KERSTBRIEF nr 5, december 2020

Kerstbrief                     “Stichting Poot helpt”                       nr 5   december 2020

Nu, zo aan het eind van het jaar 2020 ,willen we u graag een jaaroverzicht geven middels deze kerstbrief.  Een bewogen jaar voor iedereen. Een jaar die ons in de greep hield van het Coronavirus en wat zoveel impact heeft gehad. We worden Coronamoe, maar het virus wordt niet moe en we hopen dan ook dat we het virus snel onder controle krijgen . Een vaccin zit eraan te komen. Allemaal nieuwe ontwikkelingen wat ons in 2021 te wachten staat. Maar voor nu gaan we terug naar het jaar 2020. Ook Ramona en Krasi hebben hinder ondervonden van virus: geen leveringen,  door lockdown maar al met al hebben ze 2020 kunnen overleven en werd er in de loop van het jaar weer geleverd en konden ze weer op pad. 2020 heeft ons wereldwijd op een ander level gezet, heeft ons ellende, ziektes/overlijden maar ook eenzaamheid gegeven, heeft ons ook aan het denken gezet: het overdenken in wat een hectische wereld leven we en gaf ons de kans de werkelijke waarde van het leven in te zien. Ook heeft t jaar 2020 ons creatief gemaakt in het vinden van oplossingen. Ondanks Corona hebben we – samen met U sponsoren en donateurs- toch maar weer veel voor de shelters kunnen betekenen… 2020 in vogelvlucht:

Januari 2020

Met het restaurantje hondje Linda ging het heel goed. Ze is geopereerd aan haar tumor, Dankzij lieve sponsoren is dit mogelijk gemaakt en Georgiana Neagu verzorgde  deze viervoeter. Ook Nelly was bij haar in de opvang die ook bij het restaurant te Roemenie rondliep.. Zij is een oudje en hopelijk krijgen  ze nog een fijn leventje.

Februari 2020 .

I.v.m. ons 4 jarig bestaan bleven stilstaan  en hebben we  een aantal mensen in het zonnetje gezet. (foto 1)

Ieder jaar met ons jubileum (rond de 23e febr) reiken we een oorkonde uit aan een aantal mensen die het afgelopen jaar veel voor ons betekend hebben. Mensen die zoveel doen voor de zwerfdieren in binnen- en buitenland.

Ook al behoort iedere sponsor zo’n oorkonde te krijgen en ook zeer zeker welverdiend, maar we beperken ons tot een aantal personen. Wie weet bent u volgend jaar de uitverkorene, want of u nu 1 of meerdere honden sponsort: Ieder doet wat in zijn/haar vermogen ligt en wij zijn blij met iedere sponsor met hart voor dieren, met hart voor de honden en katten van Krasi en Ramona en dankzij jullie sponsoren kunnen we Krasi en Ramona blijven helpen.

Dit jaar was  onze keuze gevallen op de volgende personen en reikten  we de oorkonde uit aan:

Astrid Daniels van Trimsalon RoZi

Romy Bussink van Crea-fun

Hans en Hilde Kortman van Stichting Woedi

Onze dank gaat uit naar allen die onze Stichting een warm hart toedragen en ons  ter hulp zijn gekomen en hopen nog lang op jullie steun te mogen rekenen.

Maart 2020

AUTO ACTIE: We hadden op korte termijn 1500 euro nodig want de auto van Krasimirra had het begeven. Om haar auto te laten repareren kostte  teveel en zijn we op zoek gegaan naar een andere auto . We hadden een heel verhaal  op kunnen gaan steken, maar KRASI HEEFT EEN AUTO NODIG om voor haar honden van A naar B te kunnen. AUB HELP MEE !!!!!Eind maart hadden  we het geld binnen en kon Krasi naar de auto gaan kijken, maar helaas. De auto was verkocht en ivm corona werd het zoeken er niet makkelijker op.. Alles zat zo’n beetje op slot.(foto 2)

Linda het restauranthondje heeft een forever home in Duitsland gevonden . wat super voor haar !

Helaas heeft Nelly ( de oudere dame) het niet gered en is overleden.

 Ramona heeft een pup Tasha opgevangen en was ermee naar de DA gegaan. Helaas ook droevig nieuws: Chica is door vergiftiging overleden. Chica leefde bij de schaapsherder achter dogsland. Ramona verzorgde Chica ook.  Ze bracht haar hondenbrokken, alsook nam en neemt ze nog steeds de zorg voor de “kids”van Chica ( Breezer,Amber,Levy,Don Diego). (foto 5)

April 2020

Zo halverwege het jaar stonden we stil bij de jarige pups die we in het voorjaar van 2016 gered hebben en in september 2016 naar Nederland hebben gehaald. We zijn en zullen ze nooit vergeten. Aan al “Onze rescuepups” : gefeliciteerd!!!! Ze werden  4 jaar ( mei juni juli ) (foto 3)  Norra Fay was in maart 5 jaar geworden (foto 4)

Mei 2020:

Tijdens ons bezoek verleden jaar september aan Krasi hebben wij geprobeerd een bedrijf/leverancier te zoeken die voer kan leveren zodat Krasi haar tijd beter kan besteden aan de honden. Na vele  mails om het vertrouwen te winnen is het nu dan eindelijk gelukt! Elke 2 weken wordt er 1000kg aan voer bij haar thuis in de bergen afgeleverd. Het resterende sponsorgeld maken we aan het eind van de maand over  en kan Krasi dit geld gebruiken voor overige zaken zoals hulp betalen, medicaties en bezoek naar de dierenarts. (foto 6)

Juni 2020

Krasi heeft vele updates over hekwerk gegeven . Super !!! Ze blijft druk bezig met het zetten van hekwerken. Gelukkig heeft ze hierbij veel hulp zodat het zo snel mogelijk allemaal gerealiseerd kan worden.

Honden kunnen nog steeds dubbel in sponsoring !. Voor de shelterladies is het vaak wegens tijdgebrek niet altijd mogelijk om foto’s/updates te plaatsen. 24/7 druk. We zijn over gegaan op Dubbele sponsoring: omdat de shelters  simpelweg geld te kort komen om voldoende voer voor de dieren te kopen. 

Juli 2020

-ACTIE : Hondenhokken voor Krasi. we hadden uw hulp nodig om de levering van 2 x 25 hondenhokken te kunnen realiseren. We hebben het maar weer met z’n allen gered. We hebben 2000 euro voor de hondenhokken binnengehaald. Wat super dat de honden een beschut plekje kunnen zoeken. (foto 7) De 1e  lichting á 25 hokken zijn 15 juli 2020 bij haar afgeleverd .

-PRELEST We hebben een oproep gedaan voor de dierenartskosten van de arme stumpert die gelukkig gered is door Krasimirra en zij haar de naam Prelest heeft gegeven. Dankzij de goede zorg van Krasimira en jullie donaties heeft Prelest weer een kans gekregen op een veel beter leven en dat is al te merken tijdens de wandeling die Krasi met haar maakt want Prelest zwiebt alweer voorzichtig met haar staartje

Augustus 2020

Ramona heeft een merry met veulen gered van de slacht. Ze heeft  haar tuin bij haar naast  Dogsland in orde gemaakt, zodat de paarden kunnen grazen. (foto 8)

Krasi: HONDENHOKKEN ACTIE.De 2e  lichting á 25  hokken zijn 3 augustus bij Krasi afgeleverd. Aflevering per 25 hokken. De gehele ACTIE welke we in juli zijn gestart heeft in totaal  50 hokken opgeleverd

September 2020

De veestapel is bij Ramona nu ook uitgebreid met kippen, eenden. Het wordt een complete zoo bij haar. Ze heeft een kippenhok getimmerd en de honden houden een oogje in het zeil.(foto 9)

Ook een bijzonder diertje heeft Ramona moge verwelkomen: een egel. Ook die egel loopt blij tussen de andere hondjes ( foto 10) Maar dat is nog niet alles ! Ramona heeft3 schaapjes van de slacht gered en ook deze viervoeters zijn er bij gekomen. De stal is aangepast, zodat deze viervoeters ook warm verblijf hebben. (foto 11)

Oktober 2020

Krasi bleef zich bezighouden met  hekwerken repareren zodat haar honden vrij rond kunnen lopen op haar landgoed. Hekwerken werden/worden geplaatst zodra het mogelijk is/was .Dat is afhankelijk van: financien, inplanning van hulp/werkers,jaargetijde..maar er is toch inmiddels veel gedaan. Eigenlijk blijft ze maar hiermee doorgaan, maar het is ook zoveel werk!Een behoorlijk terrein is omheind maar is nog niet helemaal ‘af’. Gelukkig heeft ze meer hulp van anderen om zoveel mogelijk aan de hekwerken te kunnen werken. Super ! (foto 12)

We hebben een prachtige donatie van 800,00 mogen ontvangen van onze lieve vrienden van de geweldige Stichting Dierennood voor de shelters. Voor elke shelter hebben wij op verzoek 400,00 overgemaakt voor extra voer voor de koude dagen die gaan komen. Lieve Stichting Dierennood,heel  erg bedankt voor de geweldige bijdrage en zoals jullie kunnen zien is het geld inmiddels overgemaakt

Helaas ook droevig nieuws uit de shelter van Ramona. Sia is overleden. Er heeft, door een onbekende aanleiding, een bijtincident plaatsgevonden.  Ramona vond Sia dood in  haar schuur. (foto 5)

STRO ACTIE: Voor de ijzige koude winter hebben  we weer geld ingezameld  voor stro voor de honden van Krasi zodat de dieren er in de koude ijzige winter er warmpjes bij kunnen liggen.

November 2020

-STRO ACTIE  is wederom gelukt. Het geld voor 300 balen was binnen!! Dank aan alle mensen die gedoneerd hebben ! Begin november is een deel van het stro bij Krasi afgeleverd . De weersomstandigheden zijn niet gunstig want er is veel regen en daardoor is de weg naar Krasi moeilijk begaanbaar door de modder. Vandaar dat t vervoer van het stro in etappes  plaatsvond enwe kunnen zeggen dat begin december 2020 het stro afgeleverd is.

(foto 13)

Krasi heeft vele hondjes mét pups gered die door de mensen op straat zijn gedumpt. Zij heeft de hondjes onder kunnen brengen in een deel van haar terrein. Die is wel afgeschermd met een hekwerk maar de hondjes hebben geen plek om te schuilen. Dat betekende voor ons: geld voor 50  hondenhokken  inzamelen.

HONDENHOKKEN ACTIE: Kosten per hondenhok is 40,00 euro. De hokken komen van Sofia ( zo’n 5 uur rijden van Krasi’s huis) en ze leveren alleen bij afname van 25 stuks. Het geld voor de eerste 25 stuks hadden we half november binnen zodat die besteld konden worden. (foto 14)

Bij een donatie konden de mensen een armbandje toegestuurd krijgen welke was geschonken door Stichting Save a stray ( Dayony-Chanelle Mijnsbergen. Echt superlief van deze stichting -die de armbandjes zelf maakt -en gratis naar ons heeft opgestuurd zodat wij ze vervolgens uit konden gaan delen.

En… we zetten de ACTIE  voort  en gaan voor de volgende 25 maar toelevering van de hokken zal steeds moeilijker worden, aangezien de weg naar Krasi er in de winter zeer belabberd uitziet en auto’s/ vrachtwagens moeilijk bij haar kunnen komen. Maar we gaan met deze ACTIE door in 2021 !

December 2020

Nieuws uit de shelter van Ramona: En dan vond je een plastic zak….gedumpt bij je hek. Ramona heeft zich over 4 blonde dotjes ontfermd en laten we hopen dat parvo niet om de deur komt kijken. Wat is steriliseren toch belangrijk. Als deze 4 blonde dotjes overleven hopen wij dat er mensen zijn die deze hondjes in sponsoring nemen zodat ze elke dag worden voorzien van voer. Daar zullen we ook zeker een sponsor voor gaan zoeken. Deze hondjes zullen nog een naam krijgen zodat ze niet naamloos door het leven moeten gaan. (foto 15). Gelukkig kon Ramona ze warmhouden met een hondenjasje die afkomstig waren van Soko Streuner team Duitsland.

21 december 2020.. Wat een fijn bericht ontvingen we van Krasi en dat zo vlak voor Kerst: Krasi heeft hondenjasjes ontvangen !!! Mevr. MJ Weber uit Nederland heeft deze hondenjasjes zelf gemaakt en heeft een doos vol jasjes opgestuurd naar Krasi. Superlief en bedankt dat je dit voor Krasi hebt gedaan. Kunnen de oude, zieke hondjes óf de hele kleine pups er warmpjes bijliggen.

Een dank je wel is hier op zijn plek  aan  alle sponsoren  en al diegene die, ook buiten onze stichting om, veel voor Krasi en Ramona doen. Wij van Stichting Poot zijn een goed samenwerkend team en we gaan er samen voor. “Samen staan we sterk.”. “Samen” is belangrijk en we zijn blij dat ons netwerk iedere jaar weer steeds meer en meer wordt uitgebreid en we steeds meer mensen kunnen bereiken. We kunnen het niet alleen en hebben de hulp van sponsoren hard nodig en we hopen dan ook in 2021 weer een beroep op U, als dierenliefhebber , te kunnen doen.

Het zijn helaas hele andere feestdagen dan dat we allemaal hadden gedacht. Toch hopen we  dat ieder er mooie dagen van mogen maken met elkaar. Niet fysiek samen, maar wel in elkaars hart. Zo kunnen we deze moeilijke tijd vol kracht  en liefde doorstaan.

“Stay strong, stay save  and let’s stay connected in 2021”

Merry Christmas and a healthy 2021  (foto 16) 

Lieve groet,

Bestuur  Stichting Poot helpt

———————————————————————————————————–