Acties en Updates Krasi

November

Eind November:

De eerste sneeuw is gevallen. Er is geen elektriciteit meer in de buurt van Krasi. De hele nacht koud en sinds de ochtend is Krasi weer aan het werk. Ze draagt al de hele dag natte kleren en heeft ook natte voeten . In huis is het ook erg koud en de schoorsteen is in slechte staat en er is geen optie voor houtverwarming. En voor de komende dagen is er nog veel meer sneeuw voorspeld. De winter valt vroeg in.

Krasi’s Forest Fairy Tale gaat  geld inzamelen voor een stroomgenerator!

Op 14.11 kreeg Krasi een “cadeau” – 4 kleine puppies die gevonden werden in de grote kou. De mensen die ze vonden vonden vonden geen moeder bij zich. Krasi heeft ze ondergebracht, gevoerd en geregeld hun vervoer naar de kliniek, waar ze werden onderzocht, ontwormd en gevaccineerd. Ze bleven 10 dagen in het ziekenhuis om een beetje te herstellen en kwamen 26 november  aan bij het reddingscentrum.

Krasimira heeft weer zo’n magere oude arme drommes gevonden en meegenomen naar haar shelter. Wat is dit arme dier mager: botten, vacht slecht en oud. Er moet ook nog een witte magere hond daar lopen waar ze deze gevonden hebben,maar helaas is Krasi de witte niet meer tegengekomen.

Een geredde hond: Genaamd Jesse – gedoemd om te sterven, ooit wreed geslagen, achtervolgd door slechte mensen. Met gezamenlijke inzet, gered en sinds begin vorige maand oneindig gelukkig in het “sprookjesbos” van Krasi.

Oktober

Eind oktober: Krasi werd op de hoogte gebracht dat er 7 pups ronddwalen. Krasi erheen maar ze heeft 5 van de 7 pups gevonden. Ze waren gedropt om er maar van af te zijn. de moeder heeft een ellendig leven: zit aan een ketting. Tja dat is vaak de realiteit van de honden in Bulgarije en Krasi kan hiertegen niks doen.. lijdzaam toekijken.

Ook heeft Krasi een hondje gered van de straat. Een aantal dagen achter elkaar is Krasi naar de plek gereden waar het hondje zich begaf.. Laten wennen aan haar geur..dekentjes op grond gelegd om aan de geur te wennen.. Het hondje wilde de auto niet in. tot vandaag 27 oktober: Krasi heeft het vertrouwen gewonnen en kreeg het beestje zover een riem om te doen.. Ze noemt hem Spoiler. Ze heeft Spoiler ondergebracht bij andere hondjes..Spoiler is wel een dominant hondje,hyperactief en onvoorspelbaar, Hij gromt over het eten en jaagt anderen weg.. Krasi leert hem dat dat niet nodig is en corrigeert hem. of t een blijvertje is? Krasi denkt dat hij zo over het hek kan springen en weer terug zal gaan waar hij vandaan komt. We zullen het zien.

Helaas droevig nieuws voor een van de honden uit de shelter. Shakira, een hondje die al geruime lange tijd (sinds 2015) bij Krasi verblijft is helaas door een vrachtwagen aangereden.Hoe het kon gebeuren dat de hekken open waren en de honden van het 3e gedeelte de weg op konden is een raadsel. Shakira ging in principe nooit de weg op, zelfs niet als de hekken open stonden,maar ze is toch vandaag met de anderen erop uitgegaan en dat heeft haar leven gekost.

September

De vrienden van Animal Project die evenementen organiseren ter ondersteuning van het reddingscentrum besloten dit keer iets anders en unieks te doen. Hun zevende evenement, dat plaatsvond van 22-24 september, was bij @TAG. Op 23.09 was Krasi jarig en besloten ze deze verjaardag met haar te vieren door vrijwilligers te werven om overdag te helpen bij haar thuis op het reddingscentrum en ’s avonds haar verjaardag te vieren.Zo zijn er in minder dan een maand tijd mensen uit verschillende delen van het land georganiseerd die Krasi kwamen respecteren en haar hebben geholpen. Het is gelukt om ongeveer 30 mensen te verzamelen. Ze hebben veel werk verzet, maar er is nog zoveel meer te doen. Iedereen die aanwezig was heeft de werkdruk gevoeld waar Krasi dagelijks aan wordt blootgesteld.

AUGUSTUS: VIA FACEBOEK ACTIE NEXGARD SPECTRA.

26-8-23: Update actie: we hebben een bedrag van 403,40 euro kunnen inzamelen…Dank aan alle donateurs! Dit bedrag zal worden overgemaakt naar de kliniek in Veliko Tarnovo.

We hebben hulp nodig voor Krassy’s Forest Fairy Tale met haar ruim 300 honden.De honden hebben Nexgard Spectra nodig tegen wormen en wonden. Deze tabletten kosten €12,80 p/st en zijn hard nodig. Hieronder de hulpvraag:

We schrijven weer met een hulpvraag. Deze keer gaat het over ontwormen voor honden. Omdat er veel muggen en kleine muggen op het grondgebied van het opvangcentrum zijn, die de infectie verspreiden, krijgen de honden binnen een paar dagen enorme rode zweren. We hebben gemerkt dat Nexgard Spectra in staat is om met deze wonden om te gaan en nadat een hond een Nexgard Spectra-tablet heeft gekregen, geneest de wond binnen 1-2 dagen en binnen 4-5 dagen begint er een nieuwe vacht te groeien.3 maanden geleden hebben we geld kunnen inzamelen en hebben bijna alle honden één tablet Nexgard Spectra gekregen. Het effect van deze tabletten is al uitgewerkt en de honden beginnen weer pijn te krijgen en hun vacht valt uit. De kosten zijn in zeer korte tijd teveel geworden, ook de dierenartsrekeningen zijn opgestapeld en ook voor deze Nexgard Spectra tabletten kunnen we geen geld bijeen krijgen. Wat we het meest nodig hebben, zijn Nexgard Spectra-tabletten voor 15-30 kg. De prijs van zo’n tablet is 12,80 EUR. Wij zullen u zeer dankbaar zijn als u ons kunt helpen het bedrag te innen.

AUGUSTUS: Superfijn …hulp voor Krasi:

Vrijwilligers uit Duitsland zijn begin augustus bij Krasi aangekomen. Voor het tweede jaar organiseerden onze vrienden uit Duitsland zich en kwamen helpen.De temperatuur was ruim 40 graden, maar dat schrok ze niet af. Ze hebben zoveel werk verzet:

– ze droegen de zakken met pellets naar de huizen die verspreid waren over de tuin

– Het doek van 50 hekken waarvoor we geld aan het verzamelen waren, kwam kort voor de Duitse vrienden aan en ze hebben ze uit de vrachtwagen gelost

– alle doeken naar hun plaatsen gedragen

– de zware betonblokken gedragen die aan de buitenkant van het hek zullen worden gevoerd om te voorkomen dat honden graven

– ze droegen ook de grote stapel bakstenen om het dak te repareren

– ze droegen ook kleine stukjes metalen buizen

-ze brachten een groot aantal takken uit de tuin die eerder gekapt waren bij het opruimen van het nieuwe terrein

AUGUSTUS: Hekwerk

Eind juli zijn er 50 stuks schutting panelen 2×2,50m bij Krasi aangeleverd. Dit was mogelijk gemaakt door financiele steun vanuit de Bulgaarse bevolking. Zaterdags hebben vrijwilligers de panelen op de juiste plek gezet, maar t blijft nodig om te helpen,want nog steeds is het nodig om hekwerken te vernieuwen/repareren. Nog zeker 50 stuks panelen zijn er nog nodig.

20 juli Moeder met pups:In de nacht van 20 juli is een moeder met twee puppies naar het reddingscentrum gebracht. Ze werden gevonden bij de dam bij het dorp. Er zijn slechts twee puppy’s gevonden, maar Krasi gaat de omgeving controleren op anderen. Niemand wil ze en de kinderen die ze gevonden hebben hebben hebben ze naar Krasi gebracht. Dit reddingscentrum is het enige alternatief voor straathondjes

Mama en puppy’s zijn in een radeloze toestand, vooral de bruine puppy. Ze stonden duidelijk in de zon, honger, dorst… Ze moeten morgen naar de kliniek in Veliko Tarnovo omdat ze wonden hebben. In de kliniek heeft de bruine pup het niet gered. Mama en de zwarte verblijven nog in de kliniek

JULI: De afgelopen week was zo zwaar voor Krasi en het kwam er vrijdagochtend op neer dat ze zo slecht was dat ze niet kon opstaan. Nadat ze zich realiseerde dat de situatie ernstig was, plaatste ze een verontrustende post op haar profiel omdat ze ontdekte dat honderden dieren niet verzorgd zouden kunnen worden.

Veel mensen maakten zich zorgen om Krasi en in de twee weekenden werden vrijwilligers georganiseerd die helemaal vanuit Sofia kwamen helpen in het reddingscentrum. In de paar uur die ze in het Rescue Center doorbrachten, hebben ze veel, veel werk verricht. De hekgaten van de nieuwe babytuin afgewerkt waar de vrienden laatst mee begonnen zijn. Daarna droegen ze de metalen buizen en plaatsten ze in elk gat. Dan weer op zoek naar vrijwilligers voor de volgende dag om waterbuizen te slepen, cement te mengen en dan naar de gaten te dragen om metalen buizen te plaatsen. De mensen brachten voor Krasi schoenen, kleding, medicijnen en zalfjes voor haar en de pups mee, alsook voedsel voor Krasi en de viervoeters, en zo zorgden ze ervoor dat Krasi  ook een paar dagen eten had.

Wat geweldig dat men honderden kilometers moet reizen om Krasi te helpen! Men heeft duidelijk laten zien hoe het, wanneer er een wil is, in minder dan 24 uur mogelijk is om vreemden, dierenliefhebbers, te organiseren om 600 kilometer op één dag te reizen om te komen helpen bij het reddingscentrum. ECHT SUPER!!

Juni: Update: Gabcho is nog steeds in de kliniek waar hij nog steeds verzorgd wordt. Hij had generaliseerde demodecose met secundaire stafylokokken,infectie. Behandeld met een systemisch antibioticum, 2 keer per week in bad met een therapeutische shampoo, bespoten met Atop 7 spray voor huidherstel, Vetoskin via de mond toegediend met zink, Omega 3

Update: Stylian heeft nu dus drie pootjes. Na ruim een maand verblijf in de kliniek, kwam Styliancho op 01.03 aan bij Krasis Forest . Dank aan onze hartartsen voor de zorg die ze voor hem hebben genomen! Bedankt voor alle hulp bij het betalen van de kliniekrekening! Hij verbleef lange tijd bij de pups totdat zijn toestand zich stabiliseerde. In de puppytuin kreeg Krasi de kans om hem beter eten te geven. Dank aan de vrienden die dit op stuurden Stylian heden:hij is volledig hersteld en zijn drie poten weerhoudt hem niet om met de andere honden rond te rennen.

Krasi had gasten – vrijwilligers van de jeugdorganisatie van het BCHK Veliko Tarnovo @TAG. Ze hebben niet alleen genoten van de schattige viervoetertjes, ze hebben enorm geholpen. De hutten in de nieuwe boventuin moesten naar de top worden verplaatst om plaats te maken voor de nieuwe hutten die bij de laatste levering in mei zijn aangekomen.

13 mei:Weer een dag met een hond in de problemen. Deze keer is het een pup met een gewond oog. Krasi heeft hem gevonden. Zijn oog is erg slecht. Het hondje is waarschijnlijk geraakt – of het nu van een auto is of iemand hem persoonlijk heeft mishandeld, kunnen we alleen maar raden. Krasi heeft contact opgenomen met de kliniek, vervoer geregeld en de pup naar de kliniek in Veliko Tarnovo gebracht.

Mei: Gabcho (Gabrielle)…….Zwaar verwaarloosde pup gevonden. Aantal dagen in kliniek geweest, behandeld, gewassen.. Met de kleine pup gaat het elke dag een stukje beter. Eet goed, met kleine porties en de behandeling voor de huid slaat goed aan en is gelukkig niet meer zo geïrriteerd.

Mei: WE HEBBEN EEN HULPVRAAG VAN Krassy’s Forest Fairy Tale.gekregen Er is in Bulgarije een aantal weken geleden een actie gestart voor 25 hondenhokken voor de hondjes van Krasi maar ze blijven nu al een week stilstaan op 760,00 terwijl er 1900,00 nodig is om de hokken te kunnen betalen. Ze komen dus nog 1140,00 tekort. we hebben via Facebook een inzamelingsactie gehouden.Het hele bedrag hebben we niet kunnen halen,maar toch gaat er een mooi bedrag naar Krasi zodat er wat hondenhokken geleverd kunnen worden.

april:Na vele jaren van een heerlijk en zorgeloos leven komt het onvermijdelijke, zoals bij elk levend wezen. Met verdriet en tranen moeten ze afscheid nemen van onze Arven. Een van de eerste door ons gered merries heeft ons deze dagen verlaten.

Maart: Een van de regelgeving is om afval naar de stortplaats Sheremetya te brengen, die zich op ongeveer 60 km van het reddingscentrum bevindt. Voor dit doel huurt Krasi een vrachtwagen om afval te verwijderen, betaalt de brandstof heen en terug, huurt mensen in om het afval te laden en voor één lading en verwijdering van afval heeft ze 200lv nodig.

Stoyancho – een grote witte beer. Begin augustus 2022 werd het bij Krasi gebracht. Iemand had het gedumpt bij de dam naast het dorp. Vier dagen geleden verdween hij en verscheen gisteren maar zijn ene voorpoot is erg slecht. We gaan ervan uit dat hij vastzat omdat zijn pootje eruit ziet alsof het is gesneden. Er is geen manier om precies te zeggen wat er gebeurd is, maar Stoyancho is heel slecht. Hele pootje is opgezwollen. Zijn toestand is in kritieke toestand. Resultaten na röntgenfoto – geen breuk. waarschijnlijk door iets gebeten – een giftige slang of een ander dier

Februari is ijzig en koud.

januari 2023.

Het werken aan hekwerken blijft van belang. hetzij renoveren om een stuk van nieuw hekwerk voorzien. Krasi huurt daarbij de hulp van anderen in. Het weer laat het nog toe er ligt nog geen sneeuw, maar het is wel modderig en regenachtig en de wegen zijn ook dan zeer onbegaanbaar. Dan slaat het weer om en er komt sneeuw en kou. Wat is het in de wintermaanden toch altijd afzien. Ook komen er meldingen binnen van honden die op straat leven en hulp nodig hebben. Stylian loopt rond en heeft een gewonde poot. Krasi kan hem vangen en brengt hem naar de kliniek alwaar hij wordt geopereerd. Hij zal vanaf nu met drie pootjes door het leven moeten.

Meldingen van pups blijven ook maar komen.