Acties en Updates Ramona

November

13  nov. Ramona werd gebeld voor een hond genaamd Max, die pijn had en om te zien wat er is gebeurd en of ze hem kon helpen. Ze vond een mesafdruk op zijn lichaam…iemand wilde hem vermoorden. Ramona behandelde hem met de  noodspullen en wachtte af ​​hoe het met hem gaat. En in dezelfde tuin woont de moeder met de 3 witte pups< ze vond ze weer in een verschrikkelijke situatie. De moeder hebben ze na de geboorte geholpen en nu vond Ramona haar magerder en een van de pups bijna dood. Dus nam ze de pup mee en warmde hem onder haar kleren en gaf hem de melk.. Ze gaf de eigenaar een zak eten .De volgende dag  gaat ze  alle honden weer controleren. De pup heeft de naam Flocke gekregen

Overleden: Flori, heel oud en lief jongetje overleed na bijna 2 jaar na zijn redding door Ramona. Hij was ongeveer 18 jaar oud, blind, doof en in de laatste periode werd zijn geur en smaak ook beïnvloed RIP mijn jongen

Ramona heeft bezoek gehad van Timo (een duitser die veel met Soko Streuner Brasov samenwerkt) .Hij heeft allerlei hand en spandiensten verleend waaronder o.a. hondenhokken gemaakt, en wat heel handig was: Timo heeft een katrol aan schuur bevestigd zodat Ramona de zakken voer niet meer via de ladder bovenop de hilde van de zolder moest zien te krijgen wat ook eigenlijk supergevaarlijk is, maar nu via de katrol 2 zakken tegelijk naar boven kan hijsen.Superhandig en ook arbotechnisch meer verantwoord.

Lulu heeft haar vaccinatie gekregen.

Oktober..

Eind okt: Sinds een paar dagen heeft Ramona de pups en de hond met het gebroken been ook niet meer gevonden. Dus praatte Ramona  met Giorgiana, nog een rescuer uit Fagaras, of ze ze mee wilde nemen, maar ze zei: ze nam alleen de hond met gebroken benen mee, over puppy’s, wist ze niets. Dus Ramona was in onzekerheid en ze  ontdekte dat de pups waren geëuthanaseerd door de dierenarts van het dorp en de rechterhand van Major. Hoe kunnen ze dit doen???. Ze renden achter ze aan, sloegen ze, maakten ze bang en vermoorden ze uiteindelijk. Hoe kon dit in hemelsnaam gebeuren???? Eén ontsnapte en verstopte zich in een tuin van een winkel. De dame die in die winkel werkt, Ramona plaatste een video op Facebook en ja.. het hondje was inderdaad heel bang. De pup is nu bij Ramona en heeft de naam LULU gekregen.

7 okt ziet ramona een moederhond met 4 pups en geeft ze wat te eten

Ook ziet ze een hond met gebroken pootje.. Deze hond is erg schuw en Ramona kan hem niet benaderen.. Ze probeert ieder dag deze hond te zoeken en proberen het vertrouwen te zwinnen. Het lukt niet.

19 okt Naar de dierenarts: 
voor steriliseren van één teefje (dochter van Jaguar) en 3 katten
Gisteravond vertelde iemand Ramona dat haar hond zich niet lekker voelde. Ze beviel van een paar dode pups en 3 levend. Ze moest haar controleren en ze vond haar erg mager, uitgedroogd en met veel pijn, dus Ramona dacht dat ze misschien niet alle pups had gworpen. Vandaag moesten ze naar de dierenarts, ze had bloedtesten, echografie en het leek erop dat het het inderdaad zo was:. heeft niet alles naar buiten gebracht na de geboorte... en blijft een gevaar een ​​infectie op te lopen. een behandeling is nodig om alles eruit te halen, calcium en de dierenarts adviseerde om haar goed voer te geven, omdat ze alleen maar stront at en ze zo mager is.Het hondje is wel weer terug naar haar baasje. (helaas). Ramona kan hier niks aan doen.

Liv en lea 12 oktober volledig gevaccineerd

 

September

Met de pups Lea en Liv gaat het prima. Toen Ramona voor controle naar de dierenarts met hen ging, werd ze gebeld door de politie: er lag een hond op straat.. agressief naar kinderen en volwassen. ketting om de nek.. vol met maden. De vraag was of Ramona even kon gaan kijken. Ramona deed dat en vond een hond van amper een jaar oud in een erg slechte conditie.Ook zag het erg mishandeld uit.. een gebroken ziel. Het arme dier kon bijna niet meer. Ze nam het arme dier mee naar huis en de volgende dag nam ze het mee naar de dierenarts. Helaas was het dier te zwak en is onderweg in de auto overleden.

PUPS aug 23

20 augustus: weer een zak met een pup afgeleverd. Zusje van Liv. Ramona heeft haar ook opgenomen. Ze heeft de naam LEA gekregen.

Begin augustus kwam een gypsie naar Ramona toe met een tas en vroeg of ze hem wil?! ze vroeg hem om wat te willen? … zelfs Ramona was er meer dan zeker van dat er een hond in zou zitten .Toen ze de tas opende, vond ze een  klein bang babymeisje met grote ogen, schokkend en doodsbang. ze vroeg hem van waar ze was en hij vertelde haar dat iemand hem betaald had om haar te vermoorden maar hij zag dat het wel een “cute one” is en hij bedacht het plan om ramona te vragen of ze haar wil . Natuurlijk heeft Ramona haar genomen: wonen op een betere plek zoals op “dogsland” dan om vermoord te worden of ergens achtergelaten zoals Quirly was. Ze heeft de naam LIV gekregen.

UPDATE actie: het is gelukt om een mooi bedrag voor de dierenarts bij elkaar te krijgen en er is een bedrag (omgerekend in euro’s) van 770 euro overgemaakt.. Dank aan alle sponsoren !!

AUGUSTUS: ACTIE via FACEBOOK Dierenartsrekening

Ramona heeft onze hulp nodig.We kregen een hulpkreet van haar omdat er een rekening van ca 760,00 nog openstaat bij haar dierenarts en als die binnen 2 weken niet betaald wordt dan zal zij met haar honden daar niet meer geholpen worden. KUNNEN WIJ HAAR HELPEN????? De rekening bestaat oa uit bloedonderzoeken, castraties van oa Quirly en Afri en de euthanasie van Pinto. Via Facebookpagina vragen we wie er nog wat kan missen zodat ze met haar honden bij spoed geholpen kan worden.

AUGUSTUS: Onze duitse collega’s van Soko Streuner Brasov Karina en Brini brengen gedurende een paar dagen een bezoekje bij Ramona.Een auto volgeladen met donaties. Ook de auto laten ze bij Ramona achter:Echt een geweldige Dacia Duster, gekocht/gefinancierd dankzij een kleine besloten liefdadigheidsgroep vanuit Soko Streuner.Na bijna een jaar zonder auto nu  eindelijk weer flexibel, niet meer urenlang lopen met zware bagage op gevaarlijke wegen, niet meer afhankelijk van anderen, eindelijk kan ze meteen reageren in noodgevallen en kan ze zo snel mogelijk met de honden naar de dierenarts.

Verbetering nodig op Dogsland:· Het hek moet voorzien worden van een elektrisch draad, aangezien de paarden het gebruiken als duwplaats en het al naar buiten leunt· De achterpoort valt bijna uit elkaar en moet vernieuwd worden· Een klein deel van de nieuwe schutting moet nog afgewerkt worden· Het achterste grote deel van de opvang moet omheind zijn, aangezien iedereen een deel van de opvang van achterin kan betreden· Alle kennels hebben daken nodig om honden beter te beschermen tegen regen· Hondenkennels moeten opgeknapt worden, of. nieuwe hondenkennels worden gebouwd aangezien er momenteel niet genoeg zijn voor alle honden· Een groot gedeelte van de stal zou vanaf de grond schoongemaakt moeten worden en voorzien van een nieuwe gladde vloer· Camera’s zijn absoluut nodig voor het bewaken van de gehele buitenkant van het dierenasiel. (Vooral ’s nachts blijft iemand rondsluipen in het asiel, kwamen ze live achter! ) Zonder bewijs zijn alle aantijgingen tegen de jager blanco. Dit is ook waarom een video-opname ontzettend belangrijk zou zijn.· Verdere bescherming voor de overgebleven schutting· Water halen moet makkelijk kunnen · Parasietbehandeling van dakbalken.

JULI: Vanaf 5 mei 2017 PINTO op Dogsland: had  z ‘ n baasje gebeten en zou erg agressief zijn en zijn enige gedachte was om de hond te doden.Ramona kreeg een telefoontje van iemand die Ramona vroeg om hem te redden, dus deed ze dat.. 23 juli 2023 een maagkanteling en nog met Pinto naar de dierenarts in Brasov geweest maar  de dierenarts kon Pinto niet meer helpen en hij is helaas overleden. RIP, PINTO  ♥♥

We mogen 2 nieuwkomers verwelkomen op Dogsland: Spootzi een cocker welke al een paar keer door eigenaar op straat is gezet, omdat eigenaar er eigenlijk niet voor wil zorgen en nu mocht ie dan eindelijk mee naar Dogsland. De andere nieuwkomer: Rocky een straathond gered en meegenomen naar Dogsland

JULI:Wat een ellende. Iemand heeft bewust de hond van de buren aangereden die hier 15 jaar woont, vlak voor Dogsland van Ramona!!!!!De hond is de mama van Arnie (die misschien velen van jullie nog kennen.) Ze kan niet meer bewegen. Heeft waarschijnlijk zijn heup of ruggengraat gebroken

Ramona heeft een taxi naar de dierenartsen kunnen organiseren welke de volgende middag kan komen.Tot die tijd kan ze alleen maar helpen met pijnstillers uit de noodkit .De volgende dag naar de dierenarts. Wat is de diagnose: Het gaat al wat beter met haar, echter de dierenarts kan niet precies zeggen wat eraan de hand is aangezien ze geen röntgenapparaat heeft. Ze vermoedt dat een achterpoot gebroken is of dat de heup een beetje uit de kom is. Ramona kan haar alleen behandelen met medicatie en ze neemt haar weer mee terug naar het dorp. Meer kunnen ze helaas niet doen, maar Ramona houdt haar altijd in de gaten.

JUNI:Nu is het trieste zekerheid geworden: Onze Samu is vanmorgen over de regenboogbrug gegaan .Hij was zo slecht dat ramona hem moest laten verlossen.Ramona liet een autopsie doen en de dierenarts zei dat Samu longkanker had, zweren op de maag en dunne darm, een deel van de dikke darm was necrotisch en de lever en milt waren vergroot

MEI.Eindelijk na maanden in de gaten houden en eten geven wanneer ramona langs kwam kon ze de bruine pup eindelijk te pakken. Van een blouse heeft ze een baby tas gemaakt en ze draagt hem op haar byke naar opvang.. Zat vol teken. Meer dan 60 stuks verwijderd.

10 mei gaat Ramona met 5 hondjes naar da: (taxi): Afri: gezondheidstests. diarree en evt castratie. Kima: epilepsie.Samu: verliest gewicht, weigert eten, kijkt angstig. Cherry: valt ook af. Quirly: gezondheidstest, castratie, chip

Alle Chica pups, (zoals Ramona ze noemt) uit kennel gehaald maar voor deze gevaarlijke verhuizing laat Ramona alle kleine hondjes in container en alle oude honden zoals Pinto en Ursu, om een groot gevecht te vermijden..Het is bitterkoud. Zelfs de hanenkam van de haan verkleurt naar blauw en bevriest. Binnen in de container is het zo koud dat zelfs de deur niet dicht kan door ijs, bij het raam. Zelfs de telefoon is bevroren… In container is het zelfde koude als buiten en alles bevroren

MAART.Hond van de straat gered. Ze heeft de naam Aponi gekregen wat vlinder betekent

Piticuta zal binnenkort blind worden . Ze krijgt een beetje medicatie om het zoveel mogelijk te stoppen. De operatie heeft veel geld gekost en kan niet in Brasov alleen in Boekarest worden gemaakt.

Eind maart pup van ca 8 maanden moet dringend naar de dierenarts. Deze lieverd werd door een jager bij Ramona gedropt en heeft allerlei ontstekingen aan zijn poten. Diertje moet zsm geholpen worden.We hebben een actie op fb gehouden. De hond heeft de naam Toivo gekregen . En Toivo bloedonderzoek ziet er goed uit. Wel mager,gewond pootje en veel ontstoken plekjes. Ook kan hij ook gecastreerd worden

Februari: 4 pups gevonden (meisjes) en ermee naar dierenarts. Warm eten voor Flori, hij is zo oud en blind en heeft moeite met brokken eten , zelfs natvoer Athos sprong weer uit zijn kennel en met zekerheid is te zeggen dat hij weer iets hoorde: geweer, vuurwerk…

Januari 2023: regen,onweer  en eind januari een flink pak sneeuw rond 15 cm en overdag koud -2 °C en in de nacht rond -10 °C  ….mami mica wond aan haar kop en ramona is ermee naar dierenarts geweest, geneest goed