for it! We continue where we left off and are going to mean even more for the animals! We are full of ideas and energy !!

 

And action Car for Ramona: At this moment of publishing this Christmasletter (22-12-17) € 2.198,00. Thanks to all donations. We will continue.

The board is very satisfied with the past year. We are with three permanent administration members (chairman, treasurer, secretary) and work with volunteers. Thanks Eline, Ashley, Bonnie, Doris and all the people (mention: Jacintha Heppenhuis: she does a lot for Krasi and Ramona) for your involvement with the Poot Foundation and are happy with the efforts of all volunteers and happy with all who work in any way for Krasi and / or Ramona. We are a good team and we work together for it. Together we are strong. Also together in view of the fact that our network has expanded considerably, even good contacts with people abroad, hence a thank you here is also in place for our foreign friends: Plamen, Plamena, Glen, Karina, because it appears again that you can do a lot with each other. They have done a lot for us in the past year and hope to be able to count on your help in the future as well. We can not do it alone and need your help and we hope to be able to appeal to you, as an animal lover, in 2018. Follow us on : Facebook page: Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt) Facebook likepage: Stichting Poot helpt like page website www.stichtingpoot.nl.
Finally, we still have to say: (photo 16) We wish you a Merry Christmas and an animal-friendly 2018. and hope to count on your support again.
Sincerely, Board and volunteers of Stichting Poot helpt