periodieke digitale nieuwsbrief

 

Digitale nieuwsbrief nr 44, 29-3-2024

Hondjes Stichting Poot Helpt rescued in 2016 worden dit voorjaar 8 jaar 🎉🎈 en Norra Fay 9 jaar.

We trappen af met de verjaardag van Norra Fay: 10 maart is ze 9 jaar geworden .Ieder jaar staan we hier bij stil en gedenken we de geboortedagen (voorjaar 2016) van de rescuehondjes van onze Stichting Poot Helpt.

Juni 2016 gingen we van Stichting Poot met een bus vol donaties naar Roemenie en Bulgarije.Onderweg kwamen we pups tegen al dolend over straat. We hebben ze toendertijd gered en naar een opvangshelter gebracht. In september 2016 zijn ze als pup naar Nederland gekomen en allen hebben een geweldig huisje gekregen. Norra Fay kwam ook in september 2016 mee.

Dit jaar gedenken we met een zwart randje: September 2023  ontvingen we droevig nieuws betreft een van de pups die in 2016 met Stichting Poot naar Nederland zijn gekomen: COOPER. Cooper was als pup een vrolijk lachebekje en wat jammer dat je niet langer kunt ronddartelen..We hopen dat je samen met je maatje in de hondenhemel nog heerlijk rondloopt en plezier maakt. De baasjes van Cooper hebben Cooper moeten laten inslapen. Dag lieve Cooper, Run free… je was nog maar 7 jaar.

R.I.P. Cooper♥

                                                             ♥♥♥♥♥

We wensen alle viervoeters met hun “baasjes” alvast een hele fijne verjaardag toe met heeeeeel veel kluifjes  en ook al duurt het voor sommige viervoetertjes nog even voordat hun geboortedag gevierd gaat worden, maar de tijd vliegt en is het moment daar dat je verjaardag gevierd wordt.

GEFELICIFLAPSTAART ALLEMAAL 

@Lydia Klaassen : Norra (10 maart)

@Wendy Visser : Bibi (19 april)

@Anita Flos: Fayen (27 april)

@Rupsje Nooitgenoeg en Wouter : Zosha (27 april)

@Alice en Bonnie Keuben: Diego (27 april)

@Jorgi Cools : Xena (11 mei)

@Dhr en Mevr. Pesman : Jack (11 mei)

@Corry Bakker : Jax (11 mei)

@Maartje van Beek en @Bjorn van Hak : Bella (11 mei)

@Jan Hulshof en Gerry Scholten : Saar (1 juni)

@Nicole en Remco Wenninkmeule : Pip (1 juni)

———————————————————————————————————-

Dit bericht ter info voor de sponsoren en donateurs…….
Verklaring nodig voor je belastingaangifte? Voor vragen, stuur ons je emailadres en onze penningmeester zal je er graag bij helpen.
 
Aftrekbaarheid giften:
 
Stichting Poot Helpt! is ANBI-gecertificeerd en daarmee erkend als een instelling die het algemeen belang dient. Donaties aan Stichting Poot Helpt! vallen onder de Europese wet- en regelgeving voor wat betreft fiscale aftrekbaarheid. Raadpleeg hiertoe ook altijd de website van de Belastingdienst. U kunt tot 1 mei 2023 uw aangifte inleveren.
 
Abzugsfähigkeit Spenden
Stiftung Poot Helpt! ist ANBI zertifiziert und somit als Institution anerkannt, dass das öffentliche Interesse dient. Spenden an Stichting Poot Helpt! fallen unter die Europäischen Gesetze und Verordnungen hinsichtlich der steuerlichen Abzugsfähigkeit. Konsultieren Sie immer die Website der Steuerbehörden.
 
Déductibilité de dons
Fondation Poot Helpt! est certifié ANBI et donc reconnu comme une institution qui sert l’intérêt public. Dons à la Fondation Poot Helpt! sont couverts par les lois et règlements européens en matière de déductibilité fiscale. Toujours consulter le site de l’administration fiscale.
Tax deductibility donations
Foundation Poot Helpt! is ANBI-certified and therefore recognized as an institution that serves the public interest. Donations to Stichting Poot Helpt! are covered by European laws and regulations with regard
———————————————————————————————————  

Digitale nieuwsbrief nr 43, 2-2-2024

We zitten al weer in de maand februari in het nieuwe jaar 2024 en terwijl het net dagelijks wordt overspoeld met foto’s van zwerfhonden – vergiftigd, geschopt, geslagen, beschoten, geramd door auto’s, verlaten en verward, ver van het stadslawaai, hebben honderden voormalige dakloze- en ongewenste hondjes hulp gezocht en gevonden in een van de shelters. Er is hier geen luxe, maar wel vrijheid, rust, spelletjes met vrienden en heel veel liefde. Een unieke plek zonder kooien en kettingen!

Helaas zal het dumpen van honden blijven gebeuren en zullen zowel Krasi als Ramona zich hard maken om die ongewenste dieren te blijven helpen en als het kan op te vangen.

Bedankt aan iedereen die op de één of andere manier helpt zodat deze plekken kunnen blijven bestaan. Krasi en Ramona  doen hun best om die gelukzalige glimlachjes te zien, maar zonder jullie steun zou dit KRASSY’S FOREST FAIRY TALE en DOGSLAND bij Ramona niet kunnen bestaan. 

Wij van Stichting Poot Helpt zullen ons blijven inzetten om beide shelters te ondersteunen. Dat kunnen we niet alleen en blijven daarbij jullie hulp hard nodig hebben.

Blijf sponsor of zonodig vraag in uw familie en vriendenkring of er nog mensen zijn die 10 euro in de maand kunnen missen en sponsor willen worden van een hondje.

Blijf ze helpen !

Volg ons op :

Facebook pagina: Stichting Poot Helpt (helene gouweloos)                 

Facebook pagina: Stichting Poot Helpt  ( like/ volg ons pagina)           

Facebook: StichtingPoot Verkoopsite

Jaarrekening 2023:                                                                                             

Graag verwijzen wij jullie naar deze website www.stichtingpoot.nl voor het verslag van onze jaarrekening over het jaar 2022. Klik op deze site op Beginpagina en daar ziet u de jaarrekening.

————————————————————————————————

Digitale nieuwsbrief nr 42, 28-12-2023

Update…..❤❤OPBRENGST KERSTACTIE….WE DIT IT!!!!!!❤❤
Lieve Pootvrienden, we hebben het weer voor elkaar gekregen!!
Zoveel mensen hebben gedoneerd en we hebben het bedrag van 1000,00 euro bij elkaar!!! We hebben het bedrag gesplitst en  500,00 euro naar Красимира Спасова/Krassy’s Forest Fairy Tale en 500,00 euro naar Moldovan Ramona  gestort.
Heel heel heel erg bedankt voor jullie gulle giften want dankzij jullie konden onze rescue angels de maand december zonder zorgen doorkomen en dat deed de x-mas spirit toch goed.
 
 
We hopen dat we samen met jullie
ook in het nieuwe jaar ons weer
hard kunnen maken voor de shelters van
 
Zonder jullie kunnen wij niet bestaan,
 
We hebben elkaar nodig “SAMEN STERK”
 
Happy New Year

——————————————————————————————————-

Digitale nieuwsbrief nr 41, 14-12-2023

*Facebookactie Kerst: kerst staat voor de deur, voor velen van ons een feest met familie en vrienden, maar voor Красимира Спасова en Moldovan Ramona niks niet anders dan een normale werkdag om de hondjes te voorzien van voer en water. Graag wilden wij hun iets extra”s geven met kerst zodat ze deze dagen iets makkelijker doorkomen. We hebben via Facebook gevraagd: Help je mee om deze 2 meiden met kerst een KERSTGEVOEL te geven? Wij zullen alle donaties eerlijk verdelen onder de shelters en het gedeelde bedrag zal 20 december gestort worden en iedereen zal vernoemt worden in het bericht. Lieve mensen alvast heel erg bedankt namens onze rescue angels.Bij plaatsing van deze digitale brief staat de teller op ruim 400 euro.

KERSTBRIEF:Ieder jaar rond Kerst publiceren we een Kerstbrief . Deze Kerstbrief geeft een jaaroverzicht weer van de activiteiten van Stichting Poot van het afgelopen jaar en hoe het met Ramona en Krasi in de shelters gegaan is. In het weekend van 16 december zal deze brief op onze website geplaatst worden. Op Facebook zal er ook een post geplaatst worden en worden al onze sponsoren getagd, zodat ze ook persoonlijk op de hoogte zijn van deze Kerstbrief.

Collagefoto behorende bij de Kerstbrief:

De collagefoto welke behoort bij deze Kerstbrief willen we u niet onthouden en voor alle geïnteresseerden in ons jaarlijkse overzicht verwijzen we u naar onze website www.stichtingpoot.nl  en ga (vanaf het weekend van de 16e december ) naar tabblad: “NieuwsFlitz!” en scrol naar “KERSTBRIEF nr. 8.  december 2023” en daar kunt u de tekst behorende bij de collagefoto lezen.

We hopen dat ieder er mooie dagen van mogen maken met elkaar.

Lieve Pootvrienden, een bedankje is hier op z’n plek voor alle mensen die onze Stichting een warm hart toedragen en we hopen ook volgend jaar weer op jullie te mogen rekenen.

Samen staan we sterk!

Onze Kerstwens:


Maak van de feestdagen

een magische tijd

Vul ze met liefde, plezier

en vooral

gezelligheid !!!

 

Fijne feestdagen!

 

————————————————————————————————

Digitale nieuwsbrief nr 40, 12-7-2023

Projecten en activiteiten

Jaarlijks doen wij verslag van de uitgevoerde projecten en acties. Dit doen wij in de vorm van een Kerstbrief, waarin per maand wordt toegelicht wat we hebben gedaan, samen met de door ons gesteunde shelters. Deze kerstbrieven vindt u onder het kopje “NieuwsFlitz” en daarna “Kerstbrief”.

Op onze pagina op Facebook vind u altijd de meest actuele informatie over onze projecten, wat er gebeurt in de door ons ondersteunde shelters, etc.

Een globaal overzicht hiervan vind u op onze website onder het tabje  “NieuwsFlitz!”. Acties en updates Ramona, Acties en Updates Krasi.

Wilt u sponsor worden?  HULP blijft hard nodig !!!

Wat is “sponsoren”?   Sponsoren is het maandelijks overmaken van een klein bedrag zodat er voer gekocht kan worden en medische verzorging betaald kan worden.

Wat krijg je voor je bijdrage?

* Een certificaat met een foto van je gesponsorde hond.                                        *Verslagen op zowel Fb: Stichting Poot Helpt (Helene Gouweloos), de FB likepagina Stichting Poot Helpt, als op deze website over de honden.                * Veel dankbaarheid van de honden, van Ramona en Krasi, van alle vrijwilligers van Stichting Poot.

Alleen of met anderen? Natuurlijk kun je met je collega’s, klasgenoten, buren of vrienden een hond gezamenlijk sponsoren. Bedrijven zijn ook meer dan welkom om deel te nemen. Het is mogelijk een of meerdere honden te ondersteunen. Je kunt zelfs doneren met belastingvoordeel!

Als je iemand kent die alles wat haar/zijn hartje begeert al heeft, dan is het misschien een leuk idee als het een dierenvriend is, om voor een verjaardag of speciale gelegenheid uit hun naam een dier voor een jaar te sponsoren? Het vervalt automatisch na 12 maanden en kan dan eventueel verlengd worden door de persoon zelf.

Als je een (of meerdere)van deze hondjes wilt helpen, dan zou dat fantastisch zijn.

Kijk op deze website voor foto’s van honden die een sponsor zoeken en stuur een berichtje naar info@stichtingpoot.nl U kunt ons ook vinden op Facebook:

 Stichting Poot Helpt (Helene Gouweloos) en ga naar fotoalbums met hondjes die een sponsor zoeken en reageer onder de foto of stuur een pb.

DOET U MEE ??

——————————————————————————–

Digitale nieuwsbrief nr 39, 22-3-2023

 
 
Dit bericht ter info voor de sponsoren en donateurs…….
Verklaring nodig voor je belastingaangifte? Voor vragen, stuur ons je emailadres en onze penningmeester zal je er graag bij helpen.
 
Aftrekbaarheid giften:
 
Stichting Poot Helpt! is ANBI-gecertificeerd en daarmee erkend als een instelling die het algemeen belang dient. Donaties aan Stichting Poot Helpt! vallen onder de Europese wet- en regelgeving voor wat betreft fiscale aftrekbaarheid. Raadpleeg hiertoe ook altijd de website van de Belastingdienst. U kunt tot 1 mei 2023 uw aangifte inleveren.
 
Abzugsfähigkeit Spenden
Stiftung Poot Helpt! ist ANBI zertifiziert und somit als Institution anerkannt, dass das öffentliche Interesse dient. Spenden an Stichting Poot Helpt! fallen unter die Europäischen Gesetze und Verordnungen hinsichtlich der steuerlichen Abzugsfähigkeit. Konsultieren Sie immer die Website der Steuerbehörden.
 
Déductibilité de dons
Fondation Poot Helpt! est certifié ANBI et donc reconnu comme une institution qui sert l’intérêt public. Dons à la Fondation Poot Helpt! sont couverts par les lois et règlements européens en matière de déductibilité fiscale. Toujours consulter le site de l’administration fiscale.
Tax deductibility donations
Foundation Poot Helpt! is ANBI-certified and therefore recognized as an institution that serves the public interest. Donations to Stichting Poot Helpt! are covered by European laws and regulations with regard
  
 
——————————————————————————————————–

Digitale nieuwsbrief nr 38, 13-3-2023

🎉🎈Hondjes Stichting Poot Helpt rescued in 2016 worden dit voorjaar 7 jaar. 🎉🎈
 
 
We trappen af met de verjaardag van Norra Fay: 10 maart is ze 8 jaar geworden 💖
 
Ieder jaar staan we hier bij stil en gedenken we de
geboortedagen (voorjaar 2016) van de rescuehondjes van onze Stichting Poot Helpt.
 
Juni 2016 gingen we van Stichting Poot met een bus vol donaties naar Roemenie en Bulgarije.Onderweg kwamen we pups tegen al dolend over straat.
We hebben ze toendertijd gered en naar een opvangshelter gebracht.
In september 2016 zijn ze als pup naar Nederland gekomen en allen hebben een geweldig huisje gekregen. Norra Fay kwam ook in september 2016 mee.
 
💖We wensen alle viervoeters met hun “baasjes” alvast een hele fijne verjaardag toe met heeeeeel veel kluifjes 💖 en ook al duurt het voor sommige viervoetertjes nog even voordat hun geboortedag gevierd gaat worden, maar de tijd vliegt en is het moment daar dat je verjaardag gevierd wordt.
 
🎉GEFELICIFLAPSTAART ALLEMAAL 🎉
 
@Lydia Klaassen : Norra (10 maart)
@Wendy Visser : Bibi (19 april)
@Anita Flos: Fayen (27 april)
@Rupsje Nooitgenoeg en Wouter : Zosha (27 april)
@Alice en Bonnie Keuben: Diego (27 april)
@Carlijn Noordzij en @Lucas: Cooper (4 mei)
@Jorgi Cools : Xena (11 mei)
@Dhr en Mevr. Pesman : Jack (11 mei)
@Corry Bakker : Jax (11 mei)
@Maartje van Beek en @Bjorn van Hak : Bella (11 mei)
@Jan Hulshof en Gerry Scholten : Saar (1 juni)
@Nicole en Remco Wenninkmeule : Pip (1 juni)
🎉🎉🎉💖💖🎉🎉🎉

Digitale nieuwsbrief nr 37, 17-1-2023

We zitten al weer op de helft van januari in het nieuwe jaar 2023 en terwijl het net dagelijks wordt overspoeld met foto’s van zwerfhonden – vergiftigd, geschopt, geslagen, beschoten, geramd door auto’s, verlaten en verward, ver van het stadslawaai, hebben honderden voormalige dakloze- en ongewenste hondjes hulp gezocht en gevonden in een van de shelters. Er is hier geen luxe, maar wel vrijheid, rust, spelletjes met vrienden en heel veel liefde. Een unieke plek zonder kooien en kettingen!

Helaas zal het dumpen van honden blijven gebeuren en zullen zowel Krasi als Ramona zich hard maken om die ongewenste dieren te blijven helpen en als het kan op te vangen.

Bedankt aan iedereen die op de één of andere manier helpt zodat deze plekken kunnen blijven bestaan. Krasi en Ramona  doen hun best om die gelukzalige glimlachjes te zien, maar zonder jullie steun zou dit KRASSY’S FOREST FAIRY TALE en DOGSLAND bij Ramona niet kunnen bestaan. 

Wij van Stichting Poot zullen ons blijven inzetten om beide shelters te ondersteunen. Dat kunnen we niet alleen en blijven daarbij jullie hulp hard nodig hebben.

Blijf sponsor of zonodig vraag in uw familie en vriendenkring of er nog mensen zijn die 10 euro in de maand kunnen missen en sponsor willen worden van een hondje.

Blijf ze helpen !

Volg ons op :

Facebook pagina: Stichting Poot helpt (helene gouweloos)                 

Facebook pagina: Stichting Poot helpt  ( like/ volg ons pagina)           

Facebook: StichtingPoot Verkoopsite

Jaarrekening 2022:                                                                                             

Graag verwijzen wij jullie naar deze website www.stichtingpoot.nl voor het verslag van onze jaarrekening over het jaar 2022. Klik op deze site op Beginpagina en daar ziet u de jaarrekening.

Wij willen  jullie er op attenderen
dat de kosten van de bank en betaalkosten van het afgelopen jaar 519,67 was en dat die kosten dit jaar ook weer zullen stijgen helaas.
 
Lieve sponsors en donateurs,we vragen jullie dan ook om het sponsorgeld niet per hond/kat te betalen maar om het volledige sponsorbedrag in 1x maandelijks af te laten schrijven want voor elke afschrijving moeten we nu 0,17 afdragen en dat wordt dit jaar nog meer.
 
 

—————————————————————————————————————–

Digitale nieuwsbrief nr 36, 17-12-2022

Lieve Sponsoren en Vrienden van Stichting Poot

Kerstbrief 2022

 

Ieder jaar rond Kerst publiceren we een Kerstbrief . Deze Kerstbrief geeft een jaaroverzicht weer van de activiteiten van Stichting Poot van het afgelopen jaar. De collagefoto welke behoort bij deze Kerstbrief willen we u niet onthouden en voor alle geïnteresseerden in ons jaarlijkse overzicht verwijzen we u naar de pagina op onze website www.stichtingpoot.nl  en ga naar tabblad: “NieuwsFlitz!” en scrol naar “KERSTBRIEF nr. 7  december 2022” en daar kunt u de tekst behorende bij de collagefoto lezen.

We hopen dat ieder er mooie dagen van mogen maken met elkaar.

Lieve Pootvrienden, een bedankje is hier op z’n plek voor alle mensen die onze Stichting een warm hart toedragen en we hopen ook volgend jaar weer op jullie te mogen rekenen.

Samen staan we sterk!

Tot  slot rest ons nog te zeggen:

Voor het nieuwe jaar wensen we jullie:


“Tijd om van de kleine dingen te genieten
Rust om stil te staan bij mooie momenten
Sterkte om tegenslagen te overwinnen
Vriendschap om je hart te verwarmen
Humor om wat somber is te kleuren
Een glimlach om elke dag mee te beginnen.
Fijne feestdagen!”

Lieve Kerstgroet,

Bestuur Stichting Poot Helpt

Digitale nieuwsbrief nr 36, 13-5-2022

Oproep om uw maandbedrag op vrijwillige basis te verhogen

Lieve donateurs, 

Helaas ontkomen wij ook niet aan de prijsstijgingen van hondenvoer. Mede als gevolg van de stijgende prijzen voor graan en oliën, stijgen ook de prijzen van het hondenvoer. Dit betekent dat we iedere maand meer geld nodig hebben om dezelfde hoeveelheid voer te blijven kopen. 

Sinds de oprichting van onze stichting hanteren we hetzelfde bedrag voor adoptie op afstand: € 2,50 voor een kat en € 5,00 voor een hond. Hier hebben we helaas niet meer genoeg aan en we moeten iedere maand een beroep doen op onze reserve. Dat kunnen we niet heel lang volhouden. We hebben overwogen om het minimale bedrag te verhogen naar bijvoorbeeld € 3,00 en € 6,00 maar dat kan net teveel worden en wat we zeker niet willen is dat onze donateurs daarom gaan afhaken. 

Wij zijn uiteraard blij met alle donaties die we krijgen maar we hopen dat u bereid bent om uw maandbedrag te verhogen. En daarbij zijn we al blij met iedere € 0,25 die u extra kunt missen.  Dus vragen we u allen: verhoog uw sponsorbedrag met wat u kunt en wilt missen, de dieren van Ramona en Krasimira zullen u dankbaar zijn! 

Dringende oproep aan onze donateurs: betaal ons in verzamelbetalingen.

Lieve donateurs, als stichting maken we gebruik van een zakelijke rekening. De kosten hiervoor zijn deels vast (bedrag per maand) en deels is dit per transactie. Voor ieder ontvangen geldbedrag, betaalt de stichting € 0,10. Dit geldt zowel voor een donatie van € 2,50 per maand voor een kat als voor een donatie van € 1.000,- die we ontvangen van bijv. Stichting Dierennood. Uiteraard zijn we blij met iedere donatie maar we willen onze kosten ook graag naar beneden brengen. Want: iedere euro die we aan kosten besparen, kunnen we gebruiken voor de dieren en dat doen we dan ook veel liever dan dat wij de ING betalen. 

Nou zijn er nogal wat donateurs die per hond en/of kat, iedere maand geld overmaken. Sponsort iemand 6 honden en 2 katten dan zijn dit vaak 8 betalingen, iedere maand weer. Hiervoor betalen we dan € 0,80 aan de ING terwijl dit bij één betaling tegelijk € 0,70 minder is. Als iedereen alles per maand in één keer betaalt in plaats van per hond en/of kat, dan verwachten we dat we hiermee € 150,- tot € 200,- kunnen besparen. 

Help ons dus te besparen en betaal uw sponsorbedrag in één keer in plaats van een betaling voor iedere hond en/of kat die u sponsort. Dat kost onze stichting minder geld zodat we Ramona en Krasimira nog beter kunnen helpen. 

——————————————————————————————————–

Digitale nieuwsbrief nr 35, 7-4-2022

Krasimira: Ze heeft de zorg op zich genomen van 2 hondjes.Over het witte hondje, welke de naam Bebo Angelov heeft gekregen, kreeg Krasi telefoon dat die aangereden was en heeft hem dan ook meteen opgehaald en naar de kliniek gebracht. De zwarte hond, naam Pauna heeft ze 20 febr. gered en bleek een soort tekenziekte te hebben maar het ging zo slecht dat ze opgenomen is in de kliniek en daar hebben ze ook nog een tumor ontdekt en helaas heeft Pauna het niet gered en is begin april 2022 overleden.
 
Fotos van 7-4-2022 Bericht van Krasi:.
Bebo Angelov, heeft 4 bekkenbreuken en een van de femura / heupbeen
Heb hem op tijd gered Dank 🙏 aan de dokters die overuren op ons gewacht hebben en Bebo in hun armen namen als eigen kind en kinderopvang voor hem in de kliniek, Behandeling zal moeilijk zijn, operatie vernieuwen.
 
VOERLEVERANCIER: We hebben bericht gehad van de voer leverancier dat het voer per direct duurder is geworden en wij 150,00 p/mnd meer moeten gaan betalen, wat inhoudt dat we voor de honden in het bovenliggende gebied die nog niet gesponsord worden geen reserves meer hebben en dus geen voer meer voor kunnen bestellen.
 
Gelukkig is de winter voorbij en gaan we weer het voorjaar in. Geen bevroren waterbakken meer, beter begaanbare wegen en temperatuur wat iets aangenamer wordt. Ook om verder te gaan met de werkzaamheden, oa. verder werken aan hekwerk herstellen of nieuwe plaatsen.
 
Krasi heeft gelukkig nog steeds hulp met het verzorgen van de dieren. Maar ook hiervoor heeft ze geld nodig om die helpers te kunnen betalen. Dus blijft het hard nodig om haar financieel te blijven ondersteunen.
 
 
 
Ramona: Corbu heeft een abces in zijn nek laten behandelen. Maar hij voelt zich inmiddels beter en is weer terug op Dogsland en het gaat steeds beter met hem.
 
Ramona’s auto is vaak kapot
Zoals de monteur voorspelde, waarschijnlijk de besturings ketting/riem, gelukkig “alleen” de waterpomp.
Zonder de pomp was de auto totaal schade en was ze niet meer mobiel. Ramona had weer een sleepwagen nodig, voor dagen of helemaal geen auto en de kosten. Wat een pech kan men hebben.
 
Lenteschoonmaak in de opvang is zoals elk jaar. Dit betekent dat het gehele buitengebied op voorgrond wordt gebracht en onder andere ook groenten ingezaaid worden. 
De winter heeft weer lelijke sporen achtergelaten .De rastermatten die dienen als hekken en kennels zijn deels stuk en Ramona probeert ze halverwege te lappen met draad
Nu alle corona beperkingen zijn opgeheven, kan ze eindelijk weer naar Hornbach op zoek naar materiaal. 
 
Helaas, dankzij de wekenlange regenbuien, zijn sommige hondenkennels helemaal bruin en zouden ze opgeknapt of vervangen moeten worden. 
 
Sommige honden hebben giardia gehad en zijn waarschijnlijk giardia kwijt maar ook wel veel gewicht. Ramona heeft hiervoor medicijnen bij haar dierenarts gekregen. Daarnaast hebben sommigen last van wat huidproblemen. Verder zijn alle dieren goed en hebben de harde winter goed doorstaan. een pak van ons hart aangezien de meesten niet meer de jongste zijn.
 
 
 
BELASTING
Dit bericht ter info voor de sponsoren en donateurs…….
Verklaring nodig voor je belastingaangifte? Voor vragen, stuur ons je emailadres en onze penningmeester zal je er graag bij helpen.
 
Aftrekbaarheid giften
Stichting Poot Helpt! is ANBI-gecertificeerd en daarmee erkend als een instelling die het algemeen belang dient. Donaties aan Stichting Poot Helpt! vallen onder de Europese wet- en regelgeving voor wat betreft fiscale aftrekbaarheid. Raadpleeg hiertoe ook altijd de website van de Belastingdienst. U kunt tot 1 mei 2022 uw aangifte inleveren.

———————————————————————————————–

Digitale nieuwsbrief nr 34, 3-1-2022

Lieve Pootvrienden,
 
Wij wensen een ieder van jullie
een heel gelukkig en gezond 2022
 
 
We hopen dat we samen met jullie
ook in het nieuwe jaar ons weer
hard kunnen maken voor de shelters van
 
Zonder jullie kunnen wij niet bestaan,
 
We hebben elkaar nodig “SAMEN STERK”
 
Happy New Year
———————————————————————————-

Digitale Kerstbrief nr 33, 19-12-2021

Kerstbrief 2021

Ieder jaar rond Kerst publiceren we een Kerstbrief . Deze Kerstbrief geeft een jaaroverzicht weer van de activiteiten van Stichting Poot van het afgelopen jaar. De collagefoto welke behoort bij deze Kerstbrief willen we u niet onthouden en voor alle geïnteresseerden in ons jaarlijkse overzicht verwijzen we u naar deze website www.stichtingpoot.nl  en ga naar tabblad: “NieuwsFlitz!” en scrol naar “KERSTBRIEF nr. 6  december 2021” en daar kunt u de tekst behorende bij de collagefoto lezen.

Het zijn wederom hele andere feestdagen dan dat we allemaal in gedachten hadden. Toch hopen we dat ieder er mooie dagen van mogen maken met elkaar. Zo kunnen we deze moeilijke tijd vol kracht en liefde doorstaan.

Lieve Pootvrienden, een bedankje is hier op z’n plek voor alle mensen die onze Stichting een warm hart toedragen en we hopen ook volgend jaar weer op jullie te mogen rekenen.

Samen staan we sterk!

Tot  slot rest ons nog te zeggen:

“Een warm en liefdevol eindejaar
om van te dromen
in een sfeer van begrip, steun en vertrouwen
om een nieuw jaar op te bouwen.

Dat al jullie wensen
uit mogen komen! “

Lieve Kerstgroet,

Bestuur Stichting Poot Helpt

 

Digitale nieuwsbrief nr 32, 19-9-2021

Update Ramona: Ze heeft het leven weer opgepakt na het overlijden van haar moeder en heeft het een plek gegeven. Met de dieren gaat het op Dogsland goed. Ze heeft veel steun van Soko Streuner  Team Brasov  uit Duitsland én daarbij natuurlijk onze financiele hulp denkend aan speciaal voer, dierenartskosten ed.

Toch kunnen we altijd hulp van sponsoren gebruiken. Wilt u een hondje van Ramona sponsoren kijk op deze website welke hondjes nog een sponsor nodig hebben. wordt donateur. Alle financiele hulp blijft welkom want er komen altijd onvoorziene gebeurtenissen op Ramona’s pad waar ze geld voor nodig heeft.

Het goed nieuws is dat Pippilotta geadopteerd is door een teamlid van Soko Streuner en heeft haar forever home in Duitsland gevonden en wel bij Sabrina.  In sept 2019, toen ook wij in Roemenie waren hebben Karina en Sabrina Pippilotta gered van het leven op straat en had het hart van Sabrina gestolen .

Veel geluk  lieve Pippilotta ♥

 

Update Krasimira: Krasi blijft 24/7 druk met verzorgen van haar dieren. Gelukkig krijgt ze ook steeds meer steun van Bulgaarse mensen en hulp bij het verzorgen van de dieren. STEUN BLIJFT ZO HARD NODIG !!! Er zijn nog hondjes die een sponsor zoeken. Helpt U mee??

Gelukkig gaat het met haar been weer beter en is het geheel mooi geheeld.

Een groot probleem bij Krasi blijft de omheining en dat wil ze graag voor elkaar zien te krijgen maar ze heeft daarvoor zowel materiaal als mankracht nodig om dit te realiseren.

Vandaar hebben we een actie gehouden want ook een groot aantal honden weten elke keer uit te breken omdat niet alle hekwerken even goed zijn en sommige met houtjes en touwtjes aan elkaar vastzitten. Ook zijn er een aantal honden die standaard buiten haar terrein lopen.Bij haar bovenste gedeelte zit nog geen enkele omheining. Nu treft het geval dat iemand in de omgeving heeft geklaagd en Krasi wat tijd is gegeven om hekwerken te plaatsen zodat de honden binnen het terrein blijven. We hebben van Kamelia van Krasi Forest Fairy Tale(ons tussenpersoon ivm vertalen) een pb gehad en we hebben een actie gehouden om geld voor hekwerkmaterialen in te zamelen. En wat is geweldig om te melden dat we 580 euro van sponsoren hebben ontvangen en van stichting Dierennood maar liefst een bedrag van 3000 euro hebben gekregen. WAUW. Dank je wel allemaal!!!

 
 
Voor enkele honden van zowel Krasi als Ramona zoeken we nog een sponsor. Zie overige tabbladen “sponsoring op afstand” op deze website of ga naar Facebook: Helene Gouweloos ( Stichting Poot Helpt) en kijk in de foto albums welke honden een sponsor zoeken. Of stuur een pb als U sponsor wilt worden naar: info@stichtingpoot.nl en we zullen u zsm te woord staan. 

 

——————————————————————————————————–

 

Digitale nieuwsbrief nr 31, 5-7-2021

Update Ramona:

23 juni is Oscar overleden. Hij liep al jaren slecht en dat verslechterde alleen maar. Botkanker geconstateerd. RIP Oscar, “Run free with alle the other dogs in dogsheaven”

Ramona nam de laatste jaren de zorg van haar moeder op zich. Haar moeder kon de laatste jaren al bijna niks meer, aankleden moest ze mee geholpen worden, praten zeer moeilijk, laatste maanden alleen nog maar bedlegerig en flinke doorligplekken. Het kon echt niet meer. Het aardse leven zat er voor Maria op en op 1 juli 2021 stopte haar hart met kloppen en is ze die dag op 61 jarige leeftijd overleden. Ramona heeft haar moeder Maria op 4 juli ter ruste gelegd op plaatselijke begraafplaats. Ramona: “Keep strong and we wish you a lot of strenght “

 

Update Krasimira:

Er zijn de afgelopen maanden weer de nodige pups bij Krasi gekomen. Pups die Krasi zelf onderweg heeft gevonden of pups die in een doos bij haar terrein zijn neergezet. Het blijft nodig om Krasi te ondersteunen en heeft onze hulp hard nodig. Daarom zijn we zo blij met sponsoren want zonder jullie kunnen we niks beginnen.

Wat een pech heeft Krasi want 1 juli ontvingen we een bericht dat Krasimira dringend hulp nodig heeft. 2 weken geleden constateerde zij een tekenbeet waarvan de gevolgen nu zo desastreus zijn dat zij niet meer in staat is om de honden te verzorgen. Gaten in de benen die niet meer helen en vol pus zitten, zelfs onder haar voet. Ze heeft een bloedtest laten doen maar daar hebben we nog geen uitslag van. Krasi krijgt hulp van 2 mannen maar die werken niet voor niks.Vandaar zijn we een actie gestart om geld in te zamelen zodat ze hulp van 2 mannen kan inroepen. Dit heeft een geweldig bedrag op geleverd en dat zullen we aan haar overmaken.

Tevens hebben we van Dierennood een bedrag van 500 euro ontvangen. Dit bedrag gaan we verdelen over zowel Ramona als Krasi.

Voor enkele honden van zowel Krasi als Ramona zoeken we nog een sponsor. Zie overige tabbladen “sponsoring op afstand” op deze website of ga naar Facebook: Helene Gouweloos ( Stichting Poot Helpt) en kijk in de foto albums welke honden een sponsor zoeken. Of stuur een pb als U sponsor wilt worden naar: info@stichtingpoot.nl en we zullen u zsm te woord staan. 

———————————————————————————————————

Digitale nieuwsbrief nr 30, 23-2-2021

Ieder jaar met ons jubileum  (rond de 23e febr) reiken we een oorkonde uit aan een aantal mensen die het afgelopen jaar veel voor ons betekend hebben. Mensen die zoveel doen voor de zwerfdieren in binnen- en buitenland.

Op deze website op pagina ” NieuwsFlitz!” en dan scrollen naar “jaarlijkse oorkonde” kunt u lezen welke 5 personen dit jaar dmv deze oorkonde even in het zonnetje worden gezet.

Onze dank gaat uit naar allen die onze Stichting een warm hart toedragen en ons ter hulp zijn gekomen en hopen nog lang op jullie steun te mogen rekenen.

Nieuws vanuit de shelters:

Ramona: heeft een pup opgevangen in haar shelter. De pup heet Tzushpuk. Het kleine ding doet het goed.Is vrolijk en speels.

Ramona is alweer druk bezig om onkruid uit de tuin te verwijderen en gelukkig heeft ze hulp van enkele buurtmeisjes.Superfijn.

 

Krasi: helaas is hond Freddy aan ouderdom overleden. Ook heeft Krasi weer veel pups opgevangen die aan hun lot waren achtergelaten. Het houdt maar niet op, daarom heeft Krasi echt veel financiële steun nodig om voor de kleintjes eten te kunnen kopen. 

Digitale nieuwsbrief nr 29, 19-1-2021

2021… wat zal het ons allemaal brengen? Januari loopt alweer op z’n eindje maar wat is het jaar  voor Krasi en Ramona  goed begonnen !! Van stichting Dierennood hebben we – net voor kerst 2020- 3000 euro ontvangen om te verdelen over beide shelters. Ook hebben we een extra donatie gekregen van Kringloopwinkel Farnsum (€ 146,00) en van Mevr. Verhoeven-Vos( € 250,00).

Wat geweldig !! Rond Kerst zijn de bedragen naar Krasi en Ramona overgemaakt.

Ramona: de 4 pups hebben inmiddels een naam gekregen Karlchen, Sunny, Leo en Pino.Naar omstandigheden gaat het goed met ze. Ook de andere dieren op dogsland gaat goed: ook al is het bitterkoud en sneeuw, ze zijn af en toe flink aan het dollen met Ramona. De paarden hebben een winterdeken om zodat ze iets beschut zijn tegen de kou.

Winter bij Ramona

Voor enkele honden van Ramona zoeken we nog een sponsor.

Krasi: ook daar heeft de winter zijn intrede gedaan. Water is flink bevroren, emmers die kapot knappen.. Wat een ellende toch. Krasi heeft de beschikking over beperkte middelen en de winter is altijd extreem zwaar voor haar. De weg naar haar toe is zeer slecht begaanbaar en we hopen dan ook dat het voer welke we 2x in de maand voor haar bestellen wel bij haar gebracht kan worden. Gelukkig krijgt ze steeds meer hulp van Bulgaren en dat vinden we alleen maar fijn voor haar, zodat ze er niet steeds alleen voor staat. Op Facebook is een pagina aangemaakt door bulgaarse vrienden van Krasi en zij plaatsen ook geregeld updates: Krassy’s Forest Fairy Tale.

winter bij Krasi

Met de pup die ze vlak voor Kerst heeft gevonden is ze naar de dierenarts gegaan en we hopen dat het kleintje snel mag aansterken. De pup heeft de naam Inka gekregen.

Voor enkele honden van Krasi zoeken we nog een sponsor

Wilt u sponsor worden?

-Kijk op deze website voor foto’s van honden die een sponsor zoeken en stuur een berichtje naar info@stichtingpoot.nl

U kunt ons ook vinden op Facebook:

Helene Gouweloos ( Stichting Poot helpt) en ga naar fotoalbums met hondjes die een sponsor zoeken en reageer onder de foto of stuur een pb.

DOET U MEE ??

——————————————————————————————————————–

Digitale nieuwsbrief nr 28, 21-12-2020

De Kerstbrief staat weer op de website en op Facebook!!!       Ieder jaar rond Kerst publiceren we een Kerstbrief . Het geeft een jaaroverzicht weer van de activiteiten van Stichting Poot van het afgelopen jaar.

De collagefoto welke behoort bij deze Kerstbrief willen we u niet onthouden en voor alle geïnteresseerden in ons jaarlijkse overzicht verwijzen we u naar deze website en ga naar tabblad: “NieuwsFlitz!” en scrol naar “Kerstbrief” en onder deze pagina zijn  de Kerstbrieven van afgelopen jaren geplaatst waaronder ook “Kerstbrief nr 5 dec 2020”. Daar kunt u de tekst behorende bij de collagefoto lezen.

Lieve Pootvrienden, een bedankje is hier op z’n plek voor alle mensen die onze Stichting een warm hart toedragen en hopen ook volgend jaar weer op jullie mogen rekenen. Samen staan we sterk!

Digitale nieuwsbrief nr 27, 13-11-2020.

Krasimira: stro actie: begin november hebben we een geldinzamelingsactie gehouden zodat Krasi  stro kan gaan kopen en we zeggen in 1 woord :      wauw !!          We did it !!!   Er is in totaal 750 euro gestort voor levering van stro. Dank aan alle donateurs. JULLIE hebben het toch maar even weer voor elkaar gekregen om het benodigde bedrag binnen te halen zodat Krasi stro kan bestellen voor de ijzige, koude winter die komen gaat. Echt super !!!

Hierop volgend hebben we een actie gehouden om geld voor hondenhokken in te zamelen wat echt broodnodig was:

25 hondenhokken á 40,00. Krasi had weer de nodige honden mét pups gevonden die op straat waren achtergelaten. Voor deze honden is een stuk veld afgezet maar helaas zonder beschutting en wat fijn dat er nu 25 hokken geleverd kunnen worden zodat de hondjes er warm en droog bij kunnen liggen bij Krasi.

 SUPER SUPER BEDANKT DONATEURS !!

Als dank konden we de donateurs een armbandje met onze stichtingsnaam erop toesturen die we gekregen hadden van Stichting Save a Stray. Wat fijn om als stichtingen te kunnen samenwerken. SAMEN STA JE STERK.

We blijven doorgaan met acties rondom stro en hondenhokken. Ook de acties rondom materialen voor de hekwerken zullen we regelmatig plaatsen. HET IS ZO NODIG ! en we hopen dat we -ook volgend jaar- weer op jullie steun mogen rekenen.

RAMONA:Bij Ramona loopt op dit moment alles rustig en zijn de hondjes in hun mum. Ook de overige dieren, katten, paarden,kippen, schapen én de egel natuurlijk. Ze lopen allemaal op het terrein bij Ramona. Zo fijn dat Ramona de dieren zo goed verzorgt. Echt super. Hopelijk blijft het de komende tijd zo maar het eindjaar is in zicht en hopelijk blijft het geknal van het vuurwerk daar dit jaar wat rustig of eigenlijk liever helemaal geen vuurwerk, want de dieren raken behoorlijk gestressed van het geknal.

Eind van het jaar 2020 is bijna in zicht. Een bewogen jaar was het voor iedereen maar we hopen dat jullie en jullie geliefden er goed doorheen zijn gekomen. Rond Kerst komt de Kerstbrief weer uit met een overzicht  wat er het afgelopen jaar zoal gepasseerd is.U kunt deze brief tzt vinden onder NieuwsFlitz! en dan scrollen naar tabblad KERSTBRIEF nr 5 december 2020.

Digitale nieuwsbrief nr 26, 5-10-2020.

Ramona: helaas slecht nieuws. SIA is overleden. Begin oktober vond Ramona haar in de stal, bebloed en helaas aan verwondingen overleden. wat er is voorgevallen is niet duidelijk. RIP Sia. Run free with the angels in dogsheaven.Ook heeft Ramona 2 nieuwe hondjes  opgevangen: Floki en Dulcita. Geweldige lieve hondjes die nog even moeten wennen aan hun nieuwe leefomgeving, maar dat komt helemaal goed bij Ramona. Wat wil je nog meer dan rondlopen op Dogsland. Ze zullen hun plekje in de roedel vast en zeker vinden.

Sinds korte tijd heeft ze 3 schapen, kippen én een egel bij haar rondlopen. Ook de schapen zijn gered van een naar bestaan. Voor de kippen heeft ze een geweldig kippenhok met ren gemaakt. De egel stapt ook vrolijk rond op dogsland.

Krasimirra: Wat is het fijn om te zien dat Krasi zoveel hulp heeft. Ze zijn erg druk met het plaatsen van hekwerken, stro wordt  geleverd. Echt super dit. Het voer wat wij van Stichting Poot 2x maandelijks  bestellen wordt ook netjes bij haar thuis afgeleverd. Dus al met al loopt dit goed en hebben we goede contacten met de leverancier.

Tot nu toe heeft Krasi nog geen auto kunnen kopen, maar zodra ze daar de gelegenheid voor heeft gaat ze dat beslist doen.We houden U op de hoogte.

Al met al kunnen we zeggen dat we tevreden met hoe het allemaal verloopt met onze stichting. Helaas kunnen we nu niet de shelters bezoeken i.v.m. Corona.

We zijn enorm blij met alle sponsoren.Wilt U of kent U iemand die nog sponsor wil worden? Neem dan contact met ons op. Kan via email: info@stichtingpoot.nl of stuur een pbtje op FB :Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt)

Uiteindelijk is het zo: hoe meer geld wij van donateurs ontvangen hoe meer wij Ramona en Krasi kunnen helpen !!

Digitale nieuwsbrief nr 25, 25-7-2020

Krasimira heeft weer een arme ziel gered, ondervoedt maar gelukkig een goede ziel zodat ze haar kon vangen en mee kon nemen naar de dierenarts. Nu veilig in haar shelter. Hopen dat deze lieverd er door komt. (23 juli 2020)

   PRELEST

We hebben een oproep gedaan voor de dierenartskosten van deze arme stumpert die gelukkig gered is door Krasimira en zij haar de naam ❤️Prelest❤️ heeft gegeven.
We hebben inmiddels al 70,00 mogen ontvangen.
Dankzij de goede zorg van Krasimira en jullie donaties heeft Prelest weer een kans gekregen op een veel beter leven en dat is al te merken tijdens de wandeling die Krasi met hem maakt want Prelest zwiebt alweer voorzichtig met zijn staartje (25-7-2020)
 
25 hondenhokken !!!!  15 juli j.l.  is er vanuit Sofia (5 uur rijden) 25 hondenhokken geleverd, zodat de honden een beschutte plek hebben bij warmte, regen en kou.We hebben nu in totaal na onze oproep 355,00 van jullie mogen ontvangen. DANK JE WEL LIEVE DONATEURS !! Restgeld is nu 75,00 en dat zal in reservering blijven staan voor de volgende levering van 25 hondenhokken waar we jullie uiteraard van op de hoogte zullen houden. (280,00 is inmiddels overgemaakt)
 
Ramona:
moederpaard en veulen gered van de slacht.  juli 2020
CHICA EN EMILIA  met geit die even meesmult van het lekkere gras.
Het eerste nieuws is dat Chica en Emilia nu sinds 04.07. bij mij thuis zijn. Meer dan een maand heeft Ramona hard gewerkt om ze een veilige plek te maken. De stal is van binnen ervoor in orde gemaakt, maar ook buiten is er voor de paarden de nodige ruimte gecreeerd.
 

Een klein gered hondje: 20 juli 2020.

Ramona’s verhaal:

“Op de weg terug naar Brasov, stopte ik bij een dame om haar te vragen of haar katten zich goed voelen na oorontsteking die ik ze behandel. Tijdens ons gesprek komt deze oude dame hond eten vragen. Ik voer haar vaak in het verleden en ik wist dat ze een baasje heeft. Maar het lijkt erop dat de eigenaar haar alleen op straat houdt, haar slaat en haar nooit eten geeft, dit is wat de dame met katten me vertelde. Dus ik heb haar ′′ gestolen… en we gaan naar dierenarts. Ze kan ook pregant zijn want nu 2 weken geleden rende ze achter jongens aan

21 juli 2020 .Het kleine oude meisje is ok, ze is gezond en ze is gesteriliseerd. Haar zwangerschap was nog niet zichtbaar. Dierenarts zei dat het beter is om gesteriliseerd te worden want als ze seks had met hele enorme honden (zoals mijn buurvrouw zei), kon ze de zwangerschap niet halen. Dierenarts zei dat ze tussen de 8-10 jaar oud is… maar omdat ze een heel zwaar leven had ziet ze er heel ouder uit “

Digitale nieuwsbrief nr 24.  29-4-2020

Krasimirra: AUTO.  Helaas slecht nieuws gehad van Krasimira want dinsdag 31 mrt jl had ze vervoer om voor de auto te gaan kijken maar helaas was de auto al verkocht. Reserveren doen ze daar niet aan want het is boter bij de vis voor de Bulgaren. Krasi heeft ons bericht gedaan dat ze nu de komende week, mits het corona virus het toelaat want ook in Bulgarije worden veel dorpen in quarantaine gezet. Hopelijk kan ze een andere geschikte auto vinden en als overdracht het ivm coronavirus het toelaat deze kopen.

VOERLEVERANCIER: We hebben na lang gecommuniceerd te hebben met diverse voerleveranciers in Bulgarije uiteindelijk contact met een leverancier gekregen die zakken voer bij Krasi thuis kan afleveren . Met ingang van mei 2020 gaan niet meer al het sponsorgeld rechtstreeks op haar rekening storten maar gaan we 2x per maand 100 zakken voer bestellen. Al met al kost 1 levering á 100 zakken dogfood BGN 1200/ € 615,00. Maandelijks houden we nog wat cash geld over en zullen het restant op haar rekening storten, zodat ze evt. blikvoer, katvoer of de werkers ervan kan betalen.

We zijn erg blij met deze leverancier, zodat Krasi er niet op uit hoeft om voer te kopen en ze tijd over houdt bij haar honden te verblijven zodat ze die kan verzorgen. Want al met al blijft het een hele klus 24/7 de zorg te hebben voor al die dieren. Chapeau! Met de hulp van jullie sponsoren kunnen we dit doen zodat ze haar beestjes kan verzorgen. Dank jullie wel.

Ramona: april 2010: twee kleine pupjes  Sally en Tasha op straat gevonden, onder de teken en vlooien en sterk vermagert maar in bezit van een halsband. Ramona zegt dat de mensen bang zijn dat ze nu ziek worden via hun hond dus gooien ze hem maar op straat.  ze is ermee naar de dierenarts gegaan en beiden – een lichtere vorm van- Parvo. Na een moeilijke start, met niet tot zeer weinig eten gaat het inmiddels wat beter met ze.

De oude Oscar heeft gezondheidsproblemen. Ze gaat ermee naar de dierenarts. Hopelijk is er niets ernstigs aan de hand met deze lieverd.

restauranthondje Nelly:  R.I.P   20-4-2020

Bericht van Georgiana:

Nelly’s tail was always wagging ❤️ …I used to call her Babuin , it means Baboon . Today her tail stopped wagging 😭🌈
You were a very special old girl sweetheart and i will keeo you closed to my ❤️ The past weeks you were very spoiled and very loved in Germany.

Thank you Tanja for letting her into your 💕 
Rest in peace now  goodbye my dear friend🥺

——————————————————————————————————————–

Digitale nieuwsbrief nr 23   29-3-2020

UPDATE AUTO ACTIE VOOR KRASI:

Jihoeeeeeeeeee!!!!!!! We did it ❤️Lieve donateurs❤️!!!!!!!
Wat mogen we ons toch gelukkig prijzen met zulke lieve mensen die het elke keer weer samen voor elkaar krijgen. 1500,00 door jullie gedoneerd voor de auto van Krasi. Wat een toppers zijn jullie en wat zijn wij als stichting trots, echt geweldig!!!
We hebben Krasimira vertelt dat het geld ingezameld is en dat ze kan gaan kijken voor de jeep. Krasi probeert een dinsdag ( 31 maart 2020) naar het bedrijf toe te gaan als ze hulp krijgt om haar daar naartoe te brengen.

❤️Iedereen die een donatie heeft gedaan heel erg bedankt❤️
Zodra we het geld binnen hebben en wij Krasi kunnen mededelen dat de auto gekocht kan worden

Update….Restaurant hondje Linda…..
❤️Linda❤️het hondje wat we tijdens onze trip bij een restaurant hebben gevonden en onder de tumoren zat heeft haar foster/adoptant gevonden en verblijft nu in Duitsland. Linda werd voorzien van voer door Mireille Schmale en Monique Eulink van Ton’s Eethuis en Catering Doetinchem.

Dankje wel Georgiana Neagu voor het opvangen en verzorgen van Linda. Dank zij je liefde en zorg  kan ze nu een geweldig leventje tegemoet zien . Echt super!!

Lieverds heel erg bedankt namens Linda❤️❤️❤️

 

========================================================

Digitale nieuwsbrief nr. 22     9-3-2020

Actie Krasi: We hebben op korte termijn 1500 euro nodig want de auto van Krasimira heeft het begeven. Om haar auto te laten repareren kost teveel en zijn we op zoek gegaan naar een andere auto. Kosten van deze auto 2900 BGN ( ong. 1500 euro) We kunnen een heel verhaal gaan opsteken, maar KRASI HEEFT EEN AUTO NODIG om voor haar honden van A naar B te kunnen. AUB HELP MEE !!!!!
Donaties kunnen gestort worden op:
NL34 INGB 0007 2620 89 tnv Stichting Poot ovv Auto Krasi.

Er zijn inmiddels donaties ( 135,–) gedaan, maar is nog lang niet genoeg. dus mensen HELP MEE EN DONEER !!
We houden jullie op de hoogte.

Actie hekwerk Krasi: dit blijft doorlopen en we komen er regelmatig op terug, omdat ook het hekwerk écht nodig is en blijft. Zoveel te herstellen/ of nieuw hekwerk te plaatsen. 

Ramona: heeft een pup Tasha opgevangen en gaat ermee naar de dierenarts.Helaas is Chica overleden ( vergiftiging) . Chica leefde bij de schaapsherder achter haar en Ramona zorgde voor haar en gaf haar te eten, alsook “de kids” van Chica ( Breezer, Amber, Levy, Don Diego) . Gelukkig zijn Fetita en Ciobanica ongedeerd, want er was ook van het vergiftigde vlees bij haar op het terrein gegooid.

Sponsoring van de hondjes blijft belangrijk en we zijn superblij met alle sponsoren. Dank u wel voor jullie steun.

——————————————————————————–

digitale nieuwsbrief nr. 21  3-1-2020

We willen ieder van jullie die de stichting een warm hart toedraagt een geweldig 2020 wensen met veel liefde, gezondheid en geluk. Dank jullie wel voor al jullie steun en ook aankomend jaar zal t team van stichting poot zich blijven inzetten voor de shelters van Krasi en Ramona.

Wist U dat: We een StichtingPoot Verkoopsite hebben op Facebook. U kunt daar o.a. kettingen, armbanden kopen en de gehele opbrengst is voor de shelters van Ramona en Krasi.

Aangezien Valentijnsdag zo weer voor de deur staat is het wellicht een goed idee om jezelf of iemand die je lief is te verrassen? Neem een kijkje op onze site, plaats een reactie bij het artikel waar je interesse naar uitgaat of stuur een pb bericht, dan nemen we zsm contact met u op.

—————————————————————————————–

digitale nieuwsbrief nr. 20 17-11-2019

Wist u dat we een verkoopsite hebben?  Wij  van Stichting Poot en we hebben op Facebook een verkoopsite opgericht om leuke (kado)artikelen te verkopen.
De volledige opbrengst gaat naar de shelters van Ramona en Krasi.
Alle artikelen die  geplaatst worden zijn nieuw. Te koop o.a. kettingen, armbanden, sleutelhangers.
Wil je een artikel? Plaats een reactie op onze FBsite: StichtingPoot Verkoopsite onder de foto/stuur een PB en we zullen zsm contact met je opnemen.
Uiteraard zullen de Albums met nog meer artikelen uitgebreid worden

Wist u dat u ook Vriend van Stichting Poot kunt worden? Stichting Poot ondersteunt de shelters van Ramona Moldovan in Roemenië en Krasimirra in Bulgarije.    Een donatie aan Stichting Poot komt voor 100% ten goede aan deze goede doelen.                                                                                                                                                        Help de honden en katten van Ramona en Krasimirra  Als vriend van onze stichting geef je een bijdrage van minimaal € 5,- per maand of € 60,- per jaar maar meer is uiteraard van harte welkom.                                                                                                                                                                                          Waarom Vrienden van Stichting Poot? Met behulp van de donaties van de Vrienden van Stichting Poot, worden onze inkomsten structureler en stabieler. Hierdoor kunnen we de shelters die we ondersteunen op een meer structurele basis sponsoren en wordt het eenvoudiger om bij te springen in geval van grotere, noodzakelijk uitgaven, zoals onverwachte medische kosten, extra voer en stro in de winter, etc.              Word jij Vriend van Stichting Poot? Wil je ons helpen als Vriend van Stichting Poot, neem dan contact met ons op. Ben je minimaal een jaar Vriend van Stichting Poot, dan bedanken wij jou graag met een aardigheidje: een sieraad dat jouw verbondenheid met Stichting Poot en de shelters van Ramona en Krasimirra onderstreept.

Nieuws shelters:

RAMONA: Gelukkig heeft Ramona nu een container om de nacht door te brengen. ook haar moeder hoeft nu  niet meer in de auto te slapen. Is ook niet te doen. Zeker niet nu de winter weer in aantocht is. Er zit electriciteit, verwarming in dus dat is al heel wat !

Met haar honden gaat het heel goed. Ieder kan zich naar hartelust uitleven op “Dogsland”. Ook zijn er de nodige hondenhokken neergezet, zodat de honden kunnen schuilen als het regent of begint te sneeuwen.

KRASI: Krasi roeit met  de riemen die ze heeft. 24/7 drukdrukdruk. De katten hebben de ruimte om lekker rond te struinen en de honden voelen zich “echt hond”en zo af en toe dan vind Krasi weer pups of kittens welke ze meeneemt naar haar shelter. Krasi is een meid die zich het lot van de dieren erg aantrekt en ja.. ze heeft er al zoveel, maar ze kan die stumperds die in gevaar op straat of in het dorp leven niet aan hun lot over laten. De hekwerken bij haar shelter zijn zeer slecht en de honden kunnen eruit, wat een gevaar oplevert omdat er in deze tijd ook jagers in het bos zijn. We zijn november 2019 een actie gestart om geld in te zamelen, zodat Krasi haar hekwerken kan laten herstellen of vernieuwen. Uiteraard moet ze hiervoor ook geld hebben om de werker te kunnen betalen. De actie heeft nu inmiddels 1000 euro opgebracht en dat geld is naar Krasi overgemaakt, zodat ze alvast wat materiaal kan kopen en als de werker tijd heeft en het weer het nog toelaat een start kan maken met herstellen van ( een deel) van hekwerk. Als het goed is wordt dat dinsdag 19 november bij haar geleverd. Maar we zijn er nog (lang) niet want ze heeft nog veel meer geld nodig, dus de actie loopt door, zolang dit nodig is.

Restauranthondjes Nelly en Linda: Beide honden verblijven nog in de shelter van Georgiana Neagu. Ze zijn goed hersteld van de operaties en ze eten speciaal voer. Beide honden worden gesponsord. Nelly wordt door sponsoren vanuit Duitsland gesponsord en Linda wordt vanuit Nederland gesponsord zodat ze allebei iedere maand voorzien zijn van hun dagelijks portie eten.

KERSTBRIEF 2019:  Vóór Kerst komt de Kerstbrief ( jaaroverzicht 2019) weer uit en zal deze op de website worden gezet.

———————————————————————————–

digitale nieuwsbrief nr. 19 21-10-2019

Er is een tijdje overheen gegaan t.o.v. de vorige nieuwsbrief, maar we hebben absoluut niet stilgezeten !

Vanaf juli zijn we in volop bezig geweest met de voorbereiding  van onze trip welke we gemaakt hebben begin september. Wat een vele donaties hebben we overal op kunnen halen/hebben de mensen bij ons thuis gebracht. De bus zat afgeladen vol ! echt super dat zoveel mensen ons geholpen hebben, want zonder jullie kunnen we niks ! Het was een behoorlijke trip ( totaal 5500 km afglegd) maar we hadden het voor geen goud willen missen. Fijn om Krasi en Ramona weer te zien, de honden en katten en hoe het terrein van hun shelters ingericht zijn. Ook Karina en Brini van Soko Streuner ontmoet.

Ook zijn we superblij met Georgiana Neagu die de twee restauranthondjes Nelly en Linda bij een restaurant in Roemenië heeft opgehaald en met hen naar de dierenarts is gereden. De hondjes hebben tot 2x toe een operatie hebben moeten ondergaan, omdat ze zoveel tumoren  hadden. Georgiana heeft ze beide meegenomen naar haar shelter om aan te sterken. Het geld voor de operaties is door jullie donateuren bij elkaar gebracht en echt dit is geweldig en superlief !! Nu gaan we sponsoren zoeken om hen van eten te voorzien, zolang ze bij Georgiana verblijven. (Ze hebben namelijk speciaal dieetvoer nodig )♥Nelly wordt gesponsord vanuit Soko Streuner en wij van Stichting Poot ondersteunen Linda.♥

*Op deze website kunt u onder tabblad NieuwsFlitz! een verslag lezen van onze reis: “Verslag BG/RO in vogelvlucht sept. 2019”

Eenmaal thuis hebben we alles op een rij gezet want we blijven volop in beweging en achter de schermen gebeurt er heeeeeel veel. We hebben o.a.: foto’s gecategoriseerd, honden die sponsor zoeken op de site gezet, terreinen in kaart gebracht en dan weer verder werken aan plan hoe gaan we in toekomst Krasi en Ramona nog verder helpen d.m.v. extra acties buiten de sponsoring om.

Voor Krasi : hekwerken blijven nodig ! Haar terrein is zo groot en voorzien van zoveel delen slecht hekwerk dat de honden nog steeds een uitvlucht kunnen vinden. Wat kunnen we voor haar betekenen? Ook afdaken, een beveiligingscamera, waterbakken (grote ijzeren)

Ramona daarentegen: Soko Streuner ondersteunt haar ook op vele fronten en het dak werd gefinancierd door een lieve anonieme sponsor én geld wat vorig jaar door Stichting Dierennood is opgehaald. Echt super dat zowel de mensen in Nederland,België als in Duitsland Ramona een warm hart toedragen. Dank jullie wel! Hopelijk komt het dak gereed voor de winter invalt.

Betreft sponsoring: er zijn weer honden op de site gezet die een sponsor zoeken ! U kunt de foto’s van die hondjes vinden op tabblad: Sponsoring op afstand, dan scroll naar beneden tabblad: Ramona “sponsor een hond van Ramona” en/of tabblad Krasi Mirra”sponsor een hond van Krasi, sept. 2019″. Op deze pagina’s kunt u de foto’s en namen van honden vinden die een sponsor zoeken. Neem gerust een kijkje bij de foto’s en mocht je interesse hebben dan kunt u een mail sturen naar info@stichtingpoot.nl of via Facebook : Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt) en we zullen u zsm beantwoorden. Iedere sponsor is er één en dan is toch weer een hondje blij gemaakt die het buikje gevuld krijgt.♥

————————————————————–

digitale nieuwsbrief nr. 18.  1-7-2019

Sponsoring van de hondjes en katjes: voor beide shelters geldt dat sponsoring van de hondjes en katjes goed verlopen. De diertjes krijgen hun buikjes goed gevuld.

RAMONA:  We hebben een actie gestart om geld in te zamelen voor een andere auto voor Ramona. In totaal € 2650,00 !!! Van dit geld heeft Ramona een auto kunnen kopen. SUV’s zijn in Roemenie duurder en hebben we uitgezocht wat te kunnen doen met dit geld. Ramona heeft met hulp van een mechaniker een Renault kunnen kopen. Helaas is het geen 4×4 maar we hopen dat Ramona met deze Renault veilig kan rijden en dat er niet teveel mankementen aan komen. Een huurauto was ook geen optie. Dus Ramona: je kunt weer bij je hondjes komen ♥

Maar wat een pech heeft ze: een zieke moeder waar ze voor moet zorgen,  een aanrijding gehad waardoor haar Suzuki niet meer gebruikt kon worden, een verzekering die niet uitkeert, politie die er niks aandoet, getuigen die niet durven te getuigen en tot overmaat van ramp kwam ze ( eind juni 2019) op Dogsland en ligt daar TRASH dood. Eerst was niet duidelijk wat hij heeft gehad, maar door die hitte waarschijnlijk gestorven aan hartfalen. In en intriest wat Ramona moet doorstaan.

KRASIMIRA: Bij Krasi gaat alles zo zijn gangetje. Ze is nog steeds bezig met herstellen van hekwerken om honden gescheiden te houden. Wij gaan proberen geld in te zamelen voor hekwerk en hout voor hondenhokken, zodat de hondjes in de schaduw kunnen vertoeven. (afzonderlijke) Foto’s van de hondjes maken is voor haar moeilijk, maar af en toe plaatst ze updates van de hondjes in de vorm van een filmpje op Facebook.

We blijven Ramona en Krasi ondersteunen met al wat we kunnen en zijn dan ook zeer blij met jullie sponsoren!

Zonder jullie hulp kunnen wij niks beginnen. Dank je wel !

In september hopen we de beide shelters te kunnen bezoeken. Zo gauw we de plannen rond hebben wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

—————————————————————

digitale nieuwsbrief nr 17. 22-5-2019

Sponsoring van de honden en katten verloopt geweldig !!

Ook zijn we enkele “Vriend van Stichting Poot” rijker :-). Echt super !!!

Nieuws betreft de shelters: actie voor Ramona (auto) en daarna actie voor Krasi (hekwerk en hout)

Ramona: Hoeveel pech en ellende kan een mens hebben in een land waar je al niks hebt en alleen maar probeert dieren te redden in een corrupt land met Roemeense barbaren. Zoals de meesten van jullie weten heeft Ramona onlangs een auto ongeluk gehad. Ze is in haar gelijk gesteld maar verzekering betaald niet uit en politie doet er ook niks aan omdat er geen gewonden zijn gevallen en Ramona niemand kan vinden om voor haar te getuigen omdat degene die het ongeluk veroorzaakt heeft in het criminele circuit zit. Auto is weggesleept naar een garage en die heeft de schade getaxeerd en kosten zijn nog duurder als dat de auto in werkelijkheid gekost heeft, en dat is dan ook nog excl. arbeidsloon. Ze rijdt nu momenteel in een huur auto wat 35,00 per dag kost want Ramona heeft gewoon een auto nodig om naar haar honden te kunnen gaan. Wilt u Ramona een hart onder de riem steken en een donatie willen doen dan kan dat op :
Reknr: NL34 INGB 0007 2620 89 tnv Stichting Poot ovv Auto Ramona
PayPal : PootHelpt@gmail.com    BIC : INGB NL2A    Doe u mee? Want iedere euro telt.


Het is een ongelukkig moment voor de stichting om nu deze actie te starten want wij zijn achter de schermen al iets op poten aan het zetten voor Krasimirra ivm het scheiden van haar honden maar Ramona heeft onze hulp nodig dus hopen op jullie support. Uiteraard zullen wij jullie van alle gegeven donaties op de hoogte houden. Iedereen alvast heel erg bedankt
Wir hoffen auch das unsere freunde von SOKO Streuner e.V. van Karina Trappschuh aus Deutschland dieses bericht teilen wil fur Ramona so das ihre donateurs auch etwas schicken nach unsere Stiftung.
Zusammen schaffen wir das

KRASI We zijn bezig met een actie voor hekwerken, hout voor afdaken/hondenhokken. Deze actie voor Krasi zullen we plaatsen ná de actie van Ramona. We hopen ook voor Krasi veel geld in te kunnen zamelen, want de honden gescheiden houden is van belang. Het steriliseren van de honden is voor ons niet haalbaar: qua kosten, qua organisatorisch, qua recoverrooms maken.Wellicht dat Krasi in de toekomst de mogelijkheid ziet om stap voor stap met enkele hondjes naar de dierenarts te kunnen gaan om te laten steriliseren.

In september 2019 hopen we de beide shelters te kunnen bezoeken.

Aankomende activiteiten:

*Donderdag 30 mei is het Hemelvaartsdag*
Heeft u nog geen idee wat u die dag wilt gaan doen?
“Kom naar Terborg (gld)”.

Op donderdag 30 mei tussen 11.00-17.00 vindt weer de jaarlijkse gezellige sfeervolle Hemelvaartsmarkt in het centrum van Terborg plaats. De zomermarkt is zoals altijd in de hele Hoofdstraat te bezoeken. Er is een breed scala aan diversiteit van kraamhouders.
Wilt u persoonlijk kennis maken met ons: wie we zijn en waar we voor staan? Bezoek onze stand op deze gezellige markt !!

Nijmeegse wandelvierdaagse: 16 juli t/m 19 juli 2019                                                                                                          We mogen blij zijn dat een kanjer van een dierenvriend onze Stichting wil promoten! Fransca Hooydonk loopt de 4dgse van Nijmegen. Dat alleen is al een prestatie! We zullen een account aanmaken waarop men via een simpele “klik” kan doneren ! En ook hier telt: iedere donatie komt voor 100% ten goede aan de shelters!!!    Doet u ook weer mee?

Op Facebook zullen we updates van Fransca plaatsen !! Ook gaan we haar vrijdag de 19 juli persoonlijk in Nijmegen een warm onthaal geven !!

————————————————————————-

digitale nieuwsbrief nr 16. 5-4-2019

WIST U DAT…

Wist u dat.. u naast sponsoring van de honden en de katten nu ook VRIEND VAN STICHTING POOT kunt worden?

♥  Wist u dat.. dit ook 5,00 per maand is?

Wist u dat.. we dan eenvoudiger bij kunnen springen in geval van nood. denkende aan onverwachte medische kosten?

Wist u dat.. u dan ook een certificaat VRIEND VAN STICHTING POOT ontvangt?

Wist u dat.. als u een jaar VRIEND VAN STICHTING POOT bent een aardigheidje van ons ontvangt?

via pb kunt u zich opgeven dan zullen we zsm contact met u opnemen.
Wij, maar vooral de shelters van Krasi en Ramona zullen u zeer dankbaar zijn.

De shelters van Ramona en Krasi blijven we ondersteunen en we hebben heel veel sponsoren. Heel fijn, maar bij Krasi zijn er nog een aantal honden waar we geen foto van hebben, vandaar dat we honden nog meer in dubbele sponsoring doen, zo om ook hen van eten te voorzien. Krasi is druk druk.. we zijn met ons bestuur aan het overleggen of we nog kans zien in het najaar naar haar toe te gaan. Misschien wel een bezoek combineren met een bezoekje bij Ramona. Kijken of dit allemaal wil lukken. We zijn van vele factoren afhankelijk: vluchten, onze eigen vrije dagen, financieel. we houden jullie op de hoogte zodra we iets gepland hebben. Eventueel gaan we zsm een actie opzetten om geld in te zamelen voor Krasi: steriliseren, hekwerken, hout om hekwerken te repareren, afdakken maken.. er komt bij haar zoveel bij kijken. Ze is afhankelijk van financien en van hulp van vrienden. Ook hierover zullen we zodra we meer weten u over informeren.

Ramona’s shelter heeft ze goed onder controle en ook de pups worden gesteriliseerd. Het verder werken aan het repareren van het dak van de schuur wordt in april weer mee verder gegaan. foto’s zullen zeker volgen.

—————————————————————————–

digitale nieuwsbrief nr 15. 10-3-2019

****Openheid over de shelter van Krasimira Spasova****
Lieve sponsoren, wij krijgen de laatste tijd veel vragen over de shelter van Krasi. Om zo goed mogelijk jullie vragen te kunnen beantwoorden hebben we onderstaand bericht geplaatst, dus neem even de tijd om dit bericht te lezen :
De shelter van Krasimira Spasova uit Bulgarije is een particuliere shelter en dus afhankelijk van sponsoringen en donaties. Voor 3 jaar geleden kregen wij via via de vraag of wij met onze stichting (die toen net gestart was) Krasi konden helpen dmv het sponsoren van voer want dat was de eerste vereiste. Ze had toen ca. 100 honden en een aantal katten en probeerde toen al om zo goed mogelijk de teven en reuen van elkaar gescheiden te houden maar soms braken er een paar honden uit met het gevolg….Puppy’s. We hebben geprobeerd om dmv donaties wat op poten te zetten om de populatie te stoppen. Gelukkig gaf Stichting Dierennood (via Ria Alonso) gehoor en is er dmv een maand project geld opgehaald om hekwerken te kunnen plaatsen om zo de honden gescheiden te houden, wat aardig is gelukt. Krasi die er helemaal alleen voor staat heeft met behulp van een aantal mensen (die natuurlijk ook betaald moesten worden want er wordt daar niets voor niks gedaan) dit project kunnen realiseren. Er zijn door de jaren heen steeds meer honden bijgekomen die ze oa. geredt heeft van de straat maar ook van de lokale bevolking die hun honden niet laten steriliseren en dus de puppies maar in een doos voor het hek van Krasi zetten want dan weten ze haar wel te vinden. Krasi zal nooit geen honden weigeren met het gevolg dat ze er nu zo’n 300 heeft, niet gesteriliseerd, niet gevaccineerd ed. Al deze honden leven wonder boven wonder in goede gezondheid in haar shelter. We krijgen wel eens de vraag of haar honden geadopteerd worden. Soms gaat er wel eens een hondje naar een nieuw baasje in Bulgarije maar niet via ons, wij doen nu eenmaal niet aan adopties daar hebben we als bestuur toen duidelijke afspraken over gemaakt. We hebben 2 jaar geleden een aantal van haar honden laten steriliseren maar je moet je voorstellen dat als het om zoveel honden gaat je niet elke keer met 2 a 3 honden in de auto dagelijks 3 uur gaat rijden om een hond te laten steriliseren. Ten eerste gaat de verzorging van haar shelter gewoon door wat al een dagtaak is en ten tweede is zij afhankelijk van een chauffeur die haar auto rijdt omdat zij geen rijbewijs heeft. We hebben zitten denken aan een gemobiliseerde sterilisatiebus die ter plekke komt maar dit is te duur en aangezien ze al begonnen was met de hondjes in aparte afgezette gedeeltes te plaatsen denken we ook dat het verstandig is om daar mee door te gaan en daar geld voor in te zamelen. Ook krijgen we vaak de vraag of we geen recente foto,s kunnen krijgen van de door de mensen gesponsorde hondjes. We vragen Krasi erom maar de verzorging van 300 honden heeft bij haar de prioriteit en als ze al foto’s maakt dan maakt ze die van groepjes tegelijk omdat het haast niet te doen is om 1 hond op een foto te krijgen en weet ze soms ook niet de naam bij de desbetreffende hond te plaatsen.
Is het water naar de zee toedragen? Misschien wel maar dmv jullie hulp doen we wat we kunnen want niet helpen is ook geen optie. Doen we goed aan steriliseren? Jazeker maar de honden van elkaar scheiden is nu belangrijker omdat we zoveel honden niet in 1 keer gesteriliseerd krijgen en aangezien we al begonnen zijn met afzetten is het voordeliger om dit project af te maken zodat de honden dan ook niet meer bij elkaar kunnen komen.
Krasi…..een vrouw van midden 40, dierenliefhebster tot op het bot, dyslectisch wat communiceren vaak tot een probleem maakt, uitgekotst door de bevolking om de manier waarop ze leeft en zich inzet voor de dieren. Een vrouw die niet altijd transparant is als we ergens om vragen, puur omdat zij de situatie beter in kan schatten dan wij die daar maar 1x per jaar komen. (helaas verleden jaar niet kunnen gaan ivm een sterfgeval) Wij hopen met dit bericht wat duidelijkheid te hebben kunnen geven en jullie vragen beantwoord zijn. Wij zijn helaas niet in staat om grote projecten te kunnen bekostigen omdat we nou eenmaal niet een hele grote stichting zijn (wie weet in de toekomst) maar helpen dmv jullie hulp waar we kunnen. Wij begrijpen het als er sponsoren zijn die soms hun bedenkingen hebben over Krasi want zelfs wij zitten wel eens met de handen in het haar als we soms dagen tot weken niks van haar horen omdat het internet het gewoonweg niet doet, maar laat 1 ding duidelijk zijn……Krasi zal zich ten aller tijden inzetten voor de verzorging van haar dieren, hoe moeilijk en zwaar het ook is en wij hopen dat we samen met jullie sponsoren het voor Krasi wat makkelijker kunnen maken door ervoor te zorgen dat ze in ieder geval elke dag voer heeft voor haar dieren.
SAMEN STERK

Ramona Moldovan:

Alle honden in sponsoring en sommigen zelfs dubbel. dit is superfijn. Ramona gaat in april weer verder werken aan het dak. Toch heeft ze financiële problemen, geen  werk meer en ze doet er alles aan om haar honden een zo best mogelijk behandeling te geven: het is een geweldige roedel, de honden hebben het naar hun zin, het voer is Acana een geweldig diervoederproduct, lekker knuffelen, dierenartsbezoeken met zieke honden, én zo wil ze nog een aantal honden laten steriliseren. Ook neemt ze de zorg op zich voor haar “hekwerkhonden”. Honden die aan haar hek komen bedelen om eten en die geeft ze dan ook wat eten. Nu is ze bezig het terrein van dor gras te ontzien. We zijn superblij met jullie, sponsoren en ook dank aan soko streuner team Brasov uit Duitsland, die veel voor haar doen.

Maar alle hulp hebben deze twee dames van de shelters nodig. Hulp van ons allen hier .Er zijn altijd maar weer die onvoorziene uitgaven die om de hoek komen kijken, zoals dierenartskosten, afrasteringen, etc.. Wat fijn dat we dan op jullie steun kunnen rekenen.

We gaan door en met dank aan allen die ons ondersteunen, kunnen we dit realiseren en de shelters voorzien van enig financieel support. We doen datgene wat binnen onze mogelijkheden ligt ook al zouden we soms zo graag iets meer willen doen.

SAMEN STERK !

digitale nieuwsbrief nr. 14    16-1-2019

Allereerst wensen we u allen een fantastisch 2019 !!!.

Dankzij onze donateurs en giften hebben wij in 2018 weer veel kunnen doen. Ook in 2019 steken we de handen uit de mouwen! Zonder jullie kunnen wij ons werk niet goed uitvoeren. We hopen dan ook weer op jullie support, zodat we Ramona en Krasi kunnen blijven ondersteunen.

Ramona:  we hebben midden januari 2019 een actie gestart om  zwerfhonden, die regelmatig bij Ramona aan het hek komen voor eten, te laten steriliseren. Chica komt regelmatig bij Ramona  én Irina: de moeder van Toni, van Milo en Sorina. Voormalig zwervertje Smilla leeft nu bij Ramona, en ook Old Boy: verstandig om te laten castreren (aandoening aan z’n penis). Het gaat lukken, we krijgen de financien rond !!

Krasi:  We blijven Krasi ondersteunen en we zijn achter de schermen bezig om dit jaar weer sterilisaties te kunnen uitvoeren.Er moet veel en écht heel veel geregeld worden en het gaat allemaal niet zo vanzelfsprekend als hier in nederland. Het kost heel wat communicatie om het plan helemaal goed rond te krijgen.Zo gauw we meer weten, dan zullen we daar beslist over informeren. een actie zal dan zeer zeker weer opgezet worden, want: zonder jullie hulp kunnen we niks beginnen en hebben jullie hulp heeeeeel hard nodig!!!!

Wat betreft sponsoring: het gaat heel goed en we hebben zelfs honden dubbel in sponsoring. SUPER !!

digitale nieuwsbrief nr 13  23-12-2018

De Kerstbrief staat weer op de website en op Facebook!!!       Ieder jaar rond Kerst publiceren we een Kerstbrief . Deze Kerstbrief geeft een jaaroverzicht weer van de activiteiten van Stichting Poot van het afgelopen jaar. De collagefoto welke behoort bij deze Kerstbrief willen we u niet onthouden en voor alle geïnteresseerden in ons jaarlijkse overzicht verwijzen we u naar deze website en ga naar tabblad: “NieuwsFlitz!” en scrol naar “Kerstbrief 2018” en daar kunt u de tekst behorende bij de collagefoto lezen.

Lieve Pootvrienden, een bedankje is hier op z’n plek voor alle mensen die onze Stichting een warm hart toedragen en hopen ook volgend jaar weer op jullie mogen rekenen. Samen staan we sterk!Kerstgroet,  Stichting Poot helpt


digitale nieuwsbrief nr 12     13-11-2018

Ramona: Gelukkig heeft Ramona een leverancier en werkers gevonden die kunnen werken aan ( een deel van ) dakrenovatie van de schuur. Ze zijn begin november begonnen. Inmiddels hebben ze een deel van het dak verwijderd en de nieuwe balken er weer opgezet. Het oude dak zat helemaal vol met houtwormen en het is maar goed dat reparatie gestart is. Gelukkig is het weer tot nu toe nog goed en is de winter nog niet ingevallen. Ramona houdt ons regelmatig op de hoogte met de vorderingen. Het zou fijn zijn dat het dak voordat de winter invalt gerepareerd is en de honden weer een veilig onderkomen hebben.

Haar honden doen het overigens heel goed en de meeste hebben een sponsor gevonden. Op tabblad “sponsoring op afstand”>” sponsor  een hond van Ramona ” kunt u de foto’s van de honden zien die nog een sponsor zoeken: de lieverds Nala en Becks, Mika, Muffin en Kara zoeken nog een sponsor. nov 18

Krasi: Op dit moment kunnen we  vertellen over Krasi: Omdat ze 24/7 druk is kan ze niet altijd contact met ons zoeken via internet. Ze is niet altijd online en moet regelmatig naar Turnovo. Dus al met al kan gezegd worden: ze is ontzettend druk met het verzorgen van haar honden en katten, plaatsen van hekwerken, naar de dierenarts ( en dat is niet even om de hoek), voer regelen . Gelukkig kan ze nu water op haar eigen terrein krijgen en hoeft ze niet meer naar het dorp om water te halen. Met haar honden en katten gaat het goed en onze vraag: Hoe is het nu met Zhivko:  nou de foto’s spreken voor zich. Het gaat echt heel goed en ze ziet er steeds beter uit..

 ZHIVKO sept 2018

 ZHIVKO nov 2018

Met de Roemeense dierenarts zijn we nog aan het overleggen of het mogelijk is om in voorjaar daar een sterilisatieplan op te stellen. Hiermee zijn we nog mee in gesprek. Er komt veel bij kijken om dit allemaal te kunnen realiseren.. Zo gauw we meer hierover weten komen we erop terug.

Alle honden en katten van Krasi hebben inmiddels een sponsor. Hier zijn we uiteraard heel erg blij mee.

Sponsoren: BEDANKT !!  Zonder uw hulp kunnen we Ramona en Krasi niet helpen en we zijn dan ook zeer dankbaar voor al jullie support !!

digitale nieuwsbrief nr. 11  12-9-2018

De vakanties zijn weer voorbij, maar dat betekent niet dat wij hebben stil gezeten. We zijn dankbaar voor alle sponsoren dat jullie ons blijven ondersteunen, want zonder jullie kunnen we de shelters niet helpen. De meeste honden zijn bij zowel Krasi als bij Ramona in sponsoring, maar door omstandigheden hebben ook mensen moeten cancelen. Dus kijk op tabblad: Sponsoring gezocht, dan kunt u zien welke hond/kat nog een sponsor zoeken ! 🙂  of kijk op Facebook Helene Gouweloos ( Stichting Poot helpt). Ook kunt u vriend worden van onze FBpagina Stichting Poot, waar updates van Krasi en Ramona worden geplaatst.

Wordt donateur in de vorm van honden sponsoren, maar u kunt ook maandelijks een vrijwillige bijdrage storten. Dit komt allemaal ten goede van de shelters. Want ze hebben niet alleen voer nodig, maar denk ook aan wormen/tekenmiddel, dierenartsbezoeken etc. Het zou ook fijn zijn dat we daar een “potje” voor kunnen genereren.  Help ons mee.. Zowel Ramona als Krasi hebben onze hulp hard nodig !!

Ramona Moldovan Roemenië:

We hebben overwogen een actie op te zetten voor reparatie aan dak van schuur van Ramona. We waren aan het overleggen over duidelijkheid omtrent de offertes, tijdsbestek wanneer het plaats zou moeten vinden etc. De actie om geld in te zamelen voor reparatie dak  hebben we willen opzetten samen met team Brasov uit Duitsland, maar we waren tot de conclusie gekomen dat het voor ons geen haalbare kaart is om zoveel geld in te zamelen. Gelukkig hadden we de hulp van Dierennood ingeroepen en zij hebben  ondanks dat we niet zelf een actie hebben opgezet heeft Dierennood een maandHulpactie voor Ramona gehouden. Er is een bedrag van 3833 euro gedoneerd.. (stand van 2 sept 2018) Geweldig !! Dank aan alle donateurs en stichting Dierennood dat ze dit hebben gerealiseerd in een betrekkelijk korte tijd. Ramona gaat bekijken hoe ze dit geld gaat besteden aan het dak en zal t.z.t. updates/ foto’s hiervan plaatsen.

Krasi Bulgarije:

Ook zijn we aan het bekijken of we verder kunnen met het steriliseren van de honden van Krasi. Vorig jaar september zijn we er geweest en konden we er “maar ” 15 steriliseren, dit wegens veel tijd kwijt aan rijden naar dierenarts, wachten, wachten en nog eens wachten en konden er 3 per dag steriliseren. We hadden ons dit anders voorgesteld, maar  je kunt het ook zo bekijken: in ieder geval kunnen deze 15 geen pups meer op de  wereld zetten. We zijn aan t zoeken geweest of er in Bulgarije een mobiele kliniek is,(allerlei instanties aangeschreven, maar daar kwamen we niet verder mee)  die naar huis van Krasi kan komen: scheelt tijd en hoeven we niet naar de dierenarts toe.. We kwamen op Facebook een Roemeense dierenarts tegen mét sterilisatiebusje en we zijn in gesprek met deze Roemeense dierenarts of hij een mogelijkheid ziet om met z’n team én sterilisatiebusje naar Bulgarije kan komen. We realiseren ons dat ook dat geld gaat kosten. Op dit moment hebben we nog niet een compleet plaatje van dit plan. We komen er zeker op terug.

digitale nieuwsbrief nr. 10  16-7-2018

Ramona:

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld, zijn we bezig naar oplossingen te zoeken om t dak van de schuur van Ramona te laten herstellen. we hadden een begroting van 10000, maar nu 28000! Mijn hemel, waar halen we dat vandaan?? Achter de  schermen zijn we aan t uitzoeken of er een andere mogelijkheid is, maar dat zien we zwaar in. In ieder geval gaan we een 2e offerte opvragen.. Samen met Team Brasov vanuit Duitsland hadden/hebben we een plan om weer gezamenlijks iets op te zetten,maar beiden zijn we van mening dat zo’n gigantisch bedrag onmogelijk lijkt. Plan B is nu in werking: nieuwe offerte, nieuwe plannen om de schuur zodanig te ondersteunen dat t hopelijk de sneeuw zal houden en de honden niet verplettert gaan worden.. Wat een dilemma…. ook andere stichtingen hebben we gevraagd ons te helpen,mochten we samen een actie opzetten….pfftttt… moeilijk hoor…instanties aangeschreven…

Wat betreft het dak en ook al is het écht nodig: we komen erop terug

Goed nieuws is er ook: Ramona heeft Piti een zeer angstige hond opgevangen.. Hij is zo ontzettend bang,maar langzaamaan wint Ramona het vertrouwen. Daarnaast heeft ze Pea ondergebracht bij haar shelter.. ook gered en Pea kan haar plekje gaan zoeken in de roedel van Ramona. Door Ramona ook opgevangen is : Pup Toni, een geweldig fluffy hondje en doet het goed in zijn kenneltje en groeit iedere dag meer en meer.. Een geweldige lieverd. Ook twee zwarte pups die in een zak voor het hek bij Ramona zijn gezet worden door Ramona verzorgt. Helaas kunnen ze niet bij haar blijven,omdat ze er niet de ruimte voor heeft. De pups verblijven bij de buren. Ramona waakt erover en verzorgt ze, zowel financieel,als het geven van voer en vaccinaties. Een ervan heeft demodex, maar dat is in behandeling en hopelijk blijft Parvo achterwege..Daarnaast blijft Ramona de straathonden ook voeren. Ook daar is geld en voer voor nodig. Het blijft van belang om zoveel mogelijk haar te ondersteunen. dit kan dmv sponsoring ( we hebben de honden op dubbele sponsoring gezet) of u kunt een vrije donatie geven. Alles is van harte welkom. Er is/ blijft veel geld nodig.

Omdat er  de laatste tijd veel bijtincidenten plaatsvinden en dit de nodige offers geven,wil Ramona de grote roedel onderverdelen in kleinere roedels om dit wellicht te voorkomen. daarvoor wil ze verschillende compartimenten maken ( 4 aparte kennels), Daarnaast zijn zo’n 17 hondenhokken,die als schuilgelegenheid kunnen fungeren, zeer welkom zijn.

Maar ook hiervoor geldt: er is geld nodig! Wat gaan we als stichting doen:

-eerst duidelijkheid :  2e offerte van reparatie dak en dan evt. samen met team Brasov een actie opzetten?Ook al is dit echt nodig,maar 28000..is niet te doen voor ons… 🙁

-actie op touw zetten: honden kennels en hondenhokken?

Krasi:  af en toe valt internet uit, ze heeft het druk, zeer druk:

-voer halen, water halen, hekken maken, honden ( femalas/males) zoveel mogelijk gescheiden.

-Zien rond te komen met het gedoneerde geld, want over de 200 honden verzorgen is niet mis!!!

Zo gauw we updates van haar hebben, zullen we die ook plaatsen op Facebook.

Ook voor haar honden en katten telt: we gaan ze in dubbele sponsoring brengen, want ook zij heeft het geld hard nodig!

digitale nieuwsbrief nr. 9  18-6-2018

Ramona:

DAK VAN DE SCHUUR IN ZEER SLECHTE STAAT !! De schuur waar de honden in verblijven moet nodig gerepareerd worden en t liefst vóór de winter, want het dak zou het kunnen begeven, wanneer er een dik pak sneeuw op komt te liggen. We zijn samen met Soko Streuner Brasov aan het bedenken hoe we een oplossing hiervoor kunnen vinden. Er is inmiddels een bouwkundig calculatie gemaakt en het bedrag wat nodig zou zijn is niet mis.. 10.000 euro..Is het dat waard? Zijn er andere mogelijkheden? Is het een optie om dichter bij Brasov een plek voor Ramona te vinden? Ook dat is lastig, aangezien Brasov in een toeristisch gebied ligt en de prijzen daar aanzienlijk hoger zijn dan in de omgeving waar de shelter nu staat.

We zijn achter de schermen bezig om hier een oplossing voor zien te vinden en zoeken ook hulp in van andere stichtingen. We komen hierop terug.

Helaas slecht nieuws uit de shelter van Moldovan Ramona. Hebben contact gehad met Ramona en zij vertelde  het volgende :
Van de week (16-6-2018) heeft er een bijtincident plaats gevonden vanwege een storm die woedde, honden waren bang en werden onrustig door de donder en bliksem wat zich uitte in een gevecht. Helaas had Hava zulke verwondingen dat ze bij de dierenarts is overleden. RIP Hava and run free.
Hava was de sponsorhond van Anita Flos

Krasi:

Het Herhalingsmaandproject van stichting Dierennood heeft een gigantisch bedrag  (5.000 Euro)opgehaald, zodat Krasi verder kan met haar omheiningen. Super alle donateurs bedankt.Door de prachtige donaties was er nog geld over om de dieren ein-de-lijk officieel op haar naam te krijgen. De papieren daarvoor zijn binnen. En alle dieren krijgen een vaccinatie, een chip en een paspoort. Als dat eenmaal gebeurd is kan niemand haar meer dreigen met inbeslagname. Is dat niet ontzettend mooi? Op ons overige tabblad “Sponsoring op afstand”, 3e tabblad  kunt u t volledige verslag lezen.

Maar Krasi blijft onze hulp hard nodig hebben.!!!
Zij zit met zoveel honden en katten waarvan wij ook (nog) geen foto’s hebben en om het een beetje over de maand te kunnen verdelen storten wij bij haar elke 2 weken. Krasi heeft rond de 80 a 100 euro per dag aan voer (hondevoer, blikvoer voor de jongste puppies, kattenvoer) nodig. Helaas kunnen wij haar dat niet geven dus zoeken wij nog sponsoren die maandelijks 5 euro of meer willen doneren voor de honden waar wij geen foto,s van hebben om zo toch te kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte van alle dieren bij haar in de shelter. Wil je maandelijks een donatie doen? Laat dan een bericht op FB Helene Gouweloos achter of stuur een mail naar ons dan nemen wij zsm contact met jullie op.

Ze is druk bezig – met hulp v vrienden maar wel afhankelijk v hun tijd- met plaatsen v hekken zodat honden females/ males/ sterilized dogs apart kunnen worden gezet.
Probleem: honden springen zelfs over 2.00 mtr heen.dus hekwerk wordt op sommige plaatsen verhoogd tot 2.50 mtr.slimme doggies..
Overige Werkzaamheden: opruimen van alles..de “compartimenten “inrichten voor hondjes: wat is nodig..wat te doen om aan eisen te voldoen? ( autoriteiten die haar “lastig” vallen) Maar ook nog: gebrek aan tijd en geld..ze wil zoveel meer doen. Oa. Vaccins.steriliseren (daarmee willen we graag weer verder en zijn andere dierenartsen/mobiele kliniek aan t zoeken of we dat of die manier kunnen voortzetten- kunnen de sterilisaties ter plekke bij Krasi plaatsvinden) ..chippen..paspoort op naam…nu ook hout aan t inzamelen om hondenhokken te maken..voer en water inslaan…
Zoveel te doen…

Dus al met al: veel werk en internet is niet altijd goed.dus updates is soms lastig.maar ze probeert zoveel mogelijk ons op de hoogte te houden.

digitale nieuwsbrief nr. 8  14-3-2018

 Ramona: project: Car for ramona:  heeft inmiddels een 4×4 auto! geweldig dat jullie sponsoren zo massaal oproep hebben gegeven om ons hierbij financieel te ondersteunen. Ramona zelf is er superblij mee en nu kan ze in een betrouwbare auto naar haar hondjes komen! Nogmaals: allen bedankt.

Ook verdrietig nieuws rondom de shelter van Ramona: Arnie was (jan 18) geadopteerd, maar helaas is hij losgerukt uit de lijn en is na een week zoeken, dood gevonden. Arnie was aangereden. Zeer jammer dat het voor Arnie zo moest aflopen. Run free, Arnie.. Daarnaast is Hava erg ziek en er zijn allerlei bloedtesten afgenomen . De uitslag hiervan is tot nu toe nog niet binnen.

Het goede nieuws is: dat alle honden van Ramona een sponsor hebben!

Krasi: We hebben weer vele foto’s mogen ontvangen van honden en katten die een sponsor zoeken. De laatste maanden hebben  erg veel dieren een sponsoren gekregen. Ook vanuit Belgie! Super!!

Krasi’s auto heeft het ook begeven en we hebben het geld voor een andere auto ook bij elkaar gekregen. Een geweldige jeep kan ze nu kopen, want zonder een auto kan Krasi absoluut niet. Ook hier geldt: alle donateurs: HEEL ERG BEDANKT!

Daarnaast heeft Dierennood een herhalingsproject (maand maart 18) voor haar opgestart en we hopen dan ook dat men via dierennood Krasi financieel gaat bijstaan, zodat ze weer geld heeft om verder te kunnen met het werk waar ze mee bezig is: honden/katten verzorgen, voeren, dierenarts, steriliseren, verder werken aan het hekwerk.. die meid heeft zoveel te doen en dat (meestal) in haar uppie.. Respect voor haar.

digitale nieuwsbrief nr. 7  18-01-2018

Het nieuwe jaar is inmiddels een paar weekjes “oud”, doch via deze plek wensen we  U allen een fantastisch 2018 en hopen dat we met z’n allen weer vele viervoeters kunnen helpen en hopen dan ook dat u Stichting Poot blijft ondersteunen, want we kunnen het niet zonder Uw hulp!

We kunnen zeggen dat we het jaar 2018 goed ingegaan zijn !! Het internationaal opgezette project “Car for Ramona“: we hebben ons streefbedrag € 4.000,00 behaald !!! Dank aan alle donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt. Achter de schermen zijn we druk bezig met het zoeken naar een betrouwbare auto voor Ramona. Zo gauw we een auto hebben gevonden dan zullen we u daar uiteraard via Fb en via de website van op de hoogte houden!.

Krasi gaat verder met het realiseren van een deel van het hekwerk rondom haar property. Ook hierin gaan we haar financieel ondersteunen. De winter is op dit moment nog niet zo streng als vorig jaar, dus ze kan als het weer mee blijft zitten -met hulp van een vriend- hieraan verder werken. De sterilisaties van de honden houden we bespreekbaar met Krasi en de Dierenarts en zal worden voortgezet , zodra het weer mogelijk is.

Sponsoring van de honden/katten van zowel Krasi als van Ramona verlopen goed – enkele honden zoeken nog een sponsor-en we zijn ook heel blij met alle sponsoren. Het spreekt voor zich dat we altijd geld kunnen gebruiken. Voor beide shelters is altijd veel geld nodig. Denk daarbij niet alleen aan het voer (welke van uw maandelijkse sponsoring gekocht worden), maar denk ook o.a. aan vaccinaties, sterilisaties, dierenartsbezoeken. Mocht u een vrije gift willen doneren, dan kan dat natuurlijk ook. Zonder enige verplichting.

Willen u erop wijzen dat Uw gift mogelijk aftrekbaar is van de belasting, aangezien we ANBI gecertificeerd zijn. wenst u meer informatie hierover, dan zal onze penningmeester u graag van deze informatie willen voorzien.


——————————————————————————-

digitale nieuwsbrief nr. 6   30-12-2017

De KERSTBRIEF is onlangs geplaatst en U kunt deze lezen op tabblad NieuwsFlitz.                                               Zo aan het eind van het jaar staan we stil bij alles wat we afgelopen jaar gedaan hebben:

We hebben ons met z’n allen ingezet voor Ramona en Krasi en we                                                                                  bedanken dan ook alle sponsoren, donateurs, vrijwilligers en allen                                                                               die voor ons hebben klaargestaan.

Zonder jullie hulp kan de stichting niet bestaan en we hopen ook in                                                                              het nieuwe jaar weer op jullie hulp te mogen rekenen. Het nieuwe jaar                                                                     staat voor de deur en samen gaan we er voor en we zullen ons blijven inzetten om klaar te staan voor mens en dieren in nood.

PROJECTEN:

Sterilisatieproject Krasi: Dit gaan we verder voortzetten en we blijven in contact met Krasi en de dierenarts om nog meer honden van haar te kunnen steriliseren. Ook het hekwerk wordt volop aan gewerkt. De winter is in aantocht en zal wat dat betreft alles op een lager pitje komen te staan en zal Krasi moeten zien te overleven in haar voortbestaan en in het onderhouden van al haar dieren. dat zal haar de nodige energie kosten. Maar in het voorjaar gaan we verder waar we gebleven waren ( sterilisaties,hekwerk ) en blijven haar ondersteunen.

Car for Ramona: BIJZONDER EEN INTERNATIONALE ACTIE.. We zijn dan ook Karina Trappschuh (DE), Glen Smith (GB) en Tommi Townsend (GB) heel dankbaar dat we dit samen opgezet hebben. Op dit moment staat de teller op € 2.463,00. We zijn er supertrots op dat we dit geld al dank zij de donateurs “binnen” hebben en gaan in het nieuwe jaar verder om ons streefbedrag zien te halen.

Tot slot rest ons nog te zeggen:  EEN GOEDE JAARWISSELING, EEN DIERVRIENDELIJK 2018  EN SAMEN GAAN WE ER VOOR   !!!

————————————————————————–

digitale nieuwsbrief  nr. 5   19-11-2017

Ramona: Internationaal opgezette actie: Soko streuner team Brasov (DE) en hulp van Glen Smith (GB) zijn samen met ons Stichting Poot (NL) een actie gaan opzetten om 3000/4000 euro zien binnen te halen voor een auto voor Ramona. Ze heeft een auto nodig om bij haar honden te kunnen komen. Aangezien haar oude auto het totaal heeft begeven, gaan we met z’n allen op zoek naar een andere auto voor Ramona.

HELP MEE EN DONEER !!

Veel geld moet er zien binnen te halen (binnen een korte tijd) aangezien de winter zo invalt. Nu wordt een huurauto voor haar betaald, dat is voor even een noodoplossing, maar  huur is duur, zal straks in winterperiode alleen nog maar omhoog gaan. Ze heeft een eigen auto nodig . Laten we ipv huur overgaan tot koop van een auto, maar dat geld hebben we niet. Nu is deze actie opgezet en we hopen t geld bij elkaar te kunnen krijgen !!!  op deze website is een eigen tabblad “projecten” geplaatst en we zullen regelmatig adh van een teller u informeren hoeveel we gezamenlijk hebben binnen gehaald. DOE MEE EN DONEER !

Wat betreft haar onderkomen ( ze slaapt nu in een tent) wil ze zo laten. Ramona is blij met de hulp die we haar geven voor een evt. andere auto. Het slapen in een tent vindt ze geen probleem. Ze redt zich wel, zegt ze. Het belangrijkst voor haar is dat ze bij haar honden kan komen en de winter die zo spoedig haar intrede doet, zal niet mis zijn: dik pak sneeuw, koud, ijzig. vandaar een goede betrouwbare auto nodig mét winterbanden en vierwielaandrijving. We zijn ondertussen aan het kijken welke mogelijkheden we hebben. We struinen marktplaats af, als ook de Roemeense OLX site. We zijn van mening dat het beste zou zijn een auto in Roemenië zelf aan te schaffen, aangezien het voor veel geregel en qua kosten het bijna niet te doen is om een auto vanaf Nederland naar Roemenie te gaan vervoeren ( exportprijs/ kenteken op Roemenie zetten, vervoer erheen: wie doet dat? benzinekosten? etc.)

KRASI: We hebben foto’s van Krasi gekregen en er zijn weer heel veel honden die een sponsor zoeken. Help mee en sponsor een hond van Krasi. ( 5,00 euro per maand). Hekwerk heeft ze inmiddels -met hulp van een plaatselijke lieve man-zoveel mogelijk proberen te herstellen en begint steeds meer vorm te krijgen. We danken dan ook allen die voor hekwerk heeft gedoneerd. Het gedoneerde geld wordt ingezet daar waar het voor geschonken is. Zo ook betreft de donaties van sterilisaties: Het gedoneerde geld blijft daarvoor staan en zal daarvoor gebruikt worden. Op dit moment redt ze t nog even niet hiermee verder te gaan. Dit is afhankelijk van vele factoren: chauffeur moet ze inschakelen om voor haar te kunnen rijden naar de dierenarts, tijd hebben om ook zelf mee te kunnen gaan. De winter komt eraan, welke sneeuw , heel veel sneeuw zal brengen en de wegen zeer moeilijk begaanbaar zijn. Daarnaast is ook haar auto  op dit moment in revisie.. Het zit haar niet mee. Ze is iedere dag druk met honden voeren/verzorgen, water halen, hekwerken repareren, en dat is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Ook probeert ze ons zoveel mogelijk updates te geven, zodat we die kunnen plaatsen (foto en info) ..eigenlijk ontbreekt haar zoveel aan tijd !!! Ze doet haar best !

Wilt u nog een hond van Krasi sponsoren, we zijn blij met iedere hulp, zodat we haar kunnen helpen !
DOE MEE EN SPONSOR EEN HOND VAN KRASI !

digitale nieuwsbrief nr. 4 nov. 2017

update Ramona: triest is het voor haar, maar haar onderkomen is totaal niet meer geschikt. Ze slaapt nu in een klein iglotentje,maar ook dat tentje is niet helemaal waterdicht. Matras, haar kleren waren vochtig/nat geworden. Zo kan ze toch eigenlijk niet de winter in. Daarnaast heeft ze pech met haar auto: die is niet meer te repareren. Ze gaat nu met openbaar vervoer of met taxi naar haar honden. Is toch eigenlijk niet te doen..

Ramona: 4 katten en 70 honden in sponsoring ( Sosetuta, Sly, Max2, Moni, Arnie, Bonny, Clyde, Micutza zoeken nog een sponsor). Sponsoren dank je wel !

Aya:67 honden in sponsoring (11 honden ,waar we een foto van hebben, zoeken nog een sponsor) 20 katten in sponsoring,( 10 katten zoeken nog een sponsor). Sponsoren dank je wel!

update Aya: Aya doet haar best om zoveel mogelijk verschillende afdelingen te maken om honden gescheiden te kunnen houden. (mannetje/vrouwtjes). Deels lukt dat, maar het gaat in een traag tempo. Ze is afhankelijk van hulp van anderen en dat heeft ze niet altijd. Daarnaast wil ze nog steeds hekken repareren..is ze ook mee bezig, maar ook hiermee in een traag tempo en heeft materiaal nodig. Nu zijn we aan het kijken wat we haar nog meer kunnen aanbieden. Communicatie over hekwerk ed gaat via een tussenpersoon Plamena . Zij vertaalt van het engels naar bulgaars . De sterilisaties staan op een laag pitje en ze heeft geen honden meer laten steriliseren. Dit heeft ze nog niet opgepakt. Ze is te druk met allerlei dingen (o.a. het voeren van de honden en katten, water halen, hekken, pus gescheiden houden)

Enkele honden en katten hebben nog een sponsor nodig, dit wordt ook op fb gezet en u kunt foto’s van de dieren zien die nog een sponsor nodig hebben op tabbladen” Sponsor een hond/kat van Ramona en Aya “

Wijzigingen Bestuur Stichting Poot helpt

Stichting Poot helpt bestaat formeel nu ruim 1,5 jaar. Een periode waarin we van een klein initiatief gegroeid zijn tot een stichting die de mogelijkheid heeft om er echt toe te doen. Een voorbeeld hiervan is ons sterilisatieproject van september 2017.

Meer donateurs betekent voor het bestuur ook dat we meer werkzaamheden en verantwoordelijkheden hebben. Voor enkele van onze bestuursleden betekent dit helaas dat zij dit niet langer kunnen combineren met hun privé- en werkleven. Sandra, Karin en Dorieke hebben aangegeven om die reden te willen stoppen als bestuurslid. Uiteraard respecteren we hun keuze en willen ze bedanken voor hun inzet en betrokkenheid.

We hebben de taken inmiddels herverdeeld binnen het bestuur. Ook zijn we in gesprek met een nieuwe vrijwilliger die het bestuur wil gaan ondersteunen. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zullen we hier een bericht over plaatsen. Daarnaast kunnen we de hulp van andere vrijwilligers natuurlijk goed gebruiken dus als je ideeën hebt hoe jij de stichting kunt helpen dan horen we het graag.

Nogmaals: Sandra, Karin en Dorieke, enorm bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid bij het opstarten en goed neerzetten van de stichting. Mede dankzij jullie zijn we gekomen waar we nu zijn en kunnen we de honden en katten helpen zoals wij dat als stichting willen.

digitale nieuwsbrief nr. 3 okt 2017

Dierendag win-actie: Stichting Poot ondersteunt twee shelters, in Roemenië en Bulgarije. Als stichting zoeken wij sponsoren om hen te kunnen ondersteunen om voer, medicatie e.d. te kunnen kopen.
Daarbij hebben we de shelters persoonlijk bezocht en ervaren hoe lief en mooi die viervoeters zijn.

We zijn ook benieuwd naar jullie viervoeters en omdat het dierendag is: “show us your pets”

Wat moet je doen om te winnen:
-Deel, like het geplaatste bericht ( 3-10-2107) op Facebook Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt)
-Tag zoveel mogelijk personen
-Plaats in een reactie onder dit bericht de mooiste foto van je geliefde huisdier!

De waardebonnen van 2 x € 15,00 zijn beschikbaar gesteld door Discus Molenkamp te Zelhem. Dank je wel! Weekend van 8 oktober a.s. worden de 2 winnaars bekend gemaakt.

Update Aya: Begin september zijn we van Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt) naar Aya K Krasimirra geweest en zijn begonnen met het steriliseren van haar hondjes. Dank aan Vanya, de dierenarts van Krasi.
Om u een impressie te geven van deze week, verwijzen we u naar het filmpje.

Naast het steriliseren, zijn we ook bezig geweest met een offerte voor het plaatsen van een deel van een omheining van haar property. Dit is hard nodig om zoveel mogelijk de veiligheid van haar honden te kunnen waarborgen. Via email contact krijgen we van Plamena Panova en Пламен Станев te horen wat de kosten zoal zijn én uiteraard wat zouden wij als stichting zijnde hierin kunnen betekenen. We bedanken dan ook Plamena Panova en Пламен Станев voor al hun hulp. Echt geweldig. Ons werk zit er nog niet op, we hebben 15 honden kunnen steriliseren, maar Aya gaat hiermee verder en we behouden contact met Vanya de dierenarts. Aya heeft heel veel nodig om haar honden te kunnen verzorgen. voer, hekken, water, hondenhokken… We  proberen haar zoveel mogelijk financieel te ondersteunen en hopen op heeeeeel veel / nog meer sponsoren ! Alles wat we haar kunnen aanbieden is voor haar van belang om te kunnen functioneren. Zeker nu de winter nadert……

Update Ramona: Helaas bereikte ons het droevige bericht dat Foxi is overleden (okt. 2017). wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk, maar tijdens de afwezigheid van Ramona moet er iets gespeeld hebben bij haar thuis. Foxi was bloedend en is overleden. Katten verdwenen, alsook de katten die rondom haar erf liepen. Triest dat dit is gebeurd .

Wat heeft Ramona  dringend nodig: Naast onze financiele ondersteuning (voor voer ed.) kunnen we zeggen dat komende winter  haar caravan niet meer geschikt om als onderkomen te gebruiken. Ze is op zoek naar een andere optie. Misschien dat wij als stichting nog iets kunnen betekenen. Daarover wordt in de komende vergaderingen van Stichting Poot gesproken.

SPONSORING: gelukkig hebben we de afgelopen maanden weer een aantal honden én katten van zowel Aya als van Ramona in sponsoring gekregen. Sponsoren: Dank jullie wel. Zonder jullie hulp kunnen wij hen beide niet helpen en zijn jullie dankbaar voor alle support die jullie ons geven. !

digitale NIEUWSBRIEF   nr. 2   AUG. 2017

Helaas een heel triest bericht van Moldovan Ramona.
Zoals een paar van jullie waarschijnlijk al weten zijn er afgelopen week weer vreselijke dingen gebeurd bij de shelter van Ramona.
Hebben een prive gehad omtrent de gebeurtenis en moeten jullie mededelen dat deze lieve honden: Cami, Mama Mare en Doggi op vreselijke wijze aan hun einde zijn gekomen. Ramona ligt al een tijdje in onmin met een verderop wonende buurvrouw (gipsy) en die vrouw doet er alles aan om Ramona het leven zuur te maken, zo erg dat ze zelf aanslagen pleegt op haar honden. Ramona werd gebeld door een man die bij haar in de buurt woont dat ze terug moest komen want er was een chaos onder de honden uitgebroken (ze was onderweg naar haar werk). Eenmaal terug bij de honden zag ze dat het hekwerk was opengebroken en de deur van de schuur was geforceerd zodat alle honden overal liepen. Ze vond daar Cami en Mama Mare besmeurd onder het bloed. Tijdens de rit naar de dierenarts is Mama Mare in de auto aan haar verwondingen overleden en Cami heeft het gered tot aan de dierenarts maar had zoveel inwendige bloedingen dat ook hij is overleden. Compleet over de rode is Ramona weer terug gegaan naar de honden en daar vond ze Doggie…dood….kop ingeslagen met een steen die nog naast d,r lag. Hoe kunnen mensen zo bruut zijn. Ramona heeft foto’s gestuurd van de honden die zijn overleden maar die willen we jullie besparen want werden er misselijk van.
Vreselijk wat er is gebeurd en het ergste is die buurvrouw houdt niet op. Het mooiste zou zijn ergens anders met haar honden naartoe te kunnen maar een stuk land en een schuur is moeilijk te vinden en dan hebben we het nog niet over de prijs.

We hebben al veel sponsoren, maar er zijn nog honden bij Ramona en Aya, die nog geen sponsor hebben en we zijn dan ook altijd nog op zoek naar mensen die een of meerdere (voormalige) zwerfhonden willen sponsoren, die niet meer op straat kunnen blijven en die reeds zijn ondergebracht bij twee goede shelters. Bij Ramona Moldovan te Roemenië en bij Aya K Krasimirra te Bulgarije.. Daarbij nog steeds zullen deze beide dames honden redden van het gevaarlijke straatleven en bij hen onderbrengen, maar dat betekent wel dat er geld nodig is, geld voor voer, medicaties, dierenartskosten en geld hebben Ramona en Aya niet voldoende om voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat wij hen financieel ondersteunen, maar dat kan niet zonder jullie hulp.

N.A.V. DIT BERICHT : SOWIESO 14 HONDJES HEBBEN EEN SPONSOR GEVONDEN !!

WAT GEWELDIG, SPONSOREN BEDANKT !!!

Sponsoring Ramona:     op dit moment ( JULI 2017) hebben we 48  + 14 !!!  honden en 4 katten van Ramona in sponsoring

Sponsoring AYA:   Op dit moment hebben we 60 honden en 10 katten van Krassi in sponsoring

wat kun je doen om te sponsoren:

Je kunt kiezen uit honden van Ramona en/of van Aya:                                                                             -Sponsor een hond voor € 5 per maand.   – Zie foto’s van de honden op deze website “SPONSORING OP AFSTAND” dan kiezen tabblad: Ramona Moldovan of Aya K Krasimirra . daar staan foto’s van honden die een sponsor hebben en welke honden nog een sponsor zoeken. Ook op FB : Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt) zijn albums met foto’s van de honden te zien.

Wat is “sponsoren”?   Sponsoren is het maandelijks overmaken van een klein bedrag zodat er voer gekocht kan worden en medische verzorging betaald kan worden.

Wat krijg je voor je bijdrage?

* Een certificaat met een foto van je gesponsorde hond.                                                                 *Verslagen op zowel Fb: Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt), de FB likepagina Stichting Poot helpt, als op deze website over de honden.                                                                                                                 * Veel dankbaarheid van de honden, van Ramona en Aya, van alle vrijwilligers van Stichting Poot.

Alleen of met anderen? Natuurlijk kun je met je collega’s, klasgenoten, buren of vrienden een hond gezamenlijk sponsoren. Bedrijven zijn ook meer dan welkom om deel te nemen. Het is mogelijk een of meerdere honden te ondersteunen. Je kunt zelfs doneren met belastingvoordeel!

Als je iemand kent die alles wat haar/zijn hartje begeert al heeft, dan is het misschien een leuk idee als het een dierenvriend is, om voor een verjaardag of speciale gelegenheid uit hun naam een dier voor een jaar te sponsoren? Het vervalt automatisch na 12 maanden en kan dan eventueel verlengd worden door de persoon zelf.

Als je een (of meerdere)van deze hondjes wilt helpen, dan zou dat fantastisch zijn.

 

Het Project “no more Puppies

Het project voor Aya heeft tot nu toe in totaal maar liefst € 1800,00 opgebracht. We zijn ontzettend blij met alle donaties. In september gaan we naar Aya toe om de honden te steriliseren. We zijn druk in gesprek met Aya en met desbetreffende dierenarts om dit (in een week) zoveel mogelijk te kunnen realiseren.

Alle donateurs: HEEL HARTELIJK DANK VOOR JE DONATIE .. Samen staan we sterk !!!

Wanneer we in september bij Aya zijn, dan volgen er uiteraard updates van ons bezoek en hoe het daar vergaat. We zullen zoveel mogelijk foto’s, filmpjes proberen te maken.

————————————————————————-

digitale nieuwsbrief nr. 1 mei 2017

We gaan het nieuwe jaar in met een nieuwe penningmeester. Dhr. F. Meijboom. We zijn heel blij dat hij onze stichting een warm hart toedraagt en ook dat hij deze titel op zich wilt nemen.

Nu we ANBIstatus hebben, kan dat ook fiscaal voordelen opleveren voor ieder een donatie aan onze stichting geeft. Voor meer info kunt u contact opnemen met onze penningmeester en hij zal u graag van alle informatie willen voorzien.

Het aantal gesponsorde honden is vanaf januari 2017 opgelopen, waar we heel blij mee zijn.

Op FB en website staan foto’s van de honden die een sponsor hebben gevonden of welke nog een sponsor zoeken. Hierbij verwijs ik u naar de overige tabbladen, respectievelijk sponsorhonden Ramona Moldovan of sponsorhonden Aya K Krassimirra

Ramona Moldovan te Roemenië: vier honden vanaf jan. Overleden: doodsoorzaak is toch wel dat Ramona last heeft van de buren, jongens die glas/stenen tegen haar afscheiding gooien, waardoor honden onderling in stress/ gevecht komen. Echt heel vervelend voor haar. Ze heeft een hond Pinto gered (zou agressief zijn. Eigenaar zou hem ws in laten slapen) en Maxu en deze beide opgevangen.

Sponsoring Ramona:     op dit moment 43 honden en 4 katten van Ramona in sponsoring

Ramona :   29 honden zoeken nog een sponsor

Aya K Krasimirra te Bulgarije: Die redt het niet in haar eentje. € 400, 00 per maand heeft ze eigenlijk nodig om rond te komen. Ong.   140 honden / 45 katten.

Sponsoring AYA:   Op dit moment zijn er 59 honden en 10 katten van Krassi in sponsoring

Aya:          7 honden zoeken nog een sponsor

Natuurlijk kunnen we dus nog meer sponsoren gebruiken, maar het aantal loopt op er zit een steigende lijn in, waar we heel blij mee zijn. Ook bedrijven gaan we meer en meer benaderen om meer bekendheid te krijgen.

Allereerst nogmaals een beeld van een hondenleven in Bulgarije en Roemenië :

Bulgarije en Roemenië kennen meer dan een miljoen zwerfhonden, geen land kan het betalen om zoveel honden te verzorgen. De angst is dan ook dat het hier gewoon gaat om het legaliseren van het dumpen van straathonden in bossen of andere onbewoonde gebieden. Op veel plaatsen gebeurt dit nu ook. Honderden, zo niet duizenden honden bevolken de bossen rond bijvoorbeeld Boekarest te Roemenië. Ze hebben niet te eten en vechten om te overleven.

Na het massaal vergiftigen, mishandelen en opsluiten in hond-onwaardige “asielen” is dit een nieuwe manier om van de straathonden af te komen… of niet? Niet dus. Even zal het straatbeeld “verbeteren”, maar omdat het aantal honden zich aanpast aan de draagkracht van de omgeving (voedsel = afval, schuilplaatsen, tolerantie van de bevolking) zullen achtergebleven vruchtbare teefjes vaker gedekt worden, de nesten zullen groter zijn en de overlevingskansen van de pups beter. De populatie zal weer groeien naar het oude niveau en de problemen zullen van voren af aan beginnen.

 Vaak ook wordt er gedacht dat het doden van de honden een goedkopere oplossing is. Uit berekeningen blijkt dat het steriliseren, omdat het aantal zwerfhonden door sterilisatie daadwerkelijk en structureel afneemt, uiteindelijk goedkoper is dan het jaar in jaar uit doden van weer nieuwe honden. De enige manier om mensen en gemeentebesturen te overtuigen dat doden of dumpen geen oplossing is voor de zwerfhondenproblematiek, maar vangen, steriliseren en terugplaatsen wel, is een voorbeeld stellen, maar de overheid is hiervan moeilijk te overtuigen.

Particuliere shelters:

Particuliere shelters zijn er die honden opvangen en verzorgen, mensen met hun hart op de juiste plek. Mensen gewoon net als jij en ik en die wel overtuigd zijn dat dieren een dierwaardig bestaan moeten hebben. Mensen die het liefst alle dieren zouden willen redden, maar dat dat een onmogelijke taak is. Ze hebben liefde voor de dieren, maar ook dan is het bijna niet te doen om aan de juiste middelen te komen om de dieren te kunnen verzorgen. Denkende aan het financiële plaatje, het geven van voer, medicaties e.d.

Wij ondersteunen Moldovan Ramona te Roemenië  Ze plaatst regelmatig foto’s van haar honden op haar eigen FBsite .

Wij ondersteunen ook Aya K Krasimirra in het noorden van Bulgarije, waar ze – meestal in haar uppie- de zorg heeft voor 140 honden en aantal katten. Dit doen we d.m.v. het financieel ondersteunen en we zijn dankbaar voor de sponsoren die een hondje maandelijks een bijdrage van € 5,00 doneren. Aya blijft honden van de straat redden, dat is haar grote hart, de liefde voor de dieren. Het redden van deze dieren van een vreselijk zwerversbestaan en Aya neemt ze op, neemt ze mee naar haar huis en tuin, waar de honden veiliger kunnen leven, maar haar honden zijn niet allen gesteriliseerd, wat betekend dat haar “eigen “ populatie ook steeds blijft groeien. Geld voor een sterilisatie heeft ze niet. Ze is al blij dat ze geld voor voer heeft, het water haalt ze uit de bergen, geld voor ontwormingsmiddelen heeft ze ook niet. Het hekwerk wat niet voldoende beschermt voor de “boze” buitenwereld. Heeft ze geld, dan zal het voornamelijk aan eten voor de dieren worden uitgegeven, dat is de eerste levensbehoefte.

Wij willen haar nu gaan helpen door de honden van haar die nog niet gesteriliseerd zijn te steriliseren zodat het aantal geboorten van haar “eigen” honden stopt. Beginnende met de teefjes, want zij kúnnen de straat op, doordat het hekwerk niet voldoende verstevigd is en we willen de teefjes behoeden om niet weer pups te kunnen voortbrengen, doordat een zwerfhond haar weer kan dekken.

Hiervan starten we een groot sterilisatieproject “No more puppies” (zie eigen tabblad op deze site of FB Helene Gouweloos (Stichting Poot helpt). Hieronder een beknopte omschrijving:

Sterilisatieproject Aya 2017 “No more puppies” van Stichting Poot helpt: sterilisatieproject 2

Help ons om haar te kunnen helpen, want we kunnen het niet zonder uw hulp

Help ons om dieren ver van huis te beschermen

Help ons om ze de verzorging aan te bieden die ze zo nodig hebben

Help ons met dit sterilisatieproject Aya K Krasimirra

HOE KUNT U HELPEN ?

Met uw bijdrage helpt u mee een hond te laten steriliseren en daarmee kunnen heel wat ongewenste pups zonder toekomst voorkomen worden. U draagt hiermee bij aan het structureel oplossen van onnodig dierenleed.

STEUN ONZE KANJER ELINE !!

Eline, ook een dierenvriend in hart en nieren, loopt de Nijmeegse vierdaagse.(18 t/m 21 juli 2017)

Ze draagt onze Stichting een warm hart toe en hoopt zoveel mogelijk geld voor Stichting Poot binnen te halen. Een Kanjer is het dat ze dit voor onze stichting gaat doen en we hopen dat u haar ook wilt steunen. We zeggen dan ook: Eline, GOGOGO !!!! Je kunt het !!

Via www.devierdaagsesponsorloop.nl kun je haar eigen verhaal lezen, haar ‘volgen’, worden updates geplaatst en kunt u een bedrag doneren. Dat geld wordt gereserveerd voor het sterilisatieproject Aya Krasimirra van Stichting Poot welke loopt van mei t/m aug 2017. of natuurlijk kunt u ook rechtsreeks doneren op onze rekeningnummer: Nl34 INGB 00072620 89

Er zullen regelmatig updates over deze actie geplaatst worden.

                                                                           “HELP ONS …… OM AYA TE KUNNEN HELPEN “

                            ALLEEN KUNNEN WE HET NIET EN WE HEBBEN JULLIE HULP HARD NODIG !!!

      “SAMEN STAAN WE STERK”

team, Stichting Poot helpt                                                                                       mei 2017